Vilks vezumu • IR.lv

Vilks vezumu

4
Foto — Gatis Gierts, F64
Anda Burve-Rozīte

Pēc Jāņa Dombura un Ilzes Naglas aiziešanas no darba Latvijas televīzijā tai atlikušas divas spēcīgas «sejas» – Arnis Krauze (34) un Gundars Rēders (39). Vai viņi tam gatavi? 

Vienu līdzīgu pazīmi Arnim Krauzem un Gundaram Rēderam var nosaukt uzreiz: korektums. Abi ne reizi ēterā, nedz arī dzīvē nav redzēti izejam ārpus rāmjiem. Kad pirms četriem gadiem no Latvijas televīzijas ar skandālu aizgāja raidījuma De Facto komanda, Arnis un Gundars palika savās vietās. Kad asu diskusiju ar medija vadību par tā kvalitāti publiski sāka Jānis Domburs, pēcāk paliekot bez jauna līguma, viņi turpināja strādāt. Šoruden ar paziņojumu par aiziešanu no televīzijas nāca klajā Ilze Nagla – viņa tagad kļuvusi par Ventspils naftas sabiedrisko attiecību vadītāju. Šķiet, ka Latvijas televīzijas «seju», kas velk šo sarežģīto, pārmetumu un aizdomu krustugunīs iestrēgušo vezumu, drīz būs palicis tik maz, ka jāapstājas. Ko tālāk? 

Jaunās sezonas sākumā, kad atlūgumu uzrakstīja Ziņu dienesta vadītājs Mareks Gailītis, ilggadējais Panorāmas vadītājs Arnis Krauze no viņa pārņēma diskusiju raidījuma 100.panta preses klubs vadīšanu. Kļuva daudz interesantāk to skatīties. Savukārt Gundars Rēders pēc ārkārtas vēlēšanu diskusijām, ko septembrī vadīja kopā ar Ilzi Naglu, tagad gatavojas «iekāpt Dombura kurpēs»: no nākamās nedēļas trešdienu vakaros Kas notiek Latvijā? vietā gaidāms jauns debašu raidījums Sastrēguma stunda par sabiedrībā aktuālām tēmām. 

Revolvertipa žurnālisti viņi nav, un paši to labi apzinās. «Vai visiem tādiem vajag būt?» domīgi vaicā Arnis. Svētdienas pēcpusdienā viņš izbrīvējis stundu intervijai, tūdaļ pēc tam ķeras klāt vakara Panorāmas sagatavošanai. Milzīgajā, pustukšajā ēkā Zaķusalā ar noskretušām sienām un tukšiem gaiteņiem Ziņu dienesta telpas šķiet vienīgās, kur, sperot kāju, nav sajūtas, ka nokļūstat 20 gadus senā pagātnē. Nesen veikts remonts, aktīvi rosās ziņu žurnālisti un redaktori. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu