Komerctelevīzijas gaidīs deputātu lēmumu par bezmaksas apraidi • IR.lv

Komerctelevīzijas gaidīs deputātu lēmumu par bezmaksas apraidi

23
Foto: Gints Ivuškāns, F64

Televīzijas dod pāris nedēļu laika, lai izlemtu par iziešanu no bezmaksas apraides

Komerctelevīzijas LNT un “TV3” gatavas nogaidīt vienu līdz divas nedēļas, lai pieņemtu galīgo lēmumu par iziešanu no bezmaksas nacionālās apraides, ziņo “Nozare.lv”.

Pēc Nacionālās plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) sēdes trešdien telekompānijas LNT pārdošanas direktors Guntars Traubergs sacīja, ka sēdē sadzirdētas pozitīvas apņemšanās, un tas vieš cerību, ka komerctelevīziju problēmas varētu tikt risinātas.

Kā stāsta Traubergs, tās varētu risināt ar valsts sabiedriskā pasūtījuma izpildi, kas būtu iespēja segt apraides izmaksas, kā arī brīvā tirgus princips, kas liktu kabeļoperatoriem maksāt par nacionālo televīziju izplatīšanu.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) tikšanās laikā lūdza komerctelevīzijas lēmumu pieņemšanu atlikt vēl uz mēnesi, lai jaunās komisijas sastāvs paspētu iepazīties ar situāciju un mēģinātu sameklēt tai risinājumus. Tomēr komerctelevīzijas norādīja, ka laika pārdomām ir ļoti maz, un aicināja komisiju pēc iespējas ātrāk iesaistīties televīziju problēmu risināšanā, jo no tā esot atkarīga to pastāvēšana.

Jau ziņots, telekompānija “TV3” pieņēmusi lēmumu nākamgad pārtraukt raidīt nacionālajā apraidē un kļūt par maksas kanālu, savukārt telekompānija LNT galīgo lēmumu par iziešanu vai palikšanu bezmaksas nacionālajā apraidē bija iecerējusi pieņemt pēc tikšanās ar NEPLP.

Par nacionālo apraidi četri nacionālie kanāli – Latvijas Televīzijas abi kanāli, LNT un “TV3” – ciparu virszemes televīzijas ieviesējam Latvijā SIA “Lattelecom” gadā maksā katrs 650 000 latu.

 

Komentāri (23)

andrisskrastins 26.10.2011. 12.56

Tipiska šantāža. Lai iet un atsakās no nacionālās apraides, pēc tam valstij būs tiesības atkal izsludināt konkursu un ielaist konkurentus bezmaksas pakā. Nez kādu dziesmu tad dziedās, kad reklāmas naudiņa būs jāsadala uz četri.

No otras puses dziesmas sākums meklējams tajā pusmiljonā, ko pieprasa Lattelecom katrai TV par pārraides nodrošināšanu. Iepriekš summa bija divreiz mazāka.

+1
0
Atbildēt

0

astra_ozo 26.10.2011. 13.46

labi,ka es nenopirku dekoderi, bet uzreiz jaunu TV.

0
0
Atbildēt

5

    Ilona Auziņa > astra_ozo 26.10.2011. 14.17

    Un vai tad jaunajā aparātā tās bildes rāda par velti? Tur tāpat vajag iespraust kartiņu, ne tā?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > astra_ozo 26.10.2011. 14.26

    Pašlaik es vēroju 4 kanālus bez maksas.
    Liekas, ka TV3 nekur negrib “aiziet”. Ja viņi pamet nacionālo apraidi, tad TV3 vairs nevarēs pretendēt uz populāro sporta pārraižu translāciju LV. Ja nemaldos – tādi ir noteikumi, ka televīzijai, kas raida nozīmīgus sporta pasākumus ir jānodrošina pārraide visiem valsts iedzīvotājiem.
    Palikt bez Pasaules čempja hokejā, bez futbola un basketbola – tas viņiem būtu baigs trieciens.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Edīte Kostigova > astra_ozo 26.10.2011. 16.13

    Man gan liekas, ka viņi var mierīgi aiziet kopā ar visiem sporta raidījumiem. Manuprāt tas pat būtu labi. Nevajag sportu rādīt bezmaksas kanālos. Ja nu vienīgi tādu, kas īpaši jāpopularizē – florbols, Latvijas futbola virslīga utt. Bet pasules čempis jārāda tikai maksas kanālā. Anglijā premjerlīga jau vairākus gadus ir prom no BBC, to rāda tikai maksas kanālos. Krievijā – tas pats.Tur arī sākumā tauta bija neapmierināta, bet nekas – beigās pierada. Toties translācijas laikā negadās tā, ka reklāmas laikā tiek gūti vārti kā dažreiz Dinamo spēļu translācijās LTV7 .

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > astra_ozo 26.10.2011. 20.15

    andza, nav tāda nosacījuma par sporta pārraidēm, tas bija LTV7 aka Kota arguments kāpēc vajadzētu tiesības atdot viņiem. Par nelaimi šiem kabatā grābējiem šīs tiesības Viasat iepērk masveidā no IIHF.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > astra_ozo 26.10.2011. 23.08

    Var jau būt. :)
    Bet izklausās neloģiski

    0
    0
    Atbildēt

    0

Ilona Auziņa 26.10.2011. 13.25

Tas būtībā ir vēl viens nodoklis valsts iedzīvotājiem. Un tādu papildus nodokļu ar katru dienu šeit paliek arvien vairāk, tikai ienākumi stāv uz vietas. Un cilvēki bēg no šitādas laimes zemes”, kas cits tiem atliek, kur faktiski visi ienākumi cilvēkam aiziet maksājot šos papildus nodokļus.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu