Ne alga, ne izdegšana? • IR.lv

Ne alga, ne izdegšana?

4
Foto — Rūta Kalmuka, F64
Anda Burve-Rozīte

Ziņa par to, ka Latvijas Televīzijas raidījuma De Facto vadītāja Ilze Nagla iet prom no darba, ziņu portālus apskrēja vēlēšanu vakarā. Kopā ar kolēģiem žurnāliste tobrīd gatavojās vēlēšanu nakts raidījumam. Pirmdien Nagla aizvadīja pēdējo darbdienu LTV. Kas tālāk? 

Ilze Nagla ir daudz noslēpumaināka, kā varētu domāt, skatoties uz žurnālisti TV ekrānā. Pēc tam, kad pagājušajā nedēļā bija iesniegusi atlūgumu Latvijas Televīzijas vadībai, viņa piekrita intervijai. Taču bez aplinkiem norādīja – par privāto dzīvi nerunās. Respektēt šo vēlmi nav grūti, jo iemesls, kādēļ viena no redzamākajām televīzijas žurnālistēm šobrīd interesē sabiedrībai, ir aiziešana no žurnālistikas, un par to runāt viņa ir ar mieru. Vēlāk gan izrādās, ka Ilze nevēlas atklāt, kur strādās turpmāk, ja neskaita jau zināmo – turpinās lasīt lekcijas topošajiem mediju speciālistiem Latvijas Universitātē. 

Arī nelielajā privāto fotogrāfiju izlasē, ko žurnāliste atsūta pievienošanai rakstam, ir tikai darbs. Ceļojumi, draugi? «Mums ar draugiem ir noruna, ka kopīgās fotogrāfijas nepubliskojam,» viņa, laipni smaidot, atteic. Pirmdien bija Ilzes pēdējā darbdiena televīzijā. Skumīgi? «Pat asaru ar kolēģiem nobirdinājām,» viņa neslēpj. Taču uzreiz nocitē kāda cita nesen darbu žurnālistikā pametuša kolēģa sacīto – ir jāiet tālāk! Iemesls, kāpēc Ilze pamet darbu, kas bijis veiksmīgs četru gadu garumā, nav atalgojuma jautājums, vai saistīts ar gaisotni Latvijas Televīzijā. Ilze aiziet, jo tā dara vienmēr, kad sajūt – ir sasniegta virsotne. «Arī darba tirgū cilvēka vērtība ir visaugstākā tieši tad, kad esi virsotnē.» 

Piedāvājumu daudz, bet viņa mīklaini smaida par jautājumu – vai medijos drīz viņu redzēsim tādā vai citādā statusā? «Vai redzēsim…» viņa aizdomājusies atkārto jautājumu. Un izvēlas nesniegt atbildi. Jau šonedēļ žurnāliste, mugursomu plecā, dodas ceļojumā, jo pēc vēlēšanu maratona ļoti gribas atpūsties. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu