Arābu domino • IR.lv

Arābu domino

3
28.01.2011.

Vai Bašars al Asads ir muļķis? Vai traks?

46 gadus vecais Sīrijas prezidents studējis Londonā, pēc izglītības acu ārsts, tātad muļķis nav. Neesot arī traks. «Neviena valdība pasaulē nenogalina savus cilvēkus, ja vien to nevada traka persona,» viņš teica retā intervijā decembra sākumā. Kad amerikāņu žurnāliste norādīja uz daudzajiem video ar upuriem, al Asads attrauca, ka nav tos redzējis: «Un, godīgi runājot, es jums neticu.» 

Šķiet, tā bija otrā reize šogad, kad, klausoties arābu zemes diktatorā, izbrīnā jāiepleš acis. Pirmo pārsteigumu sagādāja Lībijas līderis Muamars Kadāfi, savā zemē sadumpojušos iedzīvotājus nosaucot par narkotiku apreibinātiem «parazītiem», kuri jāiznīcina kā «treknas žurkas». 

Tātad Sīrijas armija protestējošajiem pilsoņiem neuzbrūk? Pēc organizācijas Human Rights Watch aplēsēm, deviņos mēnešos ir nogalināti vismaz 3500 civiliedzīvotāju. Sīrijas valdība vaino kādus vārdā nenosauktus ārvalstu spēkus. Turklāt upuru bilance ir pavisam cita: nogalināti 2000 kareivju un «tikai» 700 civiliedzīvotāju. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu