Nevediet bērniem saldumus • IR.lv

Nevediet bērniem saldumus

7
Foto — Jānis Saliņš, F64
Ieva Alberte

Fonda Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta stāsta par kopības sajūtu un brīžiem, kad jākauc: šogad fonds par neatbilstošu ziedojumu izlietojumu tiesājās ar cilvēku, kuram arī Dimanta pati bija ziedojusi 

Studiju laikā strādājusi Pierre Cardin veikalā, Rūta Dimanta iemācījās saprast, ka uzvalks par 300 latiem nav dārgs, lai arī pašai alga bija divreiz mazāka. Pierre Cardin veikala Rīgā vairs nav, toties ir Rūtas Dimantas izveidotais fonds Ziedot.lv, kur cilvēki ziedo uzvalka vērtas summas. Pagājušajā svētdienā Ziedot.lv, Swedbank, Rimi un LNT akcijā Eņģeļi pār Latviju tika saziedoti 258 038 lati. 

Esmu redzējusi, ka cilvēki ziedo arī ļoti novalkātas drēbes, kam vieta būtu miskastē, bet cēlāk jau ir ziedot.
Diemžēl ziedo arī apakšbikses ar strīpiņu. Tas atkarīgs no tā, kas katram ir vērtība: veci cilvēki, kuri nepērk jaunas drēbes, ziedo novalkātās, domādami: ja kādam ugunsgrēkā sadegusi visa iedzīve, vismaz būs ko uzģērbt. Tādas drēbes nosūtām uz suņu patversmi. Ziedot novalkātos apģērbus tomēr ir zaļāk, nekā mest miskastē. 

Cilvēki ziedo arī jaunas drēbes ar nenoņemtām cenas zīmēm. Pati esmu tā darījusi. Tās ir drēbes, kas pirktas impulsīvi: nevis tāpēc, ka nav ko vilkt mugurā, bet sliktas pašsajūtas kliedēšanai. Nesen lasīju Jura Rubeņa atziņu: «Manta ir laba ķermenim, mantkārība ir slikta dvēselei.» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu