SC atbalstītājus aicina pulcēties piketā pie Saeimas • IR.lv

SC atbalstītājus aicina pulcēties piketā pie Saeimas

49
Pirms kād laika pie Saeimas šādi piketēja, tagad Kravcovs aicina savus domubiedrus pie Saeimas. Foto: Kaspars Krafts, F64

Piketā piedalīsies Saeimas un pašvaldību deputāti gan no Rīgas, gan no reģioniem, sola saskaņieši

Politisko partiju apvienība “Saskaņas centrs” pirmdien, 17.oktobrī, no plkst.8 līdz 12 rīkos piketu pie Saeimas ēkas Jēkaba ielā 11, lai paustu protestu pret politisko situāciju valstī, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē. Plānots, ka protesta akcijā piedalīsies vismaz 1000 cilvēku.

“Visiem, kam nav vienaldzīga Latvijas nākotne, pirmdien plkst.8 jābūt pie Saeimas. Ir jādod pretspars nacionālajai apvienībai. Nacionālisms – nāve Latvijai!” savā mikroblogošanas vietnē “Twitter” aicina 10.Saeimas deputāts Valērijs Kravcovs (SC).

Kā ziņots, SC savas aktivitātes, paužot neapmierinātību ar politisko situāciju valstī, sāka pēc tam, kad tika izslēgts no sarunām par valdības veidošanu, Zatlera reformu partijai un “Vienotībai” kā trešo partneri pieaicinot “Visu Latvijai”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK.

“Īpaši aktīvi plāno būt mūsu kolēģi no Latgales, jo viņi jūtas visvairāk aizvainoti. Latgalē par saskaņas idejām nobalsoja vairāk par 50%,” norādīja “Saskaņas centra” līderis Nils Ušakovs.

Akcijā piedalīsies visdažādākie aktīvisti – gan pilsētu mēri, gan ierindas biedri -, lai paustu attieksmi pret koalīciju, kas veidota, ignorējot 28% vēlētāju intereses.

Piketā piedalīsies Saeimas un pašvaldību deputāti gan no Rīgas, gan no reģioniem, apvienības aktīvisti un atbalstītāji. “Lozungi būs par saskaņu starp valsts iedzīvotājiem, un pret nerīcībspējīgu valdību, ko grasās izveidot trīs partijas, tajā skaitā Nacionālā apvienība,” savā “Twitter” vietnē informēja Ušakovs.

 

Komentāri (49)

anita_meistere 13.10.2011. 17.24

protests pret matemātiku.

28:72

Kaut kāds aburds, bet nu nekam nav noslēpums, ka krievi neprot zaudēt.

+22
0
Atbildēt

0

AUTOEXEC.BAT 13.10.2011. 17.54

No SC mājaslapas : ” „Šajā akcijā piedalīsies mūsu partijas aktīvisti – sākot no pašvaldību vadītājiem līdz ierindas biedriem,”

——————————————————————–

Pašvaldību vadītāji UN CITI DARBINIEKI , ja kas , ir algotas amatpersonas, kurām VISI nodokļu maksātāji maksā ALGU par DARBU, un nevis par piketēšanu darba laikā. Tādēļ cienījamie domju priekšsēdētāji, vietnieki un citi darbinieki no SC – esiet tik laipni darba laikā BŪT DARBĀ – un nevis nodarboties ar politiskajām aktivitātēm. Gan jau pēc prese bildēm būs redzams, kurš no jums ir tērējis nodokļu maksātāju naudu, bļaustoties pie Saeimas.
Vai arī ņemiet atvaļinājumu, ja ļoti gribas papiketēt.

+21
0
Atbildēt

8

    eva_o > AUTOEXEC.BAT 13.10.2011. 22.29

    Noteikti piedalīšos piketā. Ir jāatvaira tā negācijas plūsma, kura pēc vēlēšanām nepelnīti gāžas pār SC. Teiksiet, ka esmu “nepareizs” vēlētājs, ka man ir mazāk tiesību aizstāvēt savas intereses, kuras izsaka Saskaņa? Kāpēc esat tik pārliecināti, ka esat tie “pareizie”?

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    eva_o > AUTOEXEC.BAT 14.10.2011. 10.39

    “Varētu būt, ka Tev pat ir taisnība, nenoliedzu :) Bet tad vienreiz saņematies un pārlieciniet ” labējo” elektorātu, par to, ka mēs esam pašnāvnieki, šitā atbalstot savas partijas, un, kā jau teicu, izcīnat 51 balsi vēlēšanās.”
    Jūs, labējie, esat atkal (jau pēc 2. pasaules kara) radījuši precedentu – NEŅEMT VĒRĀ tos, kuriem nav 51 balss. Mums, kreisajiem, ATKAL (kā pēc 1. pasaules kara) NEBŪS CITAS IZEJAS, kā vien turpināt šo nedemokrātisko ceļu, iedzenot stūrī tos, kas izrādīsies mazāki par pusi. Mēs, kreisie demokrāti, tāpat, kā jūs, labējie demokrati, neesam stulbi – zinām, kas ir diktatūras nestie ļaunumi.
    Bet var iznākt tā, ka mums, kreisajiem, pietrūks resursu, lai A)saglabātu demokrātiju Latvijā tās sociāldemokrātiskajā (mūsdienu Rietumeiropas!) izpratnē un B)saglabātu Latvijas valstiskumu no izlaupīšanas un bankrota. Būs jāizvēlas kāds būtiskākais no diviem risinājumiem, ja abi vienlaicīgi nebūs pa spēkam. :)
    Trīs citāti pārdomām:
    1)Jau 1994. gadā Valsts prezidents Guntis Ulmanis rosināja: “Un pašreiz ir interesanti – es gribētu aicināt formulēt: kas ir kreisais, kas ir labais un kas ir centrs. Jo mēs bieži vien arī pēc šī nosaukuma, kas mums no pagātnes ir iegūlies apziņā, bieži vien arī vērtējam uzreiz šo partiju. Pieņemsim, nosaukt šodien partiju par kreiso, tas jau lielā daļā iedzīvotāju nozīmē šo partiju padarīt nepopulāru.” (“Rīgas Balss”, 1994.g. 26. septembrī)
    2)Apvienības “Saskaņas centrs” līderis Jānis Urbanovičs atzīst: “Gan latviešiem, gan krieviem rodas sapratne, ka tie kļuvuši par sīknaudu šajā spēlē. Vienu barikādi uzkūda pret otru, un tajā pat laikā rakņājas pa viņu kabatām… Tas ir acīmredzami. Valsts īpašumi tiek nosperti, bet sabiedrību spiež noskaidrot – kurš šajos karos ir uzvarētājs”. (“Суббота”, 2006. g. 25.-31. augustā.)
    3) Dzejnieks un diplomāts Jānis Peters:“… jo labāk cilvēki dzīvo, jo mazāk dzimst bērnu un cilvēki mazāk piedalās politiskajos procesos. Tagad politologi domā: būtu labi, ja Latvijas politiskajā dzīvē nostiprinātos kreisais spārns, sociāldemokrātija ar kreisajām idejām. Bet kreisā kustība parādīsies, kad mums būs ļoti bagāta valsts un ļoti spēcīgs vidusslānis. Kad dzīve labējo vadībā būs kļuvusi tik garlaicīga, ka cilvēki sāks atbalstīt sociāldemokrātiskās partijas” (Laikraksts “Latvijas vēstnesis plus”, Nr.159, 2006. gada 12. oktobrī. )
    Uzskatu, ka viens no trim augstāk citētajiem politiķiem būtu JĀTIESĀ par noziedzīgu (apzināti maldinošu!) latviešu tautas apziņas manipulēšanu. Bet valdošais nedemokrātiskais labējais režīms šo blēdīgo intelektuāli apbalvo ar ordeņiem un īpašumiem, jo manipulēšana dod režīmam varu un laupīšanas iespējas…
    Nekas, gan laiki mainīsies… Es uz to ceru, jo citas cerības (par labējo demokrātu godprātību un vēsturiskās pieredzes diktētu piesardzību) vairs nav reālas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ronalds_vuskans > AUTOEXEC.BAT 14.10.2011. 09.33

    Cienītais, to kreisumu sevišķi uzsvēra paši Saskaņas līderi. Nav korekti ar puspatiesībām mētāties.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    eva_o > AUTOEXEC.BAT 14.10.2011. 07.51

    => rinķī apkārt “Jūs esat pilnīgs pretstats labējām partijām, jūsu ideoloģijai nav nekā kopīga ar tām vērtībām par kurām balso labējo partiju elektorāts. … Bet šobrīd, tas ar ko nodarbojas SC, tā ir vienkārši nekaunība.” Nekaunība ir tas, ar ko 20 gadus Latvijā nodarbojas labējās “partijas”:
    1) ar kreisu runāšanu (ja klasiskā nozīmē saprotam kreisumu, kā nemantīgās sabiedrības daļas intereses) savāc kreiso vēlētāju balsis un varu, lai īstenotu labēju politiku šauru aprindu interesēs;
    2) demagoģiski un noziedzīgi (jo apzināti blēdās) visus 20 gadus stāsta, ka LAtvieši (“mūsējie, savējie, LAbie”) ir LAbēji, bet KReisie ir KRievi (“svešie, sliktie, okupanti, komunisti”).
    Rezultātā Latvija ir izmežģīta valsts, kurā demogrāfi stāsta šausmu lietas par izmiršanu un gandrīz vai raud par to, ka politiķi demogrāfu brīdinājumus neņem galvā (13.oktobrī biju diskusijā, kurā Karnīte kārtējo reizi to teica.)
    Labējie ir jāaptur, jo uzskata, ka valsts attīstās labi un pareizi (šaurām “savējo” aprindām ir vara un viegli nāk nauda), bet par “svešajiem” (nemantīgajiem) politiķiem nav nekādas daļas. Mantīgie no izmiršanas aizsargājas ar Latvijas izlaupīšanu patriotiskas tērgāšanas aizsegā (ilgtermiņa valstisku ideju nav), bet nemantīgie izmirst. Ne laupīt, ne izmirt negribu, tāpēc būšu piketā!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > AUTOEXEC.BAT 14.10.2011. 08.44

    Viestur. Varētu būt, ka Tev pat ir taisnība, nenoliedzu :) Bet tad vienreiz saņematies un pārlieciniet ” labējo” elektorātu, par to, ka mēs esam pašnāvnieki, šitā atbalstot savas partijas, un, kā jau teicu, izcīnat 51 balsi vēlēšanās. Tas ir vienīgais ceļš, kā Latvijā jūs varat tikt pie varas.
    Bet pagaidām – dodoties uz šīs dienas piketu un arī līdzīgiem pasākumiem, tādiem, kā simbolisko 9. maiju, jūs ejat prom no sava mērķa. Jūs taču nedomājat, ka spēsit te kādu iebaidīt? :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    AUTOEXEC.BAT > AUTOEXEC.BAT 14.10.2011. 00.05

    Viesturs … Teiksiet, ka esmu “nepareizs” vēlētājs, ka man ir mazāk tiesību aizstāvēt savas intereses, kuras izsaka Saskaņa? Kāpēc esat tik pārliecināti, ka esat tie “pareizie”?
    ————————————————————-

    Nē, Viestur, tādas glupības (atšķirībā, acīmredzot, no daža laba :) mums nenāk prātā – tu esi “pareizs” vēlētājs un tev ir tikpat tiesību, kā visiem. Tāpat, filozofiski ņemot, mēs galīgi neesam pārliecināti, ka esam “pareizie” – bet tas arī nav diskusijas vērts temats :)

    Tikai viens sīkumiņš, Viestur – ja tu esi valsts vai pašvaldības darbinieks, tad pacenties lūdzu savā darba laikā būt darbā, cienītskungs. Pretējā gadījumā mums, privātajā sektorā strādājošajiem, nodokļus maksājošajiem un nacionālo kopproduktu vairojošajiem pilsoņiem var rasties pamatots jautājums, par ko mēs tev maksājam algu … Ceru, ka tu piekrīti ? :)

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Zoņtiks > AUTOEXEC.BAT 13.10.2011. 22.02

    Precīzi – tiem ierēdņiem un politiķiem nav nekādu morālu tiesību izšķērdēt nodokļu maksātāju naudu piketos un citās politiskās akcijās. Kāpēc nevar protestu rīkot ārpus darba laika? Ārpus darba laika vajadzētu rīkot neatkarīgi no tā kādas idejas tiek aizstāvētas – pats dažu reizi būtu piedalījies, ja vien pikets tiktu organizēts laikā, kad nav jāstrādā.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > AUTOEXEC.BAT 13.10.2011. 23.05

    Viestur – tavējiem, lai uzvarētu vēlēšanās ir jāsaņem 51 mandāts. Jūs esat “ļoti kreisi sociķi” , kā SC raksturoja Klementjevs. Jūs esat pilnīgs pretstats labējām partijām, jūsu ideoloģijai nav nekā kopīga ar tām vērtībām par kurām balso labējo partiju elektorāts. Ideoloģija, kā to skaidro Latviešu valodas vārdnīca ir ” tiesisku, morālu, estētisku, filozofisku utt uzskatu sistēma” un visu šo jēdzienu summa ir tas, kas veido valdošās koalīcijas pamatu, nevis sausa matemātika.
    Ar šito piketu SC tikai zāģē pati sev. Tajā brīdī, kad Jūs pārliecināsiet lielu daļu ļaudis nevien Ladgalē un Rīgā, bet visā Latvijā, tajā brīdī jūs arī veidosit valdību, atliek tikai novēlēt jums veiksmi :)
    Bet šobrīd, tas ar ko nodarbojas SC, tā ir vienkārši nekaunība. Uz kāda pamata partiju, vai apvienību, kura spēj savākt tikai 30 balsis ir jāņem valdošajā koalīcijā? Vai tādēļ, ka liela daļa no SC elektorāta runā krieviski? Ja tā – tad tā ir slikta anekdote :)

    +8
    0
    Atbildēt

    0

Edmunds Zālīte 13.10.2011. 17.36

vecrīgas balzāma veikalam vajadzētu pastiprināt apsardzi :)

+18
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu