Vaigi sārti • IR.lv

Vaigi sārti

4
Nellija Ločmele

Daudziem šonedēļ vaigi koši sarkani – kam no sala, kam no dusmām, kam no prieka

Žurnāliste Zane Peneze aukstāko šāgada nakti, kad termometrs rādīja mīnus 31, pavadīja teltī Jaunpiebalgas pusē. Par laimi, neviens no ekstrēmās kompānijas nesaķēra pat iesnas, un tagad Zane labprāt dalās ar iespaidiem un padomiem, kas der un kas neder šādā trakā piedzīvojumā. Piemēram, ķemmi droši var atstāt mājās, jo mati lielākoties ir sasaluši.

Tiesas zālē šonedēļ nosarka Aivars Lembergs. Nevis no kauna, bet aiz niknuma, jo tiesas priekšā stājās viņa kādreizējais «shēmotājs», šveices advokāts Rūdolfs Meroni, kura liecībām ir svarīga loma, noskaidrojot Ventspils mēra patieso ietekmi ostas uzņēmumos. Meroni ir kā dadzis acīs ne tikai Lembergam, bet arī citiem Ventspils miljonāriem, kas savulaik kopīgi radīja tranzītbiznesa impēriju, bet tad saplēsās par ietekmi. Šajā numurā skaidrojam, kas ir četri «pagrīdes oligarhi», kuri nupat atguvuši ietekmi pie Ventspils naudas pumpja.

Mūs pašus – redakciju un kuplu lasītāju pulku – uzsildīja pirmais Ir Domubiedru pasākums otrdien. Jāatvainojas par to, ka diemžēl visi gribētāji nevarēja piedalīties, jo Palladium koncertzāles vietas tika zibenīgi piepildītas, tāpēc reģistrācija bija jāslēdz, bet asprātīgākie zvanītāji ieteica nākamreiz tikties Arēnā Rīga. Mīļš paldies par atsaucību! Šī bija tikai pirmā no satikšanās reizēm, kuras noteikti turpināsim, jo ir patiess prieks kopā gan atpūsties, gan arī īstenot labas idejas, kas dzīvi dara jēdzīgāku un skaistāku.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu