Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

8
Vislabākā eksotiskā viesnīca Kliņģerīte
Kristīne Simsone

 

ooo Vislabākā eksotiskā viesnīca Kliņģerīte / The Best Exotic Marigold Hotel. Var vīpsnāt par pēdējos gados valdošo Indijas kā «sevis atrašanas» klišeju – tās šajā filmā ir pārpārēm, bet ne jau par to ir stāsts! Sirsnīgs feel good kino par britu pensionāru grupiņas spontāno lēmumo pavadīt vecumdienas Indijā. Džūdijas Denčas, Bila Naiija un citu spicāko britu aktieru izspēlētie kuriozi un drāmas cīņā par sadzīvošanu ar eksotisko ikdienu ir pilni ar gaumīgu humoru, turklāt lūkojas uz novecošanu un visām no tās izrietošajām bailēm ar ļoti cilvēcisku skatienu. Kino no 30.marta. 

ooo Filma. Dzīvojot laikā, kad ar fotoaparātiem un mobilajiem telefoniem uzņemtās filmas vairs neasociējas ar zemākas raudzes kino, var teikt, ka dramaturga Ivo Brieža eksperimentālā debijas filma nāk tieši laikā. Tā ir visai izdevies pāris entuziasma pilnu «pašfilmētāju» portrets, kas, izmetot līkumu pa found footage žanru, priecē acis ar lielisku operatora darbu. Kino Splendid Palace no 30.marta. 

ooo Titānu dusmas / The Wrath of the Titans. Stilistiski un sižetiski uzfrišināts filmas Titānu cīņa turpinājums ar gaumīgu vizuālo estētiku. Lai gan apokaliptiskajā pastāstā par titānu izlaušanos brīvībā Holivuda atkal vienā katlā sabāž lērumu sengrieķu mītu, šoreiz filmas veidotāji ne skatītājus, ne respektablo aktieru ansambli ar Laiemu Nīsonu un Reifu Fainsu priekšgalā neslīcina patētismā. Labs action! No 30.marta. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu