Infografika: Ražotāju un pakalpojumu sniedzēju vitalitātes mērījums • IR.lv

Infografika: Ražotāju un pakalpojumu sniedzēju vitalitātes mērījums

28

Nordea vitametrs: 36% Latvijas ražotāju eksportē vairāk nekā pusi savas produkcijas

Vairāk nekā pusi no savas produkcijas eksportē 36% Latvijas ražotāju, tādējādi eksporta apjomu ziņā vairākkārt apsteidzot neražojošos uzņēmumus. Turklāt ražotāji daudz mērķtiecīgāk fokusējas uz pārdošanas apjomu palielināšanu ārvalstu tirgos.

To kā uzņēmējdarbības prioritāti ražotāji novērtējuši vidēji par 33% augstāk nekā citu nozaru uzņēmēji, liecina Nordea bankas un Stokholmas Ekonomikas augstskolas Rīgā (SSE Riga) veiktais Latvijas biznesa vitalitātes mērījums jeb Nordea vitametrs.

Tikpat svarīgi kā nostiprināt pozīcijas eksporta tirgos, ražotājiem ir paaugstināt rentabilitāti un peļņu. Ražotāji, mazāk nekā pārējie uzņēmumi, norūpējušies par uzņēmuma “izdzīvošanu”. Taču izmaksu samazināšana ir nozīmīga kā ražotājiem, tā visiem pārējiem. Starp nozīmīgākajām prioritātēm uzņēmēji, jo īpaši ražotāji, min arī nepieciešamību uzlabot produktu vai servisa kvalitāti un ieviest izmaiņas tehnoloģijā.

Nordea vitametrs liecina, ka kopumā Latvijas ražotāji savu konkurētspēju vērtē augstāk nekā pakalpojumu sniedzēji un tirgotāji. Ražotāju konkurētspēja balstīta galvenokārt sekmīgākā biznesa stratēģiju izvēlē. Ražotājiem ir vairāk pastāvīgo klientu, diversificēts produktu klāsts, arī savu inovāciju līmeni ražotāji novērtējuši par 23% augstāk, nekā pārējie uzņēmumi. Ražotāji apliecinājuši lielāku gatavību uzņemties risku un pielikt pūles, lai apsteigtu savus konkurentus.

Nordea vitametrs ir Latvijas biznesa vitalitātes mērījums, ko veido Nordea banka un Stokholmas Ekonomikas augstskolas Rīgā (SSE Riga). Tā pirmais pētījums par uzņēmumu konkurētspēju veikts 2011.gada maijā un jūnija sākumā, aptaujājot 591 nejauši izvēlētu uzņēmumu vadītāju un īpašnieku.

Komentāri (28)

Dmitry 19.10.2011. 14.37

Vērtigi! Paldies!

+1
0
Atbildēt

0

cheszz 20.10.2011. 13.50

Pieliec klāt vēl šo un būs tieši 35,8%:

Unemployment insurance premiums

From 1 August 2009, an unemployment insurance premium is withheld at a rate of 2,8% of the gross salary of the employee.

http://www.emta.ee/index.php?id=3274

0
0
Atbildēt

0

zauls 20.10.2011. 00.13

Lietuvā ienākuma nodoklis ir 15% + 6% veselības apdrošināšana, sociālais 34%

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu