Nogatavošanās • IR.lv

Nogatavošanās

2
Linda Freimane

Kamēr valsts «nav gatava» atzīt homoseksuālas partnerattiecības, cilvēki aizbrauc 

Tiesībsargs ir sniedzis Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai savu atzinumu «Par partnerattiecību tiesisko regulējumu», kura sausais atlikums ir šāds: «Latvijas sabiedrības vairākums šobrīd nav gatavs pielīdzināt viendzimuma partnerattiecību reģistrāciju laulības institūtam un pieņemt homoseksuālas attiecības kā normatīvi atzīstamu dzīvesveidu.» 

Kamēr tiesībsargs gaida, kad Latvijas sabiedrība «nogatavosies», daudzi homoseksuāli cilvēki pamet valsti, kurā viņi ir dzimuši un skolojušies, jo neuzskata, ka viņiem ir jādzīvo sabiedrībā, kas tik klaji par viņiem ņirgājas. Vai tiešām Latvija ir tik bagāta, ka var atļauties zaudēt šos daudzos cilvēkus un zaudēt viņu bērnus? 

Tikai cilvēks, kura prāts un iztēle ir homofobijas aizmiglota, nesapratīs to, ka arī liela daļa homoseksuālu cilvēku vēlas stabilas monogāmas attiecības, mājas, drošu vidi un, jā, arī bērnus. Seksuālajai orientācijai nav nekāda sakara ar seksuālo uzvedību vai morāli un tikumību. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu