Stūre rokās trešoreiz • IR.lv

Stūre rokās trešoreiz

3
Valdis Dombrovskis
Vita Bērziņa

Ko grib paveikt jaunā Vienotības, Zatlera Reformu partijas un Nacionālās apvienības valdība, kuru vadīs jau trešoreiz par premjeru apstiprinātais Valdis Dombrovskis

Jaunās valdības mūžs otrdien aizsācies ar netipisku pārsteigumu – lai gan līdz pēdējam brīdim nevarēja noraidīt iespēju, ka Valda Dombrovska kabinets uzticības balsojumā izgāzīsies, šoreiz balsotāju nevis pietrūka, bet izrādījās pulkāk. Arī aiz koalīcijas sarkanajām līnijām palikušās Zaļo un Zemnieku savienības deputāts Ingmārs Līdaka bija it kā kļūmes dēļ balsojumā nospiedis «par» pogu. Saeimas darbs rādīs, kādus vēl pārsteigumus sagādās opozīcija, bet jaunās «reformu un tiesiskuma» valdības ministriem jautājām, ko viņi sola paveikt nākamo trīs gadu laikā.

Divi jautājumi katram ministram
1. Kas ir galvenā problēma jūsu pārraudzītajā sfērā, ko risināsiet?
2. Kādi konkrēti izmērāmi rādītāji liecinās par jūsu darba sekmēm pēc trim gadiem?

Valdis Dombrovskis, Ministru prezidents
1. Stabilas attīstības nodrošināšana Latvijā, rūpējoties par labklājības pieaugumu. Līdz 22.decembrim jāpabeidz starptautisko aizdevumu programma, jāievēro atbildīga fiskālā politika, virzoties uz eiro ieviešanu 2014.gadā, mērķtiecīgi jāpiesaista investīcijas, veicinot ražošanu, eksportu un jaunu darbavietu veidošanos.
2. Bezdarba līmenis pēc trim gadiem – zem 7%. Māstrihtas kritēriju izpilde, kas ļautu 2014.gadā ieviest eiro. Uzņēmējdarbības vides uzlabošana, iekļūstot Doing Business reitinga pirmajā divdesmitniekā. Ekonomikas izaugsme vismaz 4% apmērā no IKP.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu