21.gadsimta deficīta ražotāji • IR.lv

21.gadsimta deficīta ražotāji

3
SIA Mikrotīkls direktors amerikānis Džons Tallijs (no kreisās) un tehniskais direktors Arnis Riekstiņš.
Anita Brauna

Rīgas uzņēmums Mikrotīkls lēš, ka viņu bezvadu interneta tehnoloģijas izmanto visās pasaules valstīs 

Dāmas un kungi! Jums ir reta iespēja iepazīties ar ļoti veiksmīgu Latvijas uzņēmumu, kurš, par spīti savām ievērojamajām aprisēm un visās pasaules malās pārdotajām precēm, līdz šim savā mājvietā – Pērnavas ielā Rīgā – mitis teju nemanāms. Šo uzņēmumu sauc Mikrotīkls, un tas ražo bezvadu interneta tehnoloģijas. 

Mikrotīkla apgrozījums 2010.gadā bija 37 miljoni latu – četrreiz lielāks nekā citam pazīstamam elektrotehnikas nozares uzņēmumam SAF Tehnika, un tā darbības apjoms vairs daudz neatpaliek no, piemēram, kādreiz par zelta āderi uzskatītā Ventspils naftas termināļa (43 miljonu apgrozījums tajā pašā gadā). Taču atšķirībā no pēdējā Mikrotīkla pamatā nav pagātnes mantojuma – tas radies tukšā vietā 90.gadu vidū un ir šā uzņēmuma veidotāju prāta un spēju rezultāts. 

«Kāpēc runāt? Tas prasa laiku, tāpat ir ļoti daudz, ko darīt,» – tā uzņēmuma līdzīpašnieks un valdes loceklis Arnis Riekstiņš paskaidro, kāpēc par Mikrotīklu neko daudz nevar uzzināt medijos. Tomēr uzņēmums ir piekritis pastāstīt par sevi projektā Latvija var!, cerot, ka Mikrotīkla pieredze iedvesmos citus. Citādi uzņēmuma vienīgā publicitātes interese Latvijā esot atrast darbiniekus – labus programmētājus un elektronikas inženierus, kurus uzņēmums meklējot nepārtraukti. Darba piedāvājumi ir vienīgā sadaļa, kas Mikrotīkla mājaslapā internetā ir latviešu valodā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu