Austra atgriežas • IR.lv

Austra atgriežas

5
Grupā Austra apvienojušies trīs mūziķi no Kanādas — Keitija Stelmanis (priekšplānā), Maja Postepski un Dorians Volfs.

Šis Vecgada vakars būs īpašs – ar iespēju to sagaidīt nesen atvērtā koncertvietā un vaigā redzēt pasaulē atzītus indie māksliniekus, kur galveno lomu spēlē meitene ar latvisku izcelsmi un sejas pantiem Keitija Stelmanis

Kanādiešu grupai Austra šis ir bijis izlaušanās gads. Neskaitāmi festivāli, koncerttūres un preses uzmanība, ierakstu līgums ar prestižo Domino Records un kritiķu sajūsma par grupas debijas albumu Feel It Break. Žurnāls New York to pat pasludinājis par savu gada ierakstu, uzsverot Keitijas operspējīgo un drošsirdīgo vokālu un spēju savu balsi «pārvērst kārtainās harmonijās». Tas pateicoties klasiskās mūzikas pamatu apgūšanai bērnībā. Liela nozīme ir grupas synth-pop mūzikas pasniegšanas veidam. Uzstāšanās ir jutekliska un atgādina pagānu rituālus. 

Austras tā sauktajā raiderī jeb sarakstā, kas organizatoriem jāsagatavo pirms koncerta Palladium, ir iekļauta arī latviešu rupjmaize, tomēr uz manu pirmo jautājumu, vai ir gatava atbildēt latviešu valodā, Keitija pa-smejoties atbild: «Pilnīgi noteikti ne.» 

Mūsu intervija notika tikai ar trešo piegājienu, uz Positivus  šovasar arī neatbrauci. Vai tu no mums slēpies?
Tā noteikti nav. Mūsu grupai ir saspringts grafiks, un mēs pat fiziski nevarējām tobrīd ierasties Latvijā. Mums, jaunai grupai, šī bija pirmā vasara, un nebija nekādu konkrētu plānu. Taču viss tik ātri mainījās. Sākumā domājām, ka tiksim uz Latviju, bet tad visu nācās mainīt. Tas bija briesmīgi, un bijām vīlušies. Tāpēc priecājos, ka uz Rīgu atbrauksim pirms Jaungada. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu