Kā Grieta tika pie dvīņubrāļa • IR.lv

Kā Grieta tika pie dvīņubrāļa

8
Guntars Meluškāns ir Draugiem.lv radošais direktors, Sindija — Mammamuntetiem.lv radītāja. Attēlā ar meitām Annu un Grietu, un adoptēto Daniēlu. Fotografēšanās brīdī klāt nebija vecākā dēla Dāvja.
Ieva Alberte

Guntars un Sindija Meluškāni adoptējuši Daniēlu, kurš jaunos vecākus gaidīja trīs gadus. «Bērni karājas gaisā, viņus «marinē»,» adopcijas sistēmu vērtē Guntars 

Nē, nu, tie Meluškāni! Viņiem jau trīs bērni ir, vēl ceturto ņems no malas. «Laikam baidās, ka tik nākamais bērns atkal nav meitene, jo divas jau ir,» – tādu reakciju dažos apkārtējos izraisīja Meluškānu vēlme adoptēt četrgadīgu zēnu. Viņu motivācija nebija skaidra, jo – neikdienišķa. Guntars ir Draugiem.lv radošais direktors, Sindija – Mammamuntetiem.lv radītāja. Viņi dzīvo privātmāja Pierīgā, Sauriešos, un tā vien šķiet, ka ar trim bērniem taču pietiktu darāmā. 

Sarunai Guntars piekrīt ar norunu, ka netiks slavēts un uztaisīts par varoni. Tiekamies Draugiem.lv jaunajā birojā netālu no Ulmaņa gatves. Neilgi pirms gadu mijas, neilgi pirms darbinieku bērnu ballītes. Kamēr runājām, ik pa laikam pie stiklotajām durvīm pienāk Daniēls un bažīgi paskatās, ar ko vecāki runājas. Nedaudz pie durvīm pastāv un pavaktē mūs visus. 

Guntara sieva Sindija stāsta, ka svešs cilvēks vecāku tuvumā puiku drusku kreņķē, jo tieši nepazīstamie allaž lēmuši viņa dzīvi. Nesen psihoterapeits Sindijai skaidrojis, ka bērniem jebkurš pieaugušais telpā ienāk ar nozīmi. Pie durvīm Daniēls pieskrien ik pa laikam un, saprazdams, ka vecāki ir viņa redzamības lokā, atkal aizjoņo. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu