Neatklāj "airBaltic" padomes sēdē pieņemtos lēmumus • IR.lv

Neatklāj "airBaltic" padomes sēdē pieņemtos lēmumus

21
Jānis Saliņš, F64

Uz padomes sēdi bija aicināti arī revidenti no auditorfirmas "Price Waterhouse Coopers"

Pirmdien notikušajā Latvijas nacionālās lidsabiedrības AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") padomes sēdē izskatītos jautājumus un pieņemtos lēmumus neatklāj ne valsts kapitāla daļu turētāja Satiksmes ministrija (SM), ne arī pats uzņēmums, vēsta aģentūra LETA.

SM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ilze Eida ieteica sazināties ar "airBaltic", kas nodrošina padomes darbu. "Ministrijas pārstāvji padomes sēdē nepiedalās," sacīja Eida. Savukārt "airBaltic" komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags, jautāts par padomes sēdē izskatītajiem jautājumiem un nolemto, atbildēja, ka "nav publiskojamu lēmumu".

Arī pēc iepriekšējās "airBaltic" padomes sēdes 17.februārī ne ministrija, ne "airBaltic" nekomentēja sēdes norisi, tomēr portāls "Pietiek.com" vēstīja, ka lidsabiedrības vadītājs Bertolts Fliks padomei sniedzis nepilnīgu informāciju par jautājumiem, kas saistīti ar "airBaltic" auditu, preču zīmēm un valstij neizdevīgo lidsabiedrības akcionāru līgumu. Toreiz nolemts sasaukt jaunu padomes sēdi 28.februārī, turklāt ierasties uz to aicināti arī "airBaltic" revidenta, auditorfirmas "Price Waterhouse Coopers", pārstāvji.

Janvārī “airBaltic” apstiprināja jaunu padomi, kurā kā Satiksmes ministrijas interešu pārstāvji tika ievēlēti Glāzniece, politiķa Aleksandra Kiršteina (ZZS) dēls Gints Kiršteins ("Latvijas Valsts radio un televīzijas centra" valdes loceklis) un Raitis Tukāns, kurš iepriekš darbojies finanšu jomā. Kā jaunās valdes pirmo uzdevumu ministrija lika nekavējoties sākt auditu, lai iegūtu pārskatu par visām darbībām, kas notikušas “airBaltic”, tostarp zīmola pārdošana lidsabiedrības vadītājam Bertoldam Flikam piederošajam uzņēmumam BAS, kā arī tiesvedība starp “airBaltic” un lidostu “Rīga”.

 

Komentāri (21)

mxblack 01.03.2011. 14.12

Kas stāv aiz Flika? Kapēc Šlesers, vēlāk arī Gerhards to visu darīja? Varenais Fliks ir “uzmetis” visu valsti un nav sodāms, ne šādi paņemtais no viņa atgūstams. Nu īsts supermens, mūsu gadsimta dievcilvēks, bet mūsu valdībās sēd apaļi idioti. Vai tas ir iespējams bez ļoti stipras aizmugures, vai lielu kāri pēc vieglas naudiņas? Mums jau var iestāstīt visu ko, arī to ka kW/h elektrības brīvajā tirgū, kurš pastāv viena Latvenergo personā, maksā 100 un vairāk LVL. Tieši turp pašlaik šī valsts tiek stūrēta.

+1
0
Atbildēt

0

janazakovica 01.03.2011. 12.35

ja fliku iebastu cietumaa uz pusgadu iesakumaa varbut kas mainitos..

+1
0
Atbildēt

0

janazakovica 01.03.2011. 23.52

lai knabs iebaz fliku par valsts uznemuma fin.lidz.piesavinasanos..var but vel nav izzagusi pilnigi visu..

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu