ZRP un "Vienotība" grib nacionālās saliedētības koalīciju • IR.lv

ZRP un “Vienotība” grib nacionālās saliedētības koalīciju

154
Nils Ušakovs (no kreisās) kopā ar "Vienotības" pārstāvjiem pēc tikšanās pirmdien. Foto: Ieva Čīka, LETA

ZRP iebilst pret Zaļo un zemnieku savienību

Zatlera Reformu partija (ZRP) un “Vienotība” pirmdien kopīgā sanāksmē nolēmušas aicināt izveidot nacionālās saliedētības koalīciju, kurā būtu arī abi ideoloģiskie pretinieki – nacionālā apvienība “Visu Latvijai”-“Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) un Saskaņas centrs (SC).

Šādā koalīcijā netiktu aicināta Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), pret ko kategoriski iebilst ZRP, pēc ZRP un “Vienotības” sanāksmes apliecināja abu politisko spēku pārstāvji, vēsta LETA.

Arī “Vienotības” valde pirmdienas vakarā atbalstīja nacionālās saliedēšanas koalīcijas modeli, kurā būtu četras partijas – Zatlera reformu partija (ZRP), “Vienotība”, “Saskaņas centrs” un “Visu Latvijai”-“Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK, sacīja premjers Valdis Dombrovskis.

“Vienotības” valde noraidījusi iespēju izveidot triju partiju koalīciju, kurā būtu ZRP, “Vienotība” un SC.

“Saskaņas centra” (SC) un nacionālās apvienības “Visu Latvijai”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) līderi ir skeptiski par iespējām sastrādāties Zatlera reformu partijas (ZRP) un “Vienotības” piedāvātajā nacionālās saliedēšanās jeb četru partiju koalīcijas modelī.

“Mēs vērtēsim šo viedokli, bet ir skepse, cik rīcībspējīga varētu būt šī konstrukcija,” aģentūrai LETA sacīja SC līderis Nils Ušakovs, ziņo LETA.

Savukārt VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars teica, ka jebkurš piedāvājums esot teorētiski apspriežams, tomēr viņš neredzot pamatu mainīt nacionālās apvienības pozīciju un neredz iespēju strādāt valdībā, kur ir SC.

“Mēs esam gatavi diskutēt par plašu koalīcijas modeli, iesaistot ZZS un bez SC. Mūsu izpratnē tas būtu ļoti tuvs nodevībai un ir nepieņemami,” atzina nacionālās apvienības līderis.

Dzintars gan norādīja, ka VL-TB/LNNK valde par šo jautājumu nav lēmusi.

Jau vēstīts, ka ZRP valde naktī uz sestdienu pieņēmusi lēmumu veidot valdību kopā ar “Vienotību” un “Saskaņas centru”. SC atzinīgi novērtējis šādu lēmumu un paudis gatavību runāt par Valdi Dombrovski kā premjeru.

SC parlamenta ārkārtas vēlēšanās ieguva visvairāk jeb 31 mandātu. ZRP ieguvusi 22 mandātus, “Vienotība” – 20 mandātus, VL-TB/LNNK – 14 mandātus, bet ZZS – 13 mandātus.

 

Komentāri (154)

buchamona 03.10.2011. 15.38

Patiesībā tas ir pilnīgs sviests, kas šobrīd notiek:) Ne SC, nedz arī ZRP nespēj patstāvīgi vadīt valsti, bet diktē noteikumus :)) Kā jau teicu iepriekš – palaist viņus, lai ripo lejā divatā. Būs pazaudēts laiks, bet ilgtermiņā tas atmaksāsies

+34
-6
Atbildēt

15

    mary75 > buchamona 03.10.2011. 16.00

    Bet, interesants fakts, paskataties tepat Ir aptauju – par un pret Zatlera lēmumu iet ar SC valdībā skaits vienāds, ap 2,5t.

    +1
    -11
    Atbildēt

    0

    Ilziiiic > buchamona 03.10.2011. 15.59

    – riņķī apkārt

    hei, nevajag domāt, ka pasaulē atrodami neaizvietojami cilvēki, īpaši jau Vienotībā.
    tā ir kļūda pašos pamatos, kas rada priekšnosacījumus bailēm mainīt jebko un vēlmei saglabāt mūžīgu status quo.
    tieši neko nemainīt šobrīd vēlas Vienotība.
    vai tas ir tas, ko Jūs komentētāji gandrīz visi vēlaties?

    +4
    -12
    Atbildēt

    0

    Ilziiiic > buchamona 03.10.2011. 16.38

    -> riņķī apkārt

    un kā ar izglītības, medicīnas un citu jomu radikālām reformām?
    tur ir tāds augonis, ko Vienotība visu laiku sargā, lai tikai neviens neķeras klāt. Ir bijuši tik daudz apliecinājumi, ka Dombrovskis nekādā gadījumā nevēlas straujas kustības. Viņam no jebkurām pārmaiņām ir bail acīmredzot.
    Viņš uz pasaules ekonomikas atveseļošanās viļņa veiksmīgi izsērfoja cauri krīzei un tagad jūtas kā dzelzs jātnieks. Nu ok, labi, tam brīdim tādu vajadzēja un lai viņam gods par dzelzs nerviem, kas nevienam citam tajā brīdī nebūtu bijis.

    Bet situācija ir mainījusies un mums nevajag vairs dzelzs jātnieku.
    Nu laukumā jāiet jauniem spēlētājiem ar jauniem spēkiem, svaigām idejām, svaigu motivāciju strādāt un enerģiju kaut ko mainīt.
    Vecie nekad neko nemainīs. Tie vienmēr gribēs tikai saglabāt mieru.
    Jebkuras pārmaiņas ir bīstamas. Tādēļ lielākā daļa izvēlas neko nemainīt.

    Es saprotu, ka arī klātesošajiem ir lielas bailes no nezināmā. Protams, mēs nepazīstam šos cilvēkus vēl darbā un jau iepriekš varam paredzēt, ka būs kļūdas pieredzes trūkuma dēļ. Bet tas viss ir objektīvi un neizbēgami.
    Tādēļ arī Tev neko negribās mainīt, jo bail no nepazīstamajiem kandidātiem, kuri nu varētu sagraut veco, stabilo un stagnējošo sistēmu.
    ___________________________
    domātājs Ošo par to labi pateicis:
    Dzīvi var nodzīvot tikai bīstami – nav cita veida, kā to var nodzīvot. Tikai bīstamībā dzīve iegūst briedumu, augsmi. Cilvēkam jābūt piedzīvojumu meklētājam, vienmēr gatavam riskēt ar zināmo nezināmā dēļ. Un, reizi izjutis brīvības un bezbailības prieku, cilvēks nekad nenožēlo, jo tad viņš zina, ko nozīmē dzīvot pēc optimuma. Viņš zina, ko nozīmē iedegt savas dzīves lāpu vienlaikus no abiem galiem. Un viens šīs intensitātes mirklis atnes vairāk prieka nekā vesela mūžība pelēcīgas dzīves.
    _________________

    Ja Tu no manis prasi garantijas, ka viss būs ideāli, es tādas un neviens nevar piedāvāt. Bet vienu gan varu – atcerēsimies šo masu histēriju pēc trim gadiem. pēc nākošajām vēlēšanām. un tad spriedīsim – vija vērts atlaist parlamentu Zatleram un piedāvāt SC dalību valdībā vai nē. Un kā veicies ar pārmaiņām.
    Šobrīd par to nav vērts runāt.
    Kuram Zatlers jau kopš inaugurācijas nav paticis, uzburs Armagedonu.
    Kurš pozīcijā nav tik rigīds, ar interesi gaidīs notikumus un ticēs pozitīvam iznākumam.

    Starp citu: Tevis uzskaitītajām kategorijām SVF utt. pilnīgi nekas nedraud.
    Esmu par to pārliecināts.

    +5
    -11
    Atbildēt

    0

    Ilziiiic > buchamona 03.10.2011. 17.31

    -> riņķī apkārt
    abējādi iznākumi iespējami jebkurās koalīcijas kombinācijās.
    nepiekrīti?
    bet šajā gadījumā pilnīgi noteikti parādīsies kaut kas principiāli jauns daudzās jomās.
    un mani personīgi tas apmierina.
    pat ja SC taisīs sūdus, arī tas būs labi, jo nevar jau viens SC izstāties no ES, NATO vai sākt revidēt pilsonības un valodas likumus, toties var beidzot parādīt, kas tad viņi tādi ir. Un pēc tam sašķelsies. tas kas vajadzīgs.
    bet kombinācijā ar Lembergu un Šleseru varēja gan ES robežu pārzīmēt gar Kurzemes krastiem. Un uz to mēs gājām.
    Tomēr arī tam es neticu. Nu negrib tak tie mūsu krievi atpakaļ uz Krieviju. gribētāji sen aizbraukuši. palikušos apmierina ES, tikai latvieši traucē.

    Tomēr tagad un domāju uz visiem laikiem svarīgākie groži ir latviešu rokās.

    lai izveido valdību un nomierinās prāti. tikai tad varēs kaut ko vairāk spriest. tagad i tikai emocijas. pat žurnālistiem.

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > buchamona 04.10.2011. 03.04

    Redakcija! Nellija Lochmele! Vai Poikāns pie jums IRā caurumus lāpa vai taisa?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > buchamona 04.10.2011. 02.02

    to dara kautvai ar vienkarshu Hotkey scriptu.
    es uz IR jautajumu “Kā jūs gaidīsiet Saeimas vēlēšanu rezultātus?”, tapat vien aiz neko darit un huliganiskas intereses iebalsoju kadas 100 atbildes uz variantu “Vientulībā kopā ar TV” kamer man apnika.
    sen ir zinams ka shis aptaujas nav nopietnas, butu labak ja IR tas aizvaktu.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > buchamona 03.10.2011. 15.43

    Nez vai vērts riskēt un ļaut vārīt ziepes, lai tikai pierādītu, ka viņi nespēj neko vadīt, maksās jau par to visi.

    +9
    -7
    Atbildēt

    0

    inese zandersone > buchamona 03.10.2011. 18.54

    IT speciālists skrudžs ievadīs cik vajag. Būtu balsošana caur eparakstu vai ibanku, tad kaut cik objektīvi būtu.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    mēbeļu izgatavošana > buchamona 03.10.2011. 17.16

    @rinķī apkārt Nevajag itin neko uz ātru roku vaļā palaist tik svarīgā jautājumā :) Vienmēr jācenšas panākt labākais iznākums, jebkurā situācijā.

    Manuprāt NA & V būtu vērts pamēģināt ZRP vietā pārvērst priekšnoteikumos viņu “pēcnoteikumu”: par LSP, par okupācijas atzīšanu, par valsts nepārtrauktību, utt. Tas NAV noticis. Ja tas notiks, ir iespējams vienoties arī par varavīksnes valdību, ja tiešām izdodas vienoties par ekonomiskajiem jautājumiem (neticu, bet ir visādi brīnumi redzēti). Man šķiet, ka NA valde līdz šim ir bijusi gana apdomīga un konstruktīva; ceru, ka tā būs arī šoreiz.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 03.10.2011. 16.15

    Malējais.” ….rada priekšnosacījumus bailēm mainīt jebko…”+++ Es gribu saprast – ko ZRP grib mainīt? Vai līdzšinējās attiecības ar SVF, jeb strukturālo reformu virzienu, iesākto ceļu tiesiskas valsts virzienā, pārtraukt oligarhu ietekmes samazināšanu mūsu politikā? Izskatās, ka tieši tas šobrīd notiek, jo pretējā gadījumā, ja Zatlera ieprikš izvirzītie lozungi sakristu šī brīža darbiem, tad tiktu veidota koalīcija – ZRP+V+NA. Taču tas nenotiek – tā vietā ZRP cenšas Vienotībai uzspiest koalīciju ar SC. Tad jautājums – kā dēļ? Ņemot vērā to, kas 10. Saeimā bija SC. Man ir sava atbilde, bet gribētu dzirdēt to no Tevis :)

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > buchamona 03.10.2011. 16.27

    Nesmu tāda speciāliste balsošanā internetā, bet man meita te vienreiz ierādīja, kā var nobalsot vairākas reizes pēc kārtas! Tā kā to jau pamēģināju reiz, tad tādai balsošanai īpaši neticu vairs!
    Uh, es nemaz vēl neesmu balsojusi, ja kas.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 03.10.2011. 16.52

    Malējais. Es neparko vairs neesmu pārliecināts, ja runa ir par ZRP un Zatlera patiesajiem mērķiem. Nākotne rādīs. Lai ZRP ar SC kopā veido valdību, pārējiem tur nav ko darīt. Var jau būt, ka tiešām – viņi paveiks brīnumus, bet tik pat labi var notikt, ka lauzīs sev kaklu. Pēdējam iznākumam gan es ticu visvairāk :))

    +14
    -3
    Atbildēt

    0

    austrisv > buchamona 03.10.2011. 15.52

    Piekrītu Riņķī apkārt, jo cik ilgi lai liela tautas daļa dzīvo ilūzijās par SC un ZRP, lai pierāda vai maz ko spēj, jo citādi notiek tādas dīvainas lietas, ka Latvijā populārākās personas ir Pauls, Zatlers, Ušakovs! Nu tad lai abi pastrādā un parāda ko prot!

    +13
    -2
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > buchamona 03.10.2011. 17.06

    ..Nākotne rādīs. Lai ZRP ar SC kopā veido valdību, pārējiem tur nav ko darīt. Var jau būt, ka tiešām – viņi paveiks brīnumus, bet tik pat labi var notikt, ka lauzīs sev kaklu. ..
    _________________________________
    To kaklu jau viņu lauzīs mums….

    +13
    -1
    Atbildēt

    0

    Andris > buchamona 03.10.2011. 16.10

    Dzeri, es vakar ilgi vēroju, kā tur balso. Balsis vienmērīgi pildījās ar proporciju apmēram 5:1 vai 6:1 par sliktu SC. Tā bija līdz vieniem naktī, kad es atvienojos. Bet no rīta, ak brīnums, skaitītājs rādīja 1.500 : 1.400 par labu SC! Nakts vidū, kad parasti balso tikai pa pieciem cilvēkiem stundā, SC pēkšņi ieguva apmēram 1.000 balsu. Tie taču nav balsotāji, te darbojasvai nu ZRP darbinieki, vai nu IR akcionāres (Sanita un Co.), kurām arī nez kāpēc ļoti vajag SC valdībā.

    +16
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 03.10.2011. 16.30

Man dikti patīk ši tanku dāvināšana Zatleram. Uh, ja es būtu rīdziniece tad arī nopirktu un aiznestu uz viņa biroju tāpat kā tajā video NA biedrs! Ha, ta sgan būtu jautri, ja visi neapmierinātie ar ZRP nestu tos tankus uz viņa biroju!

+23
-2
Atbildēt

6

Elīna Barkovska 03.10.2011. 15.05

V Malači, “gājiens ar zirdziņu” Lai tagad Zatlers turpina pasakas par cīņu ar oligarhiem un paskaidro kapēc ZZS ir sliktie oligarhi, bet SC ir labie oligarhi:))

Noskatoties uz ZRP deputātu kandidātiem mani pārņēma divejādas domas: maz laika un nevar izfiltrēt, vai galvenais masa savu merkantīlu mērķu vārdā.
2011.gada 1.oktobrī Zatlers ir atbildējis uz visiem maniem jautājumiem un arī savu- KAS ES ESMU!:)

+24
-5
Atbildēt

2

    Roberts Gūtšmits > Elīna Barkovska 03.10.2011. 15.13

    >> Bronks

    A kas tur jāskaidro ???
    Pirmkārt – saskaņiešiem oligarhu NAV! Tāda ir bijusi pašu jenotu mitoloģija visos šos gadus. Sliktie un apkarojamie ir tikai citu latviešu partiju finansētāji. Bet pašu jenotu kases turētāji, kā arī saskaņiešu bonzas nav olgarhi ! Lūk tā! Vēl jo vairāk, ka daudzos gadījumos jenotu oligahti ir tie paši, kuri finansē arī Saskaņu ! … : )
    Otrkārt. Pirmie un galvenie oligarhi, pret kuriem vērsās Zatlers, bija 2AŠ un Lembis. Ar kuru jenoti 3,5 gadus sēdēja un kopīgi strēba no Siles! Tā ka, ja kādam te kas ir jāskaidro, tad tie ir jenoti – kādā tādā veidā viņi uzskata, ka zatlerieši pēkšņi varēs čupoties kopā ar zemniekiem un tēvzemieši ar Saskaņu. Tur jābūt slimam, lai ko tādu piedāvātu vispār !!

    0
    -26
    Atbildēt

    0

    austrisv > Elīna Barkovska 03.10.2011. 15.45

    Ka stad ir kargins un Krasovickis, kuru intereses tā sargāja SC balsojumus var paskatīties jebkurš kurš vēlas un kurš vairs neatceras ar kādu milzu vēlmi tieši SC atbalstīja šo abu oligarhu ikmēneša privilēģijas saņemot 400 000 Ls ik mēnesi un neparko ši SC partija nebija ar mieru pārtraukt šos maksājumus!!!
    Ja Tev īsa atmiņa, kurmi, tad citiem tā ir pietiekami laba

    +27
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu