Dāvana ekstrēmistiem • IR.lv

Dāvana ekstrēmistiem

7
Aivars Ozoliņš

Mētāšanās par referendumu palīdz ienākt politikā vardarbības sludinātājiem

Vienotības un Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa sestdien partijas domes sēdē uz aicinājumu atsaukt partijas deputātu parakstus zem pieteikuma Satversmes tiesai, kas apstrīd referenduma tiesiskumu, atbildēja, ka nopietns politisks spēks ar savu nostāju nemētājoties. Ja tā, tad jautājumā par referendumu Vienotība rīkojusies kā nenopietns politisks spēks. Rezultātā par nopietnu spēku var kļūt tautas nobalsošanas ierosinātāji Vladimira Lindermana ekstrēmisti, kuri kopā ar Raivja Dzintara lāpnešiem būs vislielākie, patiesībā arī vienīgie ieguvēji no šīs mētāšanās.

Nekādas Vienotības nostājas par referenduma atcelšanu faktiski nemaz nav. Bet partijas Saeimas frakcijas lēmums domes sēdē izpelnījās arī skarbu kritiku. Turklāt arī tas nebija vienots – par Visu Latvijai! iniciatīvu parakstījušies 15 no 20 deputātiem. Tomēr vislielākā mētāšanās iznākusi starp sākotnējo nostāju aicināt Latvijas pilsoņus piedalīties un balsot pret otras valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai (kas bija arī visas valdības koalīcijas lēmums) un piepešo kūleni, ka rīkot šādu nobalsošanu vispār nedrīkstot.

Šis komentārs tapa otrdien, kad vēl nebija zināms, vai ST ierosinās lietu. Taču jebkurā gadījumā referenduma ierosinātāji, kuri paši bija vienmēr uzstājuši, ka nemaz arī necerot mainīt Satversmi, nu varēs vēstīt saviem atbalstītājiem, ka ir uzvarējuši – redz, tie latvieši, pirmkārt, nobijās, otrkārt, mēģina mūs apčakarēt. Tāpēc – jāspiež! 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu