Problēma: iecietība pret grēciniekiem • IR.lv

Problēma: iecietība pret grēciniekiem

5
NULL
Raimonds Karls
Pauls Raudseps

Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bilts par Snoras krahu, ES budžetu un to, ko Krievijā «dēvē par vēlēšanām»

Tikai dažas dienas iepriekš izziņotā ministra ierašanās Rīgā pirmdien izraisīja dažādus minējumus, jo sakrita ar Snoras kraha ažiotāžu. Pats Bilts uzsver, ka atbraucis iepazīšanās vizītē pie jaunā ārlietu ministra Edgara Rinkēviča – Rīga patiesībā ir tuvāk Stokholmai nekā lielākā daļa Zviedrijas. Saspringtajā grafikā ministrs atrada laiku intervijai mūsu žurnālam. 

Latvija ir prasījusi Zviedrijas atbalstu Krājbankas naudas atgūšanā. Vai Zviedrijai ir informācija, ka Vladimirs Antonovs varētu būt paslēpis kādus līdzekļus jūsu valstī?
Man tādas informācijas nav. Latvijas banku regulators ir izteicis palīdzības lūgumu, un esmu drošs, ka Zviedrijas iestādes darīs visu, kas ir to spēkos, lai palīdzētu. 

Plašāk skatoties, vai notikumi Krājbankā un Snoras ir iemesls būt sevišķi piesardzīgiem pret investīcijām no NVS?
Jautājums ir sarežģīts. No Latvijas viedokļa šī bija Lietuvas investīcija. Tomēr pamatatbilde ir – nē. Daudzās valstīs ir blēži, ne tikai Krievijā. Tas ir pārliecinoši pierādījies pēdējo gadu finanšu krīzē. Mums kopumā ir jābūt piesardzīgākiem. Nav jautājums par valsti, no kuras cilvēks nāk, bet gan par visu tautību blēžiem, kurus ir labāk jāspēj izsekot. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu