Pensijā dzīvošu uz Marsa • IR.lv

Pensijā dzīvošu uz Marsa

2
SpaceX dibinātājs Elons Musks ar viņa kompānijas izstrādātās nesējraķetes modeli bijušajā aviācijas bāzē Kalifornijā, kas tagad pārbūvēta kosmisko lidaparātu palaišanai.

Nākamnedēļ sāksies jauns laikmets kosmosa apgūšanā – 7.maijā ieplānots pirmā privātā kosmosa kuģa starts. To īstenos bagāts uzņēmējs, kas savulaik noticēja interneta komercijas iespējām un jau sen sapņo par jauniem projektiem ārpus mūsu planētas 

Tumšā krekliņā un džinsos ģērbtais nepilnu 41 gadu vecais vīrietis ar jauneklīgu seju runā par ceļošanu uz Marsu. Ne jau tagad, bet kad pats būs vecs. Dzīvi uz Zemes viņš labprāt nomainītu ar Sarkano planētu. «Laba vieta, kur pavadīt pensijas gadus,» viņš saka pilnā nopietnībā. 

Normālā situācijā šis būtu īstais brīdis beigt sarunu un atvadīties no prātu izkūkojušā. Vai arī pieklājīgi pasmaidīt: re, vēl viens fantastikas pārņemts dīvainis! Tomēr šo vīrieti nākas ņemt nopietni kaut vai viena iemesla dēļ: viņam jau ir savs kosmosa kuģis. 

Dienvidāfrikā dzimušais Elons Musks ir nasks uzņēmējs, kas Amerikā nopelnījis prāvu žūksni naudas dažādos interneta jaunievedumos un tad dāsni investējis, veidojot pats savu kosmisko raķešu kompāniju SpaceX. Tiem, kas ir pazīstami ar komiksu par Dzelzs vīru un uz tā balstīto filmu, Musks atgādina tehnoloģijām apveltīto supervaroni Toniju Stārku. Abiem ir zināmas līdzības. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu