Pašu rokām • IR.lv

Pašu rokām

2
Lita Bērziņa.
Anda Burve-Rozīte

Katru gadu Ziemassvētkos viņi mīļiem cilvēkiem pasniedz pašu gatavotas, nevis pirktas dāvanas. Svarīgi tas ir tāpēc, ka šādās dāvanās ieguldīts lielākais mūsdienu deficīts – laiks un sajūtas


Liķierītis un kabatlakatiņi

Daru to tāpēc, ka man šie cilvēki ir svarīgi, es viņus labi pazīstu un zinu, kas viņus iepriecinās, – saka Jaunā Rīgas teātra izrāžu vadītāja Zane Pīrāga. Šogad Zanes pašas gatavotās dāvaniņas Ziemassvētkos saņems aptuveni 40 viņas radu un draugu. Jau augustā viņa sākusi domāt, ko savējiem dāvināt. Izveidoja sarakstiņu. «Nav tā, ka oktobrī kāds kaut ko sliktu izdara un dāvaniņa viņam nepienākas,» Zane smejas. 

Ir skaidrs, ka šogad viņas draugi saņems meistarstiķi: pašas taisītu liķierīti. Gatavojot dzērveņu uzlējumu, viņai gribējies, lai nav duļķains, tādēļ dūrusi katrā ogā ar adatiņu, lai koncentrātu labi izvelk. «Tur viss labums, vitamīns ir iekšā!» 

Meistarstiķi Zane sāka pirms desmit gadiem: uz savu dzimšanas dienu pagatavoja apelsīnu, zemeņu, plūmju liķieri, visiem ļoti garšoja, un bija jāatkārto! «Pagājušajā gadā mēģināju taisīt liķieri uz karstvīna bāzes, atsauksmes bija pretrunīgas – ar pipariem, ass, sildošs.» Katrai liķiera pudelei Zane gatavo arī maisiņu ar nosaukumu un aprakstu, kas piemērots tieši konkrētajam cilvēkam. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu