Ušakovs diplomātu pieņemšanā atzinis padomju okupāciju • IR.lv

Ušakovs diplomātu pieņemšanā atzinis padomju okupāciju

31
Rīgas mērs Nils Ušakovs ar kundzi Jeļenu ierodas 1.vēlēšanu iecirknī Rīgas 3. ģimnāzijā, lai piedalītos 11.Saeimas vēlēšanās. Foto: Evija Trifanova, LETA

Saskaņas centra nostāja ir skaidra – Latvijā nav okupantu

Piektdienas vakarā Rīgas konferences dalībniekiem rīkotajā pieņemšanā Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) uzrunā angļu valodā minējis frāzi “pēc 50 padomju okupācijas gadiem”, aģentūrai LETA apstiprināja vairāki konferences dalībnieki.

10.Saeimas deputāts un Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Imants Lieģis (Vienotība) teica, ka šo frāzi Ušakovs īsajā uzrunā pateicis bez īpaša konteksta. “Viņam blakus sēdēja ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere,” sacīja Lieģis, kurš uzskata, ka tas tika pateikts tāpēc, ka šajā pieņemšanā nebija Ušakova elektorāta, jo uz pieņemšanu bija aicināts ārvalstu diplomātiskais korpuss Rīgā, kas, izdzirdot šos vārdus, sāka izteikt komentārus.

“Pie mana galdiņa sēdēja Kanādas vēstnieks un Izraēlas pilnvarotais lietvedis, kuri uzreiz šo frāzi piefiksēja un domāja, ko tas nozīmē. Vai tas ir veids, kā mēģināt nākt pretī gadījumā, ja partiju apvienība “Saskaņas centrs” nokļūst koalīcijas valdībā? Tā būtu mana interpretācija par notikušo,” sacīja Lieģis.

Ušakovs aģentūrai teica, ka “Saskaņas centrs” nekad nav izmantojis vēsturiskus jautājumus par to, kas noticis 1940.gadā, lai ietekmētu šīs dienas politisko situāciju. SC nostāja ir skaidra – Latvijā nav okupantu, un mēs negrasāmies celt prasības ne pret vienu valsti.

Uz jautājumu, vai ar šo frāzi SC sper soli tuvāk iespējamai koalīcijai pēc Saeimas vēlēšanām, Ušakovs atkārtoti uzsvēra, ka SC neizmanto vēstures notikumus, lai ietekmētu šodienas politiskos notikumus.

Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga atzīst Nila Ušakova spēju runāt par Latvijas okupāciju par lielu panākumu. “Galvenais, ka tos vārdus viņš ir varējis dabūt pār lūpām. Par to es tikai priecājos un viņu apsveicu, ka viņš to ir spējis izdarīt [..] Ļoti labi, ļoti labi, bravo,” atbildot uz aģentūras BNS jautājumu, sacīja Vīķe-Freiberga.

Vairākas partijas pirms vēlēšanām norādījušas, ka okupācijas fakta atzīšana ir obligāts nosacījums, lai iesaistītos valdības koalīcijā.

Vairāki politiķi neoficiāli atzina, ka SC okupācijas jautājumā varētu ieņemt šādu pozīciju: okupācija bija, bet okupantu Latvijā vairs nav.

 

Komentāri (31)

mary75 17.09.2011. 18.12

Nu baigā sensācija, paldies viņam par to, paldies!
Gan jau pie izslēgtiem mikrofoniem pateiks “po matuški”, ko īstenībā domā.
Tumsoņas paliek tumsoņas.
Meita stāstīja, viņa strādā par bērnudārza audzinātāju, kādā tur diskusijā ne ta Ušakovam, ne ta Urbanovicam uzdeva jautājumu – kā tas var būt, ka bērnudārza audzinātāja ar augstāko izglītību saņem tikai 170 uz rokas?
Un viņš atbildējis, apmēram kaut kā tā – slikti, ka cilvēks ar augst. izgl. tik vien var, kā strādāt par bērnudārza audzinātāju.
Apbrīnojums tumsonības paraugs, cilvēks pat nav informēts, ka bērnudārza audzinātāji var būt tikai ar augstāko izglītību, un, ka tā normālās valstīs ir viena no cienījamākām un labāk apmaksātākām profesijām.

+14
0
Atbildēt

2

    Liene Perevalova > mary75 17.09.2011. 19.28

    Tas notika LNT līderu debatēs ceturtdien. Pats biju klāt.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Kā T Ā var būt?! > mary75 17.09.2011. 18.18

    Cik augstprātīgam kretīnam gan jābūt, lai ko tādu pateiktu!
    Njāāā, uz Playboy vāka jau tā audzinātāja droši vien nav pabijusi…

    +9
    0
    Atbildēt

    0

Vineta Ungailo 17.09.2011. 17.57

un tad? ko tas maina? jeb tam, lai Latvijas okupācija tiktu atzīta par vēsturisku faktu, kā pēdējais bija nepieciešams Ušakova apstiprinājums?

+14
0
Atbildēt

0

boss 17.09.2011. 18.00

Ušakov, tad jau Urbanovičs ir smagi samelojies tai savā grāmatā, vai ne?! :))) Vai to tu arī esi gatavs atzīt???
Droši, ka nē.
Ušakovs dejo pussoli uz priekšu un 10 atpakaļ savā alā.

+12
0
Atbildēt

1

    Liene > boss 18.09.2011. 13.05

    Jūs esat tumsoņa, Bolero_10 , jo Ušakovs neko pretī Urbanovičam neteica. Ušakovs sacīja, kāda gan starpība, bija tā jūsu iemīļotākā okupācija vai nebija, ja jūs tik gribat uzskatīt to par okupāciju, tad lūdzu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu