Āboltiņa: PS lēmums kalpos kopīgā mērķa sasniegšanai • IR.lv

Āboltiņa: PS lēmums kalpos kopīgā mērķa sasniegšanai

51
Foto: Lauris Naglins, F64

“Vienotības” priekšsēdētāja atzīst, ka šobrīd “skaidri jūtams noskaņojums”, kuru partiju izvēlēties kā trešo koalīcijas partneri

Partijas “Vienotība” līdere Solvita Āboltiņa cer, ka partijas “Pilsoniskā savienība” (PS) valdes pieņemtais lēmums par nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”- “Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) iekļaušanu koalīcijā kalpos kopīgā mērķa sasniegšanai, vēstī aģentūra LETA.

Āboltiņa norādīja, ka “Vienotībā” ir diez gan skaidri jūtams noskaņojums, kuru partiju izvēlēties kā trešo koalīcijas partneri, taču viņa nevar nedz noliegt, nedz apstiprināt, ka tas sakritīs ar PS uzskatiem. “Vienotības” līdere skaidroja, ka galīgo lēmumu par koalīcijas aprisēm pieņems partijas valde, taču tas vēl nav izdarīts, tāpēc viņa nevar sniegt atbildi par trešo koalīcijas partneri.

Viņa piebilda, ka PS ir likvidēšanas procesā esoša partija, kura var izvēlēties, kādu taktiku savā darbībā lietot. Tās pieņemtais lēmums var būt tikai rekomendējošs un nav juridiski saistošs. Āboltiņa noraidīja minējumus par iespējamo “Vienotības” šķelšanos šajā jautājumā norādot, ka šādi procesi partijā nav nekas jauns un “mīti par šķelšanos” pastāvēs, kamēr vien būs partija.

“Vienotības” līdere ir gatava runāt ar Zatlera reformu partiju, lai jau nākamnedēļ vienotos par koalīcijas modeli, kā to norādījis Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Kā ziņots, šogad ir pieņemts lēmums par partijas “Vienotība” izveidošanu un ir uzsākts trīs partiju – PS, “Jaunā laika” un “Sabiedrības citai politikai” – likvidēšanas process.

29.septembrī PS valde savā sēdē izskatīja jautājumu par koalīcijas veidošanas sarunām un vienbalsīgi nolēma atbalstīt “Vienotības” iesaistīšanos valdības koalīcijas veidošanā ar Zatlera reformu partiju (ZRP) un nacionālo apvienību “”Visu Latvijai!”- TB/LNNK”.

 

Komentāri (51)

dro 30.09.2011. 11.58

Tā notiek, kad cilvēki apvienojas partijās ne uzskatu, bet tikai savu ambiciozo vai merkantīlo interešu vadīti. Loģika prasītu gan SC, gan V šķelšanos: daļa V ar Štokenbergu un daļa ZRP ar Zatleru priekšgalā varētu apvienoties ar Ušakovu, kurš būtu šķīries no Rubika partijas, kurai savukārt vajadzētu apvienoties ar PCTVL, PS un daļai JL ar NA. Šobrīd partijas atgādina orķestri, kurā mūziķi samainījušies instrumentiem – vijolnieks nosēdināts pie sitamiem instrumentiem, bundzenieks trinkšķina vijoli, bet pianists pūš taurē…

+15
-5
Atbildēt

7

    raimonds_bossltd > dro 30.09.2011. 22.55

    to lno
    Man jāpiekrīt optiskam tēmeklim un es labprāt šoreiz ieliktu viņam desmit plusiņus.
    Aizmirsti par SC kā par politisko partiju un ņem vērā, ka tas ir kremļa algots un koordinēts veidojums, tieši tāpat kā bija ar LC, DPS, TSP, JP, LPP, LPP/LC, PLL un ja ar Šļesaru Dzeržinska laukumā ir aptaisījušies, SC joprojām tiek labi vadīts un piarēts. Ne Ušakovs, vai Rubiks kaut ko tur lem.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > dro 30.09.2011. 22.34

    ombros. Optiskais Tēmeklis. Kad kungi iemācīsies pieturēties pie uzrakstītā teksta, nevis sev izdevīgāka, lai būtu iemesls piekasīties?:) Tādēļ atkārtošu īpaši izklaidīgiem ar īpaši lieliem burtiem: LOĢIKA PRASĪTU gan SC, gan V šķelšanos…

    Ombros. Rubika un Ušakova starpā valda izcila pretlatviska harmonija.
    ___________________
    Kurš par to strīdās, bet metodes mērķa sasniegšanai kā mācīja Ļeņins var un vajag izmantot dažādas. Ušakova un Rubika retorika atšķiras tāpat kā ombros no lno:)

    Optiskais Tēmeklis. Tev pietrūkst iztēles vai dzīves pieredzes, — nespējot iedomāties, ko SC monolītšovinistiskais elektorāts izdarīs ar Ušakovu, ja Ušakovs no SC izmetīs biedrus Rubikus?
    ________________________
    Ko līdz tava lielā dzīves pieredze, ja tai traucē skleroze? Interesanti, kas notika ar SC, kad no tā vajadzēja aiziet Ždanokai?:)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > dro 30.09.2011. 23.04

    ombros. Ak SC ir Kremļa partija? Tiešām? Tā nu gan ir sensācija! Jā, ombros nav lasītājs, bet rakstītājs:))

    0
    0
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > dro 30.09.2011. 23.18

    SC Rubiku neuzmetīs, jo viņiem urlas jau tāpat pārmet pārāku piekāpību nacionāļiem. Kaut arī joprojām balso, jo cer uz to, ka krievi beidzot Latvijā atkal tiks pie varas.
    Rubiks, Kononovs – tās viņiem kā svētbildes…

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > dro 30.09.2011. 18.57

    to lno
    “ar Ušakovu, kurš būtu šķīries no Rubika partijas…”!!!!!!!!!!!!!

    Nu Tu dajoš, superīgākās vīzijas. Kur pirki zāli un cik maksāja? Rubika un Ušakova starpā valda izcila pretlatviska harmonija.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    piziks > dro 30.09.2011. 19.34

    Ino, Tev pietrūkst iztēles vai dzīves pieredzes, — nespējot iedomāties, ko SC monolītšovinistiskais elektorāts izdarīs ar Ušakovu, ja Ušakovs no SC izmetīs biedrus Rubikus?! Vai pateiks, ka Vasja Kononovs, kas krūmos slēpās, kad šāva, bet no krūmiem izlīda, kad grūts sievišķis bija jāiemet degošā mājā, bijis kara noziedznieks, no Latvijas un latviešu puses skatoties un dezertieris, skatoties no padkrievu puses? Senīlie “otstoiņiki”/otstavņikii viņu izmārrutkos/nahrenizēs zibenīgi un N.U. vietas tīkotāji vēl šos dinozaurus uzkurinās.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    piziks > dro 30.09.2011. 23.33

    Lno, šonedēļ Urbis vulgaris ziņoja, ka viņš (!) garantējot (!), ka Maskava un Kremlis SC nekomandēšot. Nez kādēļ pirms vēlēšanām no tās puses polittehnoloģus gan piekomandēja, vismaz līdz D-pilij. Ņestikovočka… Vai ta’ nē? :)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

mh 30.09.2011. 18.31

Ir tikai normaali un labi ,ka PS blokjee Aboltinas meerktieciigos gaajienus SC virzienaa! Jau 10.saeimas ieveeleeshanas naktii Solvita vienpersoniigi pamaniijas pasludinaat,ka vislabaakaa koaliicija ir ar SC!Nekaadu sarunu ,diskusiju partijaa,blaukt’ Aboltinjas viedoklis visiem tiek pasludinaats un veeleetaajs autaa- par Vienotiibu tachu balsoja kaa par speeku,kas gana speeciigs staaveet pretii SC nekauniibaam!??
Tas vispaar ir briinums ,ka Solvita ir ieveeleeta,manupraat cilveeki saputrojaas ar sviitrojumiem un salika(-) ,ko nenjeema veeraa.. Bet vinjas reitingi ir zemi gan tautaa,gan domaaju partijaa vinja netiek miileeta!!

+9
-2
Atbildēt

13

    andris902 > mh 30.09.2011. 22.58

    …lno…man nepiemīt tādas telepāta spējas, kā Tev, kas nolasa Āboltiņas domas no attāluma…:))

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > mh 30.09.2011. 23.06

    zanE. Nu nekautrējies! Kā gan citādi Tu būtu uzzinājusi?:)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    piziks > mh 30.09.2011. 22.44

    Nav jau izslēgts, ka gājiens ar PS draudiemn Vienotībai ir pašu Vienotībnieku organizēts/iekšsarunāts taktiskais fints: redz, NilJāni, mums te dumpis uz kuģa, — nemīl: ja nemīlēs jūs, nogremdēs mūs… Ja negribi, lai zaudējam abi vienlaikus, jāzaudē Tev vienam.
    Ja tā, tas nebūtu sliktākais, kā apspēlēt taktiski.
    Cits jautājums, vai Āboltiņa spēj būt tik smalka… :)

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    andris902 > mh 30.09.2011. 21.58

    …meitenes…kāpēc Jums šķiet normāli mainīt savas domas, bet politiķis to nedrīkstētu darīt?…:))
    …pirms iepriekšējās valdības izveidošanas šāds sadarbības modeļa piedāvājums bija atbalstāms, jo tobrīd bija iespējams parādīt SC “patieso vēlmi” strādāt visas sabiedrības interesēs….varētu teikt – neiespējamā misija…izsaucot uguni uz sevi, Vienotība piespieda SC atklāt saskaņiešu gatavību pieņemt nosacījumus…čusss!…nācās izģērbties un ar katru Saeimas balsojumu arvien vairāk un vairāk…
    …pēc tā, ko aizgājušā gada laikā SC ir demonstrējis, ir tikai loģiski, ka sadarbība ar viņiem nav iespējama un likumsakarīga ir arī šībrīža Vienotības nostāja…

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    piziks > mh 30.09.2011. 23.35

    Kaut kur bija arī noliegums, — par Avena fonda vadītāju Lilitu: vai Zatlers pats tas teicējs šonedēļ nebija?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Edzs > mh 30.09.2011. 23.48

    Optiskais Tēmeklis 23:35
    gribejas kautko vairak par to palasit, ja zinasi resursu, uzliec ludzu linku.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > mh 30.09.2011. 23.46

    Optiskais Tēmeklis _…Vienotībnieku organizēts/iekšsarunāts taktiskais fints: redz, NilJāni, mums te dumpis uz kuģa, — nemīl: ja nemīlēs jūs, nogremdēs mūs…_
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    nu nemiles jau ari.
    bet ta var talu aizfantazeties, – ka Zatlers ari ir labais onka kas ar manjkustibam ved nemilamos dziljak mezha lai tur atstatu musham par prieku. pateiks vienkarshi – sorry Nil&Jani, man veletajs mandatu uz jums nedod, nespeju lauzt sev deleghetu uzticibu..
    dzive ta ar shitiem nenotiek, pashi aptaisas bet tas ir kas cits.
    un ari Zatleram prieksh tadam lietam pietruks smalkuma.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > mh 30.09.2011. 21.00

    diana_re _…Jau 10.saeimas ieveeleeshanas naktii Solvita vienpersoniigi pamaniijas pasludinaat,ka vislabaakaa koaliicija ir ar SC…_
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    jaa, un no rita vinjas pazinjojums bija apmeram shads: ..Urbanovichs man draudeja ar Bishkeku, tapec, – apzinoties atbildibu par zemi un tas iedzivotajiem es uzskatu ka valdibas koalicija ir jaaicina SC..

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > mh 30.09.2011. 23.24

    vieglak bus dzivot kad tiks apastiprinatas vai noraiditas baumas par to ka SC no Zatlera ir apsolita vieta valdiba jo Lilita Zatlere ir kljuvusi par Krievijas miljardiera Pjotra Avena fonda Latvija turetaju.
    vieglak kljus dzivot ja sapratisim ka Valsts Prezidents SC atbalstu sava ieveleshana neuztver ka pakalpojumu kursh tam veido paradu kas jaatdod “po ponjatjijam”.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    dro > mh 30.09.2011. 22.40

    zanE… kāpēc Jums šķiet normāli mainīt savas domas, bet politiķis to nedrīkstētu darīt?
    _______________________
    Vai drīkstētu uzzināt, kad Āboltiņa ir “mainījusi” domas? Runāt pretējo, ne vienmēr nozīmē mainīt viedokli. To jau mēs redzējām pēc iepriekšējām vēlēšanām, kad Āboltiņa savu nostāju mainīja par 180 grādiem, to redzam arī šoreiz, kad viņa izgriezusi kārtējo pirueti, jo nav sanākuši gaidītie rezultāti:)

    …pēc tā, ko aizgājušā gada laikā SC ir demonstrējis, ir tikai loģiski, ka sadarbība ar viņiem nav iespējama…
    ___________________
    Kas traucēja to paziņot pirms vēlēšanām? Toreiz skanēja pavisam cita retorika: par kļūdām, labākajiem koalīcijas modeļiem, bet Štokenbergs pat paziņoja, ka NA nekad nebūs koalīcijā…

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > mh 30.09.2011. 22.54

    …Tante Sidra…var jau būt, ka divdienu seminārā Zatlers būs savējiem prātus iestellējis, bet šobrīd 11 no 22 Saeimā iekļuvušajiem zatleristiem ir PRET sadarbību ar SC…tātad – tie būs potenciālie neatkarīgie deputāti, ja Zatlers iespītēsies…pieskaiti PS deputātus, kuri izdarīs identisku gājienu, ja Vienotība pēkšņi sajūk prātā…nespīd!!! – ne Zatleram, ne SC vairākums, lai spētu grozīt Satversmi…
    …izskatās, ka SC vilciens būs aizgājis, bet Zatlera slavas noriets būs sasniedzis ātruma rekordu….:))

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > mh 30.09.2011. 22.36

    Zane, varbut izlasi sho:
    “Klementjevs: Ja Zatlers nolems veidot koalīciju ar SC, tad arī “Vienotība” tai pievienosies”
    http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/60073/klementjevs-ja-zatlers-nolems-veidot-koaliciju-ar-sc-tad-ari-vienotiba-tai-pievienosies
    Klementjevs protams var runat visu kas tam ienak prata. vinsh saka ka viss var notikt bet mazliet tomer pieljauj ka var ari nenotikt: “ja valdībā tiks uzaicināta VL-TB/LNNK, tad SC ir gatavs strādāt opozīcijā”.
    interesanti ka SC tagad vajadzigs tas pats kas Zatleram – 73 balsis dos iespeju veikt izmainjas Satversme.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > mh 30.09.2011. 22.55

    Izraelas kneseta nekad nesedes arabu partija kas noliegs Izraelas valstiskumu, tur nekad nesedes partija kas noliegs holokaustu.
    Latvija tas ir citadi, te liekulibas un divkosibas tolerance jau ir sasniegusi kritisku limeni. talak braukt vairs nav kur.
    tagad latvieshu veletajs no savam politiskajam partijam gaida neparprotamu apstiprinajumu tam ka tas ir uzticamas Latvijas valstij.
    partijam ir janak ar skaidriem pazinjojumiem ka tas sava zeme noraida jebkadu sadarbibu ar pretvalstiskiem grupejumiem.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

Edzs 01.10.2011. 02.30

zanE 22:54 _…šobrīd 11 no 22 Saeimā iekļuvušajiem zatleristiem ir PRET sadarbību ar SC…tātad – tie būs potenciālie neatkarīgie deputāti,.._
~~~~~~~~~~~~~~~
Zane, nav tadu vairak, visi ir apstradati. Zatlers veido koaliciju ar SC un aicina par premjeru Dombrovski.

http://www.delfi.lv/news/national/politics/zrp-uzskata-sc-jastrada-valdiba-par-premjeru-aicina-dombrovski.d?id=40925943
“ZRP uzskata: SC jāstrādā valdībā; par premjeru aicina Dombrovski”
01. oktobris 2011 01:21
_Zatlera reformu partijas (ZRP) valde naktī uz sestdienu pēc deviņu stundu ilgas sēdes vienprātīgi nolēma, ka nākamā valdības koalīcija jāveido kopā ar “Vienotību” un apvienību “Saskaņas centrs”, kā arī uzaicina “Vienotības” premjera amata kandidātu, pašreizējo Ministru prezidentu Valdi Dombrovski vadīt šo koalīciju…_

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu