Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

5
Koriolāns
Kristīne Simsone

 

ooo Marta īdas. Džordža Klūnija uzņemtā filma vairāk ir stāsts par cilvēku morāli, nekā par politiku. Centrā – vēlēšanu kampaņas darbonis, kurš saskāries ar dilemmu – palikt pie drauga zaudētāja, vai sadarboties ar uzvarētāju no pretējās nometnes. Varas spēlītes tiek atainotas interesanti, taču brīžam bez nepieciešamās intensitātes un azarta. Noskatoties filmu, tā arī nekļūst skaidrs, ko Klūnijs ar šo darbu mēģinājis pateikt, jo tas, ka politiķi mēdz melot, bet cilvēki, rīkojoties savās interesēs, piekrāpt citus, ir zināms, arī Marta īdas neskatoties. Kino no 20.janvāra.

oooo Koriolāns. It kā zēnišķā ambīcija – paspēlēt kariņu  – cienījamā aktiera Reifa Fainsa rokās pārtop labā kino ar spēcīgu literāro bāzi – tā pamatā Šekspīra luga Koriolāns par nežēlastībā kritušu romiešu ģenerāli. Režijā debitējušais Fainss bez grūtībām pārceļ notikumus uz mūsdienām, Romu nomainot ar Belgradu, turklāt šajā vidē integrējot autentiskos Šekspīra tekstus. It kā nesavienojamas matērijas apvienojusī filmas balstās uz lielisku aktieru darbu, kurā izceļas pats Fainss un leģenda Vanesa Redgreiva. No 20.janvāra.

ooo Kara zirgs. Bezgala episka, bet reizē naiva un patosa pilna, filma Kara zirgs noskaņās vairāk līdzinās Holivudas zelta laikmeta kino (20.—60.gadi), nevis mūsdienu ražojumiem. Tikai Stīvens Spīlbergs var atļauties uzņemt un miljonu masām pārdot filmu, kura pilna vienkāršu sajūtu – ēsmas, uz kuras 21.gs. kritiskais skatītājs it kā vairs neuzķeras. Tiesa, ja izdodas līdzpārdzīvot kara šķirtajai zirga un zēna draudzībai, šīs sajūtas viegli nomāc Spīlberga manipulatīvā režija, kuras spēcīgie ieroči ir mūzika un kadrējumi. No 20.janvāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu