Bērziņš veidos jaunu Stratēģiskās attīstības komisiju • IR.lv

Bērziņš veidos jaunu Stratēģiskās attīstības komisiju

34
Valsts prezidents Andris Bērziņš (centrā, Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs (no kreisās) un Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents profesors Juris Ekmanis tikšanās laikā Rīgas pilī. Foto: Evija Trifanova, LETA

Jaunajai komisijai būs cits vadītājs un citi mērķi 

Valsts prezidents Andris Bērziņš ceturtdien tikšanās laikā ar Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču un Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidentu profesoru Juri Ekmani vienojušies veidot Stratēģiskās attīstības komisiju, ziņo “Nozare.lv”.

Komisijas darbs noritētu konkrētos iepriekš definētos virzienos, iekļaujot dažādu jomu profesionāļus un autoritātes.

Kā pastāstīja prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne, Stratēģiskās attīstības komisija nomainīs līdzšinējo Stratēģiskās analīzes komisiju, taču jaunajam veidojumam būs citi uzstādījumi, sastāvs un arī mērķi.

Stratēģiskās attīstības komisija būšot konsultatīvs veidojums, kas darbošoties četros virzienos, taču, kā uzsvēra Krapāne, pagaidām ir apstiprināta tikai ideja un nosaukums, bet pie detaļām vēl tiek turpināts darbs un diskusijas.

Vēl arī nav zināms, vai Stratēģiskās attīstības komisijai būs kāds viens vadītājs.

Līdz šim Stratēģiskās analīzes komisijas vadītājs bija Rīgas Ekonomikas augstskolas asociētais profesors Roberts Ķīlis, bet tajā darbojās arī Latvijas Universitātes rektors profesors Mārcis Auziņš, bijusī Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore un tagadējā Bērziņa padomniece Elīna Egle, “Providus” pētniece Marija Golubeva, eksprezidenta Valda Zatlera (ZRP) prezidenta stratēģiskās analīzes un plānošanas padomniece Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Stratēģiskās analīzes komisijā darbojās arī “Swedbank” galvenais ekonomists Mārtiņš Kazāks, Latvijas Bankas prezidenta padomnieks Edvards Kušners, Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs un Rīgas Ekonomikas augstskolas pasniedzējs Andris Strazds.

Stratēģiskā analīzes komisija darbību pārtrauca šā gada 7.jūlijā, kad amatā netika pārvēlēts Valdis Zatlers.

 

Komentāri (34)

juhans 12.08.2011. 08.02

Tas, ka jaunajā komisijā pirmā izvēlētā persona ir baņķieris (Rimšēvics), varētu būt saprotams, bet miglā un noslēpumā tītas ir iespējamās Ekmaņa funkcijas.

0
0
Atbildēt

0

cheszz 11.08.2011. 18.39

Šādi virsraksti ieintriģē- ver vaļā rakstu un domā, par kuru tieši Bērziņu ir runa.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu