Dombrovskis Ministru kabineta sastāvu nemaina • IR.lv

Dombrovskis Ministru kabineta sastāvu nemaina

45
Valdis Dombrovskis. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Valdību veidojošās partijas deklarācijā apņēmušās īstenot Latvijas tautas ataudzes veicināšanu 

Pirmdien publiskota Valda Dombrovska (Vienotība) valdības deklarācija, kurā ministru amatu kandidātu saraksts nav mainīts.

Premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke aģentūrai LETA apliecināja, ka šis dokuments nemainīsies un tiks iesniegts Saeimai.

Deklarācija paredz, ka aizsardzības ministrs būs Artis Pabriks (Vienotība), finanšu ministrs – Andris Vilks (Vienotība), veselības ministre – Ingrīda Circene (Vienotība), labklājības ministre – Ilze Viņķele (Vienotība).

No Zatlera reformu partijas (ZRP) būs ārlietu ministrs – Edgars Rinkēvičs, ekonomikas ministrs – Daniels Pavļuts, iekšlietu ministrs – Rihards Kozlovskis, izglītības un zinātnes ministrs – Roberts Ķīlis, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs – Edmunds Sprūdžs.

Kultūras ministre būs Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK), tieslietu ministrs – Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK).

Savukārt zemkopības ministre būs Laimdota Straujuma no “Vienotības”, bet satiksmes ministrs Aivis Ronis, Satiksmes ministrija būs “Vienotības” un ZRP atbildībā.

Dokumentā uzsvērts – lai sasniegtu 11.Saeimas ārkārtas vēlēšanu mērķus – mazinātu naudas un oligarhu ietekmi politikas procesos un stiprinātu tiesiskumu, kā arī nodrošinātu stabilu Latvijas attīstību ilgtermiņā, veicot nepieciešamās reformas, – izveidota politisko spēku koalīcija, kurā strādās “Vienotība”, Zatlera reformu partija, nacionālā apvienība “VL!-TB/LNNK” un sešu neatkarīgo deputātu grupa.

Valdības prioritātes turpmākajiem trim gadiem būs stabila un ilgtspējīga Latvijas attīstība, veicinot ikviena Latvijas iedzīvotāja labklājību, mazinot sociālo nevienlīdzību, kā arī stimulējot Latvijas ekonomikas starptautisko konkurētspēju.

Tāpat prioritāte būs saliedēta un iekļaujoša sabiedrība, spēcīga laikmetīga nacionālā identitāte, vienlaikus nodrošinot latviešu nācijas, valodas un kultūras pastāvēšanu un attīstību, tiesiskuma nostiprināšana un sabiedrības uzticēšanās valsts varai, sabiedrības līdzdalības un iniciatīvas veicināšana dalībai valsts pārvaldes procesos.

Valdību veidojošās partijas deklarācijā apņēmušās īstenot Latvijas tautas ataudzes veicināšanu, īpašu uzmanību pievēršot Latvijas valstspiederīgo imigrācijas veicināšanai un Latvijas reģionu attīstībai.

Uzsvērts, ka valdības rīcībpolitika būs vērsta uz Saeimā apstiprinātās Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030.gadam un Eiropas Savienības (ES) stratēģijas gudrai, ilgtspējīgai un integrējošai izaugsmei “ES 2020” īstenošanu.

Saeimas balsojums par Dombrovska valdību plānots 25.oktobrī.

 

Komentāri (45)

dro 24.10.2011. 18.26

Es būtu ļoti pārsteigts, ja Dombrovskis būtu ko mainījis. Tāpat neesmu pārsteigts, ka joprojām nav vērtējuma piketētāju, kuri protestēja pret Zatleru, aizturēšanai:)

+11
0
Atbildēt

0

disassociative 24.10.2011. 19.28

upss!…Gandrīz 70% iedzīvotāju sliktās domās par Zatlera politisko darbību..
________
Tas neizbrīna. Ja pa TV teica, ka Zatlers ir sliktais, tātad sliktais. Un, ja vēl visi mediji vienā balsī bļauj, ka Zatlers tāds un šitāds, tad melnais PR darbojas uz urrā.
Tas, ka Dombrovskis nevēlas vilkt procesu vēl vairāk garumā, liecina par to, ka vismaz viņu vada tiešām valstiskas intereses. Budžets jāapstiprina, ar aizdevumu programmu jātiek galā un nav laika vilkt garumā. Patiesībā, vismaz es personīgi, varbūt stulbi, bet ticu, ka vismaz divi cilvēki šajā valdībā domā par valsts un sabiedrības interesēm vairāk kā par savējām – Dombrovskis un Vilks. Iespējams, ka naivums no manas puses, bet nu ok, labi, naivi, bet tomēr ticu.
Tas, ka topošajā valdībā ir ministri, par kuru kompetenci mēs neko nezinām, arī skaidrs. Jāļauj strādāt, varbūt, ka tieši otrādi, izrādīsies, ka pat ļoti kompetenti cilvēki. Bet fakts, ka valdību jāapztiprina ātri, lai vēl pusgadu nemuļļājamies pa tupiem politiskiem un ekonomiskiem dubļiem.

+7
-1
Atbildēt

4

    ilmisimo > disassociative 24.10.2011. 20.42

    Gan šie, gan Dikensa.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > disassociative 24.10.2011. 20.37

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > disassociative 24.10.2011. 20.12

    ja pa TV teica, ka Zatlers ir sliktais, tātad sliktais..
    ________________________________________
    zagowors.
    Tanku manevrus inceenēja algoti aktieri Borobudūras gudro padomes uzdevumā,

    lai radītu optisku ilūziju par ZRP kodola attālumu no tautas – gaismas gadi.

    Fokusņiki.Kio.Koperfīldi un Urijas Hīpi..

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > disassociative 24.10.2011. 19.51

    Nepiekrītu, attiecībā uz Zatlera vērtējumu. Teicienam “suņi rej, bet karavāna iet tālāk” ir dziļa nozīme.
    Pamēģini atcerēties, kā tikai V. Dombrovskis nav apsaukāts – par sabrauktu ezīti, grāmatvedi, lācīti, lēno divplāksni un vēl, un vēl. Tas iedarbojās? Domāju, ka – nē. Kāpēc Zatlera gadījumā tauta saredzēja, ka nav viņš tas varonis baltā zirgā, par kuru tika turēts pēc rīkojuma nr.2?
    Pats atbildēsi vai pateikt priekšā?

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

buchamona 24.10.2011. 20.37

Kā var lasīt TV – netā: “…Par kuru vai kuriem potenciālajiem ministriem Bērziņam bijušas šaubas, Krapāne neatklāj, norādot ka šī informācija nav publiskojama…
…, prezidenta sniegtā informācija no tiesībsargājošām iestādēm nerada tiesiskus šķēršļus ministru kandidātiem profesionāli pildīt savus pienākumus…

http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/396861-dombrovskis_parliecinats_par_saviem_ministriem

Cik nu varēja Bērziņš iegriezt Dombrovskim, tik iegrieza – par ministriem, tai vietā lai iegūto info paturētu “dienesta lietošanai – (nevienam nebija jāzin, ka šāda pārbaude vispār ir notikusi), tautai palaida ” pīli” – ej nu tagad saproti, kurš no visiem tagad tas sliktais ministrs – visi slikti :)), pašu Dombrovski nosauca caur netu, bet vilciens tik un tā aizgāja :)

+6
0
Atbildēt

1

    Edzs > buchamona 25.10.2011. 01.52

    rinķī apkārt _…Cik nu varēja Bērziņš iegriezt Dombrovskim, tik iegrieza…_
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    izskatas ka griezis vel ilgi. te ir Berzinja intervija RusTVNET, nu riktigs tarps, ta vinsh brivi izpauzhas vienu dienu pirms Saeimas balsojuma par pasha izveletu premjeru un ta sastaditu valdibu:
    Андрей Муравьев, TVNET
    21:05, 24 октября 2011 г
    “Президент: если понадобится, Домбровскому есть альтернатива”
    http://rus.tvnet.lv/novosti/kommjentariy/180910-prjezidjent_jesli_ponadobitsja_dombrovskomu_jest_altjernativa

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu