Lācis izstājas no VL un pamet frakciju • IR.lv

Lācis izstājas no VL un pamet frakciju

64
Visvaldis Lācis, Foto: Lita Krone, LETA
Indra Sprance

Lācis vēlētājiem neko skaidrot negrasās, jo pirms vēlēšanām neesot neko solījis

Saeimas deputāts Visvaldis Lācis uzrakstījis iesniegumu par izstāšanos no partijas "Visu Latvijai!" (VL), kā arī pametīs Nacionālās apvienības Saeimas frakciju, Ir.lv informēja partijā. Ne Lācis, ne viņa bijušie biedri VL neatklāj iemeslus, taču noprotams, ka konflikts varētu būt saistīts ar jautājumiem par Lāča lielajām kompensācijām, ko viņš pieprasījis Saeimai.

Deputāts Lācis žurnālistiem otrdien sacīja, ka neatklās iemeslus, kādēļ viņš pamet VL_ TB/LNNK frakciju, arī saviem vēlētājiem viņš neko negrasās paskaidrot. "Vēlētāji mani ievēlēja kā vienīgo deputātu no 1200 cilvēkiem, kas nepiedalījās nevienā priekšvēlēšanu sapulcē, " klāstīja Lācis.

Uz jautājumu, kā viņš kā neatkarīgais deputāts izpildīs vēlētājiem dotos solījumus, Lācis atbildēja – "es tamdēļ arī nebraucu uz priekšvēlēšanu sanāksmēm, kur ir jāsola."

Vaicāts, ko tad viņš darīs Saeimā, Lācis atbildēja: "Es cīnīšos par nacionālpolitiskiem jautājumiem, nacionālām lietām. " Uz jautājumu, kādā veidā viņš viens par to cīnīsies, Lācis atbildēja: "Vārdam ir spēks. Mani tak neviens no tribīnes nevar atturēt, " skaidroja Lācis.

Pēc Lāča aiziešanas VL – TB/LNNK frakcijā paliks septiņi deputāti, tā kļūst par vismazāko frakciju.

VL paziņojumā medijiem uzsver, ka šādu lēmumu VL valde un Lācis pieņēmuši atšķirīgo uzskatu dēļ atsevišķos būtiskos jautājumos. "Visvaldis Lācis bijis viens no organizācijas „Visu Latvijai!" nozīmīgākajiem iedvesmotājiem un ar savu devumu nacionālai lietai ir mūsu īpašas cieņas vērts. Šī iemesla dēļ „Visu Latvijai!" atturēsies no apstākļu iztirzāšanas publiskajā telpā, " pausts paziņojumā.

 

Jau vēstīts, ka Lācis 10.Saeimas laikā sabiedrības uzmanības lokā nonācis gan ar to, ka vēlējies par savu palīdzi nodarbināt paša meitu, gan nesen pieprasot no Saeimas 405 latu lielu kompensāciju par divistabu dzīvokļa īrēšanu Imantā.

 

 

Komentāri (64)

kristaps_drone 08.03.2011. 11.58

Nu jau laikam Lācis ar savu skraidīšanu pa partijām un frakcijām ir nokļuvis skraidīšanas čempionu pirmajās rindās. Šī skraidīšana stipri aizēno viņa kādreizējos nopelnus Latvijas labā. Bet kas attiecas uz kompensācijām – tās ir pārāk dāsnas deputātiem, jo parastie cilvēki, kas ir spiesti braukāt uz darbu Rīgā no tālienes, iztiek bez kompensācijām, jo pašu rokās ir izvēle – sēdēt bez darba čuhņā vai strādāt Rīgā. Tādam pat principam būtu jābūt attiecināmam arī uz deputātiem. Galu galā, krīzes mocīta valsts nevar atļauties maksāt tik dāsnas kompensācijas! Par Lāča kompensāciju jāsmejās – mazu vienistabas dzīvoklīti Imantas blokmājā īrē par gandrīz 400 latiem mēnesī – kur tik dārgi var atrast – pat Rīgas centrā lielāku dzīvokli var noīrēt par mazāku naudu! Bet viņš jau nav vienīgais, kas veic mahinācijas ar īri un transporta kompensācijām – atcerarmies kaut vai SC deputātus, kas no Mārupes un Jūrmalas nevar izbraukāt uz darbu Saeimā un īrē dzīvokli Rīgā!

+31
-23
Atbildēt

1

    jirgensone_ieva > kristaps_drone 08.03.2011. 12.26

    Par 400 Ls mēnesī var noīrēt 150m2 savrupmāju pierīgā :)))))))))))))

    +11
    -7
    Atbildēt

    0

JānisLetiņš 08.03.2011. 12.55

Nezinu, kādi tur īsti ir tie iemesli, bet Lācis nekad nav gājis uz kompromisiem ar savu sirdsapziņu! Paldies viņam par to!
Kas attiecas uz VL, tad viņu sapīšanās ar TB/LNNK, neko labu nesolīja jau sākumā un tā vien man liekas, ka viņi pamazām kļūst par tādiem pašiem populistiskiem bļāvējiem, kā TB/LNNK (piemārām jautājumā par krievu skolām). Satricināsim gaisu, saviļņosim sabiedrību, lai visi par mums izdzird un domā ka, kaut ko daram.

+20
-14
Atbildēt

1

    kristaps_drone > JānisLetiņš 08.03.2011. 13.29

    Neaizmirsti, ka arī Lācis kopā ar VL “sapinās” ar TB, ja VL par to nosodi, tad arī Lāci nosodi – lai ieturētu konsekvenci. Un, piemēram, jautājumā par krievu skolām VL tikai mierīgi un civilizēti pilda savus partijas programmā ierakstītos vēlētājiem dotos solījumus. Un jautājumu ar krievu skolām vajadzēja atrisināt jau pirms gadiem astoņpadsmit. Kauns valdībām un deputātiem, kas šo jautājumu 20 gadu laikā pat nemēģināja atrisināt, kā civilizētā valstī pienākās!

    +14
    -14
    Atbildēt

    0

www.vecamate.lv 08.03.2011. 13.03

Ja atceras ,kā abi jaunie aizstāvēja veco buku Rasnaču Muižnieces šmuces tēmā, tad tikpat labi Lācim nepatīk jaunizceptās savienības virzība uz ” reālpolitiku”.Bet, tā jau neko nezinot,sanāk fantazēšana kas tur īsti pa lietu.

+14
-9
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu