„De facto”: Streiča glābēji rīkojās neprofesionāli • IR.lv

„De facto”: Streiča glābēji rīkojās neprofesionāli

62
Kristaps Streičs (no labās) kopā ar dziedātāju Lieni Bronušu. Foto: Kristaps Kuhaļskis, F64

VUGD nesteigsies ar dienesta pārbaudi, vispirms gaida LTV iesniegumu

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums „de facto” rosina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) vadībai vēlreiz veikt dienesta pārbaudi par glābēju rīcību pagājušā gada 2.oktobrī, kad avionegadījumā cieta režisors Kristaps Streičs. Viņš no gūtajām traumām vēlāk mira. Raidījums uzskata, ka patiesībai neatbilst iepriekš VUGD veiktās pārbaudes secinājumi, kuros konstatēts, ka glābēji rīkojušies profesionāli un atbilstoši prasībām.

VUGD pēc iesnieguma saņemšanas vērtēs, vai ir pamats vēlreiz izvērtēt glābēju rīcību pagājušā gada 2.oktobrī, ziņo BNS. Taču VUGD priekšnieks Oskars Āboliņš teica, ka, spriežot pēc sižeta, iespējams, nav pamata vēlreiz izvērtēt ugunsdzēsēju rīcību.

“Domāju, ka tur nekāda pamata nav, pēc tā sižeta spriežot, bet, protams, tas sižets viss netika atspoguļots raidījuma laikā. Mēs iepazīsimies ar sižetu, iesniegumu un tad tālāk pieņemsim lēmumu, ko darīt. Tas, ka cilvēks stāv uz nestabilām kāpnēm un mēģina uzmest virvi neveiksmīgi, jau nav pamats par dienesta pārbaudes atjaunošanu. Turklāt no lejas filmējot, tas izskatījās samērā tuvu, bet tas viss notika apmēram desmit metru augstumā. Jāņem vērā, ka darbs notika augstumā un ir vairākas nianses,” paskaidroja Āboliņš.

„de facto” svētdien demonstrēja kādu aculiecinieka filmētu video, kurā redzams, kā notika glābšanas darbi. Video atklāj, ka glābēji nepārliecinoši izmantojuši pieejamās izbīdāmās kāpnes, nemācēja padot virvi un nepieciešamos drošības stiprinājumus avarējušā lidaparāta pilotam, kurš glābēju vietā veica lidaparāta un smagi cietušā Streiča nostiprināšanas darbus.

Aculiecinieka video arī atklāj, ka glābšanas darbus nemaz nav vadījis kāds no VUGD darbiniekiem, bet gan ar glābējiem nesaistīta privātpersona, proti, pilota paziņa Viktors, ar kuru kopā abi saistīti avionozarē. Redzams arī, ka negadījuma vietā avārijas seku novēršanā iesaistīts liels skaits privātpersonu, kas saskaņā ar noteikumiem ir pārkāpums. Bez tam video arī apstiprina, ka amatpersonas iepriekš pārāk vieglprātīgi paļāvušās uz darbinieku teikto, ka neviens negadījuma vietā nav smēķējis (kas bija būtiski, jo no avarējušā lidaparāta lija degviela) un ka valsts iestāžu darbinieki nav izmantojuši mobilos telefonus avārijas fotografēšanai. Video redzams tieši pretējais.

„Tas viss izskatījās diezgan baismīgi, kā tas norisinājās, ka kāpj pa kāpnēm un netiek augšā, vai vairāki mēģinājumi virvi mest, virves padošana, tas izskatījās diezgan neprofesionāli. Es nevaru spriest, kā tam būtu jābūt, bet man kā cilvēkam no malas tas izskatījās diezgan dīvaini,” raidījumam atzina glābšanas darbu aculiecinieks Gatis Preitāgs.

Raidījuma „de facto” veidotāji uzskata, ka aculiecinieku video redzamais sniedz atbildi, kāpēc Streiča glābšanai bija nepieciešams tik ilgs laiks. Jāpiebilst, ka viņš ar galvu uz leju gaisā karājās vairāk nekā divas stundas. Tāpēc jau nākamnedēļ „de facto” ar iesniegumu vērsīsies gan pie VUGD amatpersonām, gan arī prokuratūrā, jo pirmstiesas izmeklēšanā glābēju atbildība notikušajā nav tikusi vērtēta.

„de facto” arī vēsta, ka jau pirmdien prokurors lidaparāta pilotam Valērijam Masļakovam uzrādīs apsūdzību. Mašlakovs „de facto” savu vainu nenoliedza avārijas epizodē, taču viņš uzskata, ka Streičs gājis bojā glābēju.

Bijušais VUGD šefs Ainars Pencis, kurš iepriekš kategoriski aizstāvēja glābēju rīcību, atzīst, ka dienesta izmeklēšanas laikā viņiem bijušas pieejamas tikai liecības, ne video no notikuma vietas. Tagad viņš pēc materiāla noskatīšanās vairs nebija tik kategorisks kā iepriekš.

Viņš ir sašutis arī par smēķēšanu vietā, kur nemitīgi pil benzīns. Pencis pieļauj, ka šis materiāls var būt iemesls dienesta izmeklēšanas atjaunošanai. Tomēr vienlaikus gan viņš, gan viņa kolēģis no Daugavpils uzstāj uz to, ka glābēji pārkāpumus nav pieļāvuši.

 

Komentāri (62)

bebiekste 09.10.2011. 22.13

>J.Biotops, Rīgā
Nu nez, tur sākumā džekam vajadzēja tikai trīs virves galabalus.
1. Piesiet kāpņu augšgalu
2. piesiet sevi, lai var pakāpties augstāk un strādāt ar abām rokām
3. un vienu garāku ar ko pacelt augšā visu pārējo

Bars ar večiem, bet tik vien izdomāja kā kārti nocirst pēc n-tajām! minūtēm.

+6
-2
Atbildēt

26

    trewe2 > bebiekste 09.10.2011. 23.15

    puika, Es esmu redzējis arī to, kā izskatās tā “profesionālā” glābšana. Harvesteris tiktu atvests uz lafetes un iztīrītu pieeju lidaparātam, lai var piebraukt ar glābšanas tehniku. Cilvēkus glābtu no helikoptera utt. Bet izsūtītai VUGD vai BUB komandai ir jāimprovizē uz vietas ar to, kas ir un ik pa brīdim pielabojot lēmumus, kuri nav ieraksti viņu instrukcijās.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Ilziiiic > bebiekste 10.10.2011. 02.28

    *********************************************
    un tagad dziļi vainīgā sejas izteiksmē savilktu viepli visiem akūti atvainojos, jo esmu no vienas puses tā kā iebraucis pārāk dzīļi, turklāt offtopikā…..bet no otras puses…..to pašu profesionalitāti jau vien mēs te ņemam priekšā…vai ne…

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Ilziiiic > bebiekste 10.10.2011. 02.20

    Šeit viss ir citādāk. Tā ir dzīve. Tā nav briesmīga filma, māmiņ.
    Un esmu sapratusi, ka vairs nebaidos no nāves. Tam nav nekāda sakara ar pašnāvībām. Nē, es mīlu dzīvi. Man patīk dzīvot. Bet nāve nav nekas traģisks. Tur ir miers. Tur nav jāslēpjas. Tur nav jābaidās. Tur nav jāmelo.
    Neviens ne pie kā nav vainīgs. Nevajag vainot tos, kuri nesaprot, ko dara. Viņiem to neiemācīsi, neizstāstīsi, neparādīsi. Nevajag nosodīt bērnus, kuri ir pārliecināti, ka kaķis ir rotaļļieta, kas jautri bļauj, kad dedzina spalvu.
    Tā ir dzīve. Tā nav siltumnīca. Te ir pilns ar sodrējiem. Sodrēji, sodrēji un fantastiski skaists saullēkts.
    Wed, Feb 21, 2007 23:40

    Vakara pēcpusē (hi hi – pēcpusē) sanāca satikties ar indieti. Indietis maza auguma, tādām atļukušām austiņām, mazliet pēc pērtiķa. Bet kā par brīnumu tāds vērīgs. Pateica, ka var just, ka esmu stipra sieviete. Njā. Pēc tās visas huiņas bija tikai divi ceļi – vai nu psihenīte, vai nu stipra. Laikam otrais.
    Ar viņu tik jauki bija parunāties. Tas nekas, ka uz ielas visi lūrēja. Pofig, nospļauties par tādiem. Mani vispār pēdējā laikā maz, kas kasa. Tā pa īstam.
    Uz pīpētavu atvilkās laikraksta šoferis un sāka man koļīties klāt. Viņam ap 60 kaut kur. Es pateicu, ka baigi aizņemta, un notinos.
    Ak, jā, vēl uz ielas šo to satiku. Tā skatos un domāju – tiešām tā notikās? hm kaut kā neticās.. cik tālu var ciet, izrādās, aiziet. nu lab, pofig. augtpapēžu kurpes un kažoks.
    tad vakarā es gāju pa ielu ar to indieti un par seksu domāju. indietis riktīgi pozitīvs, tāds – man nenormāli patikās. viņš neuzmācās. tikai komplimentu pateica. bet tā pieklājīgi, mīļi, uz operu sarunājām aiziet. tik sen operā neesmu bijusi.
    nu jā.. tad es par seksu sāku domāt. domāju, domāju, tiesa ne īpaši ilgi. es esmu aizmirsusi, kas tas tāds. un ar kuru katru, kas pagadās, negribas.
    da lab- es meloju. es nevaru. un nezinu, kad tas beigsies. Tikai moš tad, kad ilgāku laiku būtu nodzīvojusi ārpus lv. tur, kur nekad un nekas neatgādinās.
    Taču tas ir vienmēr, visur – lielākais rīta laikraksts, avīžu slejas, augstkolas gaiteņi, brīži, kad mierīgi varētu izlīst no stūra vai uzskriet virsū. nē, nebūt nav tā, ka es visu laiku par to domāju. nē. ir daudz labāk. taču apzinos, ka vēl būs sekundes, minūtes, stundas, kad gribēsies nosprāgt.
    nu vot – karoč es nevaru piekrāpt (nē, kāds tur piekrāpt – tas ir pavisam neatbilstošs vārds), nu, pieņemsim, vienkārši salaist ar citu. pat domājot par visiem mēsliem, kam esmu izgājusi cauri. nē un nē, nevaru. pakoķetēt – jā. pasmieties – jā. piemiegt ar aci – jā. taču ne – aiziet tālāk.
    un vēl šodien pa rādžiņu skanēja tāda laba dziesma, kurai vārdi bija apmēram šādi – mums viss bija savādāk, un es taču tevi mīlēju, idiot.
    kretīns, idiots, mērglis – muļķības tas viss. nu ko tur – ja negrib, tad neko. ja stulbs, tad neko. nu dzīve tāda…
    Sat, Jun 30, 2007 0:07

    Yess. Pasaulē ir vēl pietiekami daudz, ko atklāt. Piemēram, hiperaktivitāte. Gribas skriet, darīt, runāt, rakstīt, šķietami neizsmeļamā enerģijas pārpilnība, kas caurstrāvo katru šūnu. Nenokavēt. Būt klāt visur. Skatīties, domāt, just, daudz, daudz, daudz just, katru sīkumu, spēcīgi un kaislīgi, balansējot uz vājprāta robežas.
    Sajūta, ka slēgtais izlauzies uz āru, savā ziņā daudz asāk un savādāk kā pirms gada – ar nobriedušā saprāta balsi un atšķirīgu sirds valodas dialektu.
    Man vienalga. Jā, vienalga – un gribas kliegt, aiz tā, ka nav ko zaudēt, aiz tā, ka tas nebūt nav nedz jaunības maksimālisms, nedz vēlme izrauties no vienmuļās ikdienas, nedz arī jumta braukšana šī termina medicīniskajā nozīmē.
    “Mani interesē galējību cilvēki. Ja mīlestība ir augstākā Dieva dāvana, tad – ko darīt tad, ja cilvēku piemeklē tāda mīlestība, kas ir pretrunā ar sabiedrības normām?” Pārfrāzējot Džilindžeru – ko darīt tad, ja piemeklē tāda mīlestība, kas ir pretrunā ne tikai ar sabiedrības normām, bet arī ar visiem psiholoģijas grāmatās minētajiem likumiem?

    Savā ziņā es esmu galējību cilvēks. Bet tikai savā ziņā.
    Mon, Jun 11, 2007 15:32

    fiziskās traumas var pilnībā izārstēt. psihoemocionālās traumas pilnībā izārstēt nav iespējams. Tās paliek uz mūžu.
    Tue, Mar 27, 2007 16:26

    Sēžu un domāju, ko darīt. Māte apvainojusies, ka negribu tikties ar indieti. Došu indieša vietā priekšroku draudzenei. Aiziešu ar viņu uz solāriju. Piezvanīšu psihoterapeitei..
    Sun, Feb 11, 2007 12:49

    ………………Negribu īstenībā domāt. Nu, cik var. Tāpat nenonākšu ne pie kāda slēdziena. Atkal nonākšu nekurienē, tātad, pie sākumpunkta. A sākumpunkts vispār nerullē. Zerropoint atgādina.
    Njā. Tāds arī bija. Nulles punkts, fenozepāms, kažoks un augstpapēžu kurpes………..
    Sun, Feb 11, 2007 12:49

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    trewe2 > bebiekste 09.10.2011. 23.07

    Optiskais, Labi! Arī man ir šāda tāda pieredzīte tēmā. Tādēļ izsaku viedokli par tiem, kas te braši kritizē, kaut paši nekad pat tuvumā tādām lietām nav bijuši.
    Tas, kas mulsināja mani bija cilvēki ap koku, kuri nebija iesaistīti konkrētajās darbībās, bet atradās krišanas zonā. Nebija norobežota teritorija.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Ilziiiic > bebiekste 10.10.2011. 00.53

    -> Optiskais Tēmeklis / puika
    nu jā, dienestiem jāiedod iekšās par šādu joku. man tikai tāda sāja sajūta par to ieguvumu no tā visa.
    rodas sajūta, ka dzīvība beigu beigās nav uz pilota, bet gan tikai glābēju sirdsapziņas (kaut kādā mērā iespējams ir).
    un otrs iespaids, ka vugdd neviens pat pa kāpnēm nemāk uzkāpt.

    kaut kā tie mūsu žurnaļugi pamanās tos sižetus iebarot mietpilsonim tā, lai tas ierītu tos līdz taisnajai zarnai. tādā veidā tiek cepta vienas rievas sabiedrība bez spējas saskatīt toņkārtas.

    vai kāds ir redzējis sižetu par ugunsdzēsēju, kurš izglābis desmitiem cilvēku dzīvības? bet tādi tur ir katrs, kas ilgāk pastrādājis.
    taču nevienu jau šie banālie stāstiņi neinteresē. nesaprotu šos žurnālistus, kā viņi spēj pārtikt no visiem tiem mēsliem ikdienā.

    es gan pats klāt tajā pasākumā nebiju, bet kolēģiem bija spēcīgi iespaidi un stāstījums līdz ar to:
    Slokas dzelzceļa stacijas sieviešu tualetē bija noķēruši kādu lūriķi. Tas bija iesvempies atejas bedrē un no pareizā rakursa vērojis norises, taču neveiksmīgā kārtā sastapies ar skatienu no augšas. Šis bija atteicies kāpt laukā un ugunsdzēsējiem tika uzticēts pieliet atejas bedri līdz ūkai, lai izsvēpētu nelieti no slēpņa. Izdzina, nomazgāja un izrādījies visnotaļ inteliģents cilvēks.

    Man parasti šis pastāsts mostas atmiņā kontekstā ar visādiem dzeltenajiem un “pētneiciskajiem” žurnālistiem….pat ja tie veic sabiedrībai vērtīgu darbu.
    bez šinderiem jau arī dzīve paliktu neciešami smacīga.
    un vēl….ja tā padomā, bendes vēl 16tajā gs. bija vieni no godātākās ģildes pārstāvjiem.
    ehhhh…..laiki…tikumi.

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    trewe2 > bebiekste 09.10.2011. 23.35

    Es nezinu, kapēc nelietoja pirmo. Iespējamss, ka pilotam vēl bija posttr. šoks vai viņš vienkārši bija nesakarīgs. Iespējams, ka trepēs uzdzina “duhu”, lai pastrādā kamēr veči dod padomus. Tad jau jājautā, kapēc neieskrēja pie Sadales tīkla večiem pēc stabu “kaķiem”. Varētu piekāpt klāt un vismaz nofiksēt pasažieri dzīvībai ne tik bīstamā stāvoklī… Atbildes par visu var neiegūt nekad, par šo un to skatot materiālu kopā ar klāt bijušo aptauju.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    bebiekste > bebiekste 10.10.2011. 01.43

    >malējais
    Sižets tomēr bija diezgan profesionāls. Bija visu pušu viedokļi, izņemot pašu iesaistīto glābēju. Kāpēc nebija, nezinu. Varbūt atteicās, jo vēl iepējama izmeklēšana.
    Un vēl vispārinājums raidījuma beigās par glābējiem kā “sugu”, kas gan bija pasniegts kā liecinieku viedoklis.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    trewe2 > bebiekste 09.10.2011. 22.32

    puika, Pēc Jūsu replikas var saprast, ka nekad neesat nonācis situācijās, kad ir cietis cilvēks un tas nav standarta gadījums. Es ieteiktu nebārstīt asprātības par kārts nociršanu pēc 5 minūtēm, jo, acīmredzot, nestādaties priekšā stresu tur uz vietas un krīzes situāciju vadības sarežģītību.

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    bebiekste > bebiekste 09.10.2011. 23.37

    >klusais
    Es nebiju plānojis iesaistīties diskusijā par šo gadījumu. Būs jāskatās atkārtojums vai netā, kad būs pieejams video.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    piziks > bebiekste 09.10.2011. 23.44

    Klusais, zemniekiem nebija kāpņu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    trewe2 > bebiekste 09.10.2011. 23.37

    klusais, Nu, labi vien, ka nedarīja. Bieži vien tādi “glābēji” sataisa problēmas vēl pulka smagākas.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    bebiekste > bebiekste 10.10.2011. 00.22

    >melējais
    Nu ne gluži. Sižets bija par tuvinieku pretenzijām pret glābējiem.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    trewe2 > bebiekste 09.10.2011. 23.47

    Optiskais, Lūk tam nu gan negribētos ticēt. Gan jau kaut kas tāds katram mājās bija. Zemnieki, tomēr…

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    bebiekste > bebiekste 09.10.2011. 23.58

    >klusais
    Viena zaraina egle arī noderētu.
    Tikai es nepiefiksēju cik ātri zemnieki bija nokļuvuši tai vietā un cik ilgi gaidīja glābējus.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    piziks > bebiekste 10.10.2011. 01.14

    Nu ar Tevi un tādiem Taviem tekstiem ir stipri bēdīgi.

    Labāk noliec kādu svecīti pie Dievmātes svētbildes, ja esi katolis, lai Tev nekad nevajadzētu pateikties godprātīgiem žurnālistiem par Tevis aizstāvēšanu un/vai izglābšanu.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    piziks > bebiekste 09.10.2011. 22.50

    Valdi, nepiekritīšu! Glābēji ir/tiem vajadzētu būt vispirms jau psiholoģiski sagatavotiem, lai stresu pārvarētu: ja klausītu Tev, tad visi ūdenslīdēji, kam regulāri līķi jāmeklē, nekad neko nebūtu atraduši un kad atrastu, mirtu ar sirdstrieku: tur, lejā, blakus ierdrošinoša un liela bara taču nav… :)

    Ja darbus vadīja/iniciatīvu glābt vairāk izrādīja D-pils “lidostas” čalis un paši glābēji vairāk skatījās un paslinki palīdzēja, tad tāda “dienesta glābšana” nav saucama par profesionālu, pat ne par godprātīgu.

    Puika, precīzi par attapības trūkumu, nocērtot padodamo kārti: attieksmē un rīcībās tur spiedās cauri postpadomiskais “avosj”. Arī team-work/komandas darba organizēšanu tiem glābējiem bija sveša, — tas videomatēriņā labi redzams un pierādāms.

    Pati darba organizācija — plānošana, prognozēšana — VUGD arī stipri švaka: pietiekami bieži ir gan kokā uzlīdušu kaķu glābšana, vajadzība iekāpt pa logu vai pa balkonu, bet ekipāžas rīcībā līdz šim nebija nevienas (!) piemērotas iekares! Un, cik var noprast, visām ekipāžām nav arī tagad: virves rezerve ar pāris karabīniem un iekari neprasa pārmēru lielas finanses, bet vispirms intensīvu starpausu telpas lietojumu.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    bebiekste > bebiekste 09.10.2011. 22.52

    >Valdis Lācis
    Rīt varēsim skatīties atkārtojumu, bet pec sižeta teksta varēja saprast, ka “mētāšana” vien aizņēma ~20 minūtes.
    Un tas ko stāstu nav asprātība, bet pieredze. Tieši tā darīju kad vajadzēja strādāt uz augstām trepēm. Pie tam tā man galīgi nav ikdiena un no augstuma arī bišķiņ neomulīgi. Neesmu trenēts glābējs.

    “acīmredzot, nestādaties priekšā stresu tur uz vietas un krīzes situāciju vadības sarežģītību.”
    Piedod, bet dumjšs teksts.

    PS. Es parasti nemēdzu dot padomus ar atpakaļejošu datumu, vai (kā te komentāros kāds teica) modelēt sen pagājušu nākotni. Bet šajā video glābēju rīcība izskatījās tik nožēlojami, ka nenoturējos.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    bebiekste > bebiekste 09.10.2011. 23.26

    >Valdis Lācis
    Piekrītu, ka jāimprovizē.
    Bet drusku tak smadzenēm arī jābūt. Grūtākais moments bija uzgādāt pirmo virvi augšā deltaplāna vadītājam. Tad man nav skaidrs kāpēc arī nākamais gabals ir jāmet ar mešanu? Ja Tev ir virve, Tu jau vari uzvilkt augšā visu ko vajag ātri un operatīvi. Tā pat nav improvizācija, tam tā kā vajadzēja būt skaidram pašam par sevi. Ābece.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    garausiitis > bebiekste 09.10.2011. 23.47

    Ir video pieejams. Nu pamest striķi jau varēja iemācīties…
    Par stresu – domāju džekam ,kas lido ar deltaplānu nerviem vajadzētu būt kārtībā. Baidos , ka ar vājiem nerviem viņš līdz lidošanai netiktu.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > bebiekste 09.10.2011. 23.50

    O.T. – johaidī , zemnieki dēļus, naglas, zāģi, āmuri un striķi drošībai varēja atrast. Priekš kam tad ir galva. Nav trepes , tad var tās kaut tā uzmeistarot , blakus tak dzīvoja noteikti. Nu paņem dēļus kaut tajā priedē ienaglo

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > bebiekste 09.10.2011. 23.33

    puika – neredzēju pilnībā visu sižetu, bet vai pirmie tur nebija zemnieki? Ko ta tie arī bolījās un neko nedarīja? Bij jābūt risinājumam ātrākam .

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    bebiekste > bebiekste 10.10.2011. 01.15

    >malējais
    Var arī Tev piekrist par sensāciju medīšanu. Bet šoreiz es nepārmestu to kā galveno motīvu sižetam.
    Atslēgvardi raidījumā ir “glābēju atbildību gan kriminālprocesa ietvaros nepārbauda”. Tas ir strīdīgs moments. Darīja, tiesa lēni, bet diez vai varēs pierādīt, ka darbojoties ātrāk būtu cits rezultāts. Vienīgi pārliecība, ka tad būtu izdarīts viss iespējamais.

    Tur ir vēl pāris momenti:
    -Pilots beigās nokāpj pats, pārvarot attālumu līdz trepēm pa zariem.
    -Bŗīdī, kad sāk laist lejā Kristapu, uz trepēm neviens nedrošina, lai Kristaps neatsistos pret stumbru vai neuzdurtos uz kāda zara. Varbūt nebija droši tur atrasties, bet riskanta bija arī nolaišana.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    piziks > bebiekste 10.10.2011. 00.18

    Valdi, ja tur būtu bijis pa rokai harvesters, forvarders vai kokvedējs ar vienkāršāko “Fiskars” hidromanipulatoru, asprātīgi un meistarīgi mežaveči abus noceltu ar kaut ar iekrāvēja nagiem vien: bildes mērogs aizdomīgi rādīja, ka strēles garums pietiktu… :)

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    piziks > bebiekste 10.10.2011. 00.32

    Malējais, par pilota, kurš lidoja ar nereģistrētu aparātu un nereģistrētā lidojumā, pārkāpumiem un vainu tur neviens nešaubījās, jo tie nebija jaunumi…

    Vai Tu uzskati, ka vajadzēja turpināt VUGD daugavpiliešus slavēt, kādi malači un piemelot, cik loģiski un attapīgi rīkojušies?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    mārtiņš meiers_ > bebiekste 10.10.2011. 07.32

    Malējais
    Ieteiktu mēģināt pagulēt – avosj atlaiž biku…

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    Ilziiiic > bebiekste 10.10.2011. 00.14

    -> klusais
    bet kas sižetā bija acīmredzams – pilots ir gatavs kaut Bermuda trīsstūri apsūdzēt, lai tikai tiktu no rūtainā vaļā.
    visas nelaimes sakne ir viņš, bet par to sižetā nebija ne vārda.
    viņš nomauca deltaplānu, un viņš zvanīja kaut kādiem “čomiem”.
    ar to prokuroram pietiek.
    taču žurnālistiem šķiet, ka tas ir pārāk garlaicīgs sižets.
    kā jau parasti.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

gatis_rudavs 09.10.2011. 22.05

Pilnīgi piekrītu J. Biotopam par “gudrajiem” aculieciniekiem. Pirms iegūta atbilstoša izglītība (ne tikai teorija, bet arī prakse), komentārus vajadzētu paturēt pie sevis.
Pieļauju, ka arī smēķētāji bija ne jau no VUGD.
Raksta autoriem – labāk būtu uzrakstījuši, kā glābējiem jādara “melnais darbs” pēc nepārdomātas vai apzināti bezatbildīgas rīcības.

+4
-1
Atbildēt

0

piziks 10.10.2011. 00.03

Sabiedrība, visticamāk, iegūs konkrētus labumus — uzlabojumus VUGD darba organizācijā, ja izmeklēšana tiks atkārtota pēc šī video parādīšanās. Pirmos labojumus DF objektīvi jau minēja.

Jā, vēl viena liecība, ka valsts iestādēm ierindas publika/cietušie neuzticas, bet žurnālistiem — kaut dažiem un nedaudziem — uzticas. Ja tā notiks, par to vispirms žurnālisti pelnījuši atzinību, nevis sīkmanīgu piekasīšanos: vismaz šajā situācijā/apstākļos.

Ir diezgan savādi, ja uz Latviju mācīties augstumdarbu drošību cilvēki ierodas arī no aizpolārās Norvēģijas un apmācītie dzīvi atgriežas no Afganistānas, jo Latvijā ir cilvēki, kas darba drošības meistarību veiksmīgi eksportē, bet par attiecīgo “profesionāļu” kvalifikācijas paaugstināšanu attiecīgajās jomās tepat blakus = traģisks klusums un slinka vienaldzība.

+3
-1
Atbildēt

4

    Ilziiiic > piziks 10.10.2011. 01.08

    -> Optiskais Tēmeklis
    tev visa taisnība, brāl.
    es jau to visu pamatīgi agreviēju.
    tomēr tā ģenerālā sajūta ir par tiem šinderiem:
    bez viņiem dzīve būtu neiedomājama, tomēr simpātijas šīs profesijas pārstāvji iedveš tikai aiz politkorektuma.
    tā pavēroju, ka šajā portālā saskatu, ka atejes bedrē pats nav ielecis Askolds Rodins. Kā minimums viens vēl ir spējis nostāvēt uz tās bedres malas. Droši jau vēl kāds ir, bet šīs psihozes laikā paliek grūti ar pamanīšanu.

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    Ilziiiic > piziks 10.10.2011. 00.20

    -Optiskais Tēmeklis teica:
    “vēl viena liecība, ka valsts iestādēm ierindas publika/cietušie neuzticas, bet žurnālistiem — kaut dažiem un nedaudziem — uzticas. Ja tā notiks, par to vispirms žurnālisti pelnījuši atzinību, nevis sīkmanīgu piekasīšanos: vismaz šajā situācijā/apstākļos.”
    ——————–

    uzticēties žurnālistam ir tāpat kā uzticēties prostitūtai….pārsvarā tieši šādi.
    esi nu gan Tu naivs.

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    mārtiņš meiers_ > piziks 10.10.2011. 07.36

    Cik gadījies dzirdēt no bijušajiem klinšu kāpējiem, tad glābējiem rūpnieciskā alpīnisma aprīkojums un sagatavotība ir visnotaļ bēdīgā stāvoklī :(

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    piziks > piziks 10.10.2011. 00.37

    Malējais, Tu te skaisti un meistarīgi net-ā špiļkojies un gribi būt krāšņs virtuālais varonis, tomēr pamēģini atbildēt:
    1. Ja LTV DF komandai neuzticētos, vai viņiem piegādātu videomateriālu?
    2. Ja kāds, padzirdot par VUGD reakcijām, tomēr attiecīgo video nogādātu izmeklētājiem nevis DF komandas “skandālistiem”, vai izmeklēšana ņemtu vērā videoliecību un…
    3. … vai attiecīgais videofilmējums nepazustu tāpat kā — atceries sižetu! — Kristapa pēcavārijas filmējums no augšas?

    4. Vienādi gudri, godīgi un profesionāli, protams, nav visi, kuri uzdodas par žurnālistiem, — tieši tāpat kā Vienotības partijas biedri, līdzjutēji, Ērik, un pat politiķi… :)

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu