Uz Maskavu? • IR.lv

Uz Maskavu?

1
Aivars Ozoliņš

Jaunievēlētajiem deputātiem nav mandāta mainīt valsts ārējo un drošības politiku

Diskusijās par Saskaņas centra «ņemšanu» valdībā apbrīnojamā kārtā līdz šim nav apspriesti jautājumi par valsts ārējo un drošības politiku un kā to ietekmēs šā politiskā spēka nonākšana pie varas. Apbrīnojami, jo valsts virzību šāds pavērsiens ilgtermiņā varētu iespaidot nesalīdzināmi nopietnāk nekā SC viedoklis par nodokļiem vai pensijām, kas turklāt mainās atkarībā no izredzēm tikt valdībā.

Tomēr sarunu vedējiem paretam gadās netīšām izpaust, cik traģikomiska ir viņu rušināšanās pašu ierīkotajā argumentu smilšukastē, kur tie mēģina dalīt «pensiju indeksācijas» lāpstiņas vai atņemt cits citam «samazināto PVN likmju» spainīšus, izlikdamies neredzam fundamentālas atšķirības itin visos svarīgākajos jautājumos – par ekonomiku, par tiesiskumu, par valsts pēctecību un arī par tās stratēģisko ārpolitisko izvēli. 

Uz it kā pašsaprotamu jautājumu par SC līgumu ar Vladimira Putina partiju Vienotā Krievija galvenais programmu saskaņotājs Valdis Zatlers televizora ekrānā piepeši apmulsa: «Ja pavisam godīgi, šo jautājumu viņiem neesam uzdevuši.» Un piebilda: «Koncentrējamies uz programmatiskiem jautājumiem.» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu