Aptauja: Saeimā joprojām visvairāk vietu gūtu SC • IR.lv

Aptauja: Saeimā joprojām visvairāk vietu gūtu SC

64
Saskaņas centra līderi priecājās jau pirms 10.Saeimas vēlēšanām. Foto: Nora Krevneva, F64

Populārākais premjera amata kandidāts arī tas pats – Dombrovskis 

Visvairāk vietu – 41 – Saeimā, ja vēlēšanas notiktu šonedēļ, iegūtu Saskaņas centrs (SC), otrā vieta ar 21 vietu būtu “Vienotībai”, trešā Zatlera Reformu partijai ar 18 vietāmar, ar 13 vietām seko ZZS, bet Nacionālā apvienība iegūtu septiņas vietas, liecina kompānijas “GfK” veiktā aptauja. “GfK”, analizējot jaunākos partiju reitingus, aprēķinājusi iespējamo vietu sadalījumu Saeimā, ņemot vērā iedzīvotāju skaitu, kuri ir gatavi piedalīties vēlēšanās.

Populārākais no iespējamiem premjera amata kandidātiem aptaujā ir pašreizējais “Vienotību” pārstāvošais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis – viņu atbalsta 27% aptaujāto.

Viņam seko Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) – 19% un Ventspils mērs Aivars Lembergs (ZZS) – 15%.

Savukārt Jāni Urbanoviču (SC) un Aināru Šleseru (LPP/LC) izvēlējās pa 4% respondentu. Zatlera Reformu partijas izvirzīto premjera amata kandidātu Edmundu Sprūdžu izvēlējās 3% aptaujāto, bet Gaidi Bērziņu – 1% respondentu.

Kompānijas “GfK” aptauju veica šonedēļ, aptaujājot tikai balsstiesīgos 802 Latvijas iedzīvotājus. Aptauja veikta, izmantojot nejauši stratificēju jeb daudzpakāpju vispārnacionālu izlasi (aptverti visi reģioni un apdzīvotās vietas tipi, aptaujas gaitā kontrolējot demogrāfisko sadalījumu pēc statistikas pārvaldes datiem). Aptaujas metode – telefonintervijas. Aptauja notika no 5. līdz 8.septembrim.

 

Komentāri (64)

dro 08.09.2011. 17.44

Neticu! Toties tiek veikta visaptveroša smadzeņu skalošana:)

+10
-1
Atbildēt

7

    Inese Birzniece > dro 08.09.2011. 18.35

    Kāda smadzeņu skalošana; aptaujas kantoris KFG ziņo, ka SC būs 62 vietas, ŠRPLCLPP- 12, zaglēnam no Ventspils-20; pārējiem kas paliks pāri :)

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > dro 08.09.2011. 19.38

    Jā, skat kādi smagai tehnikai rezultāti-parādās apopleptiski teksti-piem. Reksis.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > dro 08.09.2011. 18.54

    SC būs 62 vietas, ŠRPLCLPP- 12,
    _________________________________________
    dzirdēju,ka SC 411vietas nuo 10.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > dro 08.09.2011. 18.10

    …varbūt noderēs, lai sapurinātu dažus pacelt pakaļu no krēsla un nobalso…
    _______________________________________
    Vai varbūt tas pamodinās kādus no mūsu snanudulīgajiem “‘viedokļu līderiem”?

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > dro 08.09.2011. 18.03

    … visaptveroša smadzeņu skalošana:)
    __________________________________________
    Ar smago tehniku.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    ronalds_vuskans > dro 08.09.2011. 18.04

    Bija jau vienas vēlēšanas, kur aptaujas skandināja = uzvarēs TP.
    Uzvarēja.Ļaudis pa pagastiem brīnījās, kā tādi rezultāti, ja skaidri zināms, ka nav bijis tāda atbalsts.
    Toreiz, liekās, kādi rezultātus apstrīdēja, bet biļeteni bija jau iznīcināti, laikam. Piedevām Cimdara kantoris norādīja uz iepriekšējām aptaujām.
    Cik godīga būs balsu skaitīšana?

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > dro 08.09.2011. 17.54

    +1 ! Slima sunīša murgi, vienīgais varbūt noderēs, lai sapurinātu dažus pacelt pakaļu no krēsla un nobalsot tā, lai šāds murgs nekad neīstenotos !

    +9
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 08.09.2011. 18.03

Ja šobrīd SC un ZZS kopā arī savāc vairākumu, tad Vienotība, ZRP un VL/LNNK nekā nedara, lai tas tā nebūtu.

+8
-1
Atbildēt

7

    Edzs > buchamona 09.09.2011. 02.55

    meghinashu paanalizet kapec latvieshu partijam kam lozungi stipri lidzi neveicas ar sadarbibu. runashu par to kam vairak esmu sekojusi.
    SC ir labi blefa meistari un citadi tas nevar but ja instruktori vinjiem sezh Kremli. tapec jebkursh pokers, shahs vai flirts ar vinjiem ir beidzies ar zaudejumu. Aboltinja sevi uzskata par izcilu dejotaju, bet diezvai ari vinja paliktu liela ieguveja no aferas “SC valdiba”. iecerets bija interesanti – Urbanovichs piesola Bishkeku, lai gan pietiktu ja visiem pa purnu butu piesolijis, tad Aboltinja tos draudus parkjer, rada uz slikto zenu un saka – mums ir janjem SC valdiba citadi vinsh te sataisis Bishkeku. vai tie butu mainijushies ja butu apsolijushi to okupacijas atzishanu?
    Saeima nebutu kritusi ja Aboltinja nebutu Zatleram dzivam esot aicinajusi meklet citas kandidaturas Prezidenta amatam, jo Zatlers nesanjemshot atbalstu. kapec vinjai tas bija vajadzigs par to var zinatnieki strideties, mana versija ir ka pulcejot visadas alternativas pati gribeja tikt izvirzita uz sho amatu 2. karta, varbut ari tads ligums vinjai bija.
    varbut ari tads ligums bija jau kabata ka pie valdibas krishanas to parnjemot istajai koalicijai ZZS un SC Aboltinjai tiek saglabats Saeimas priekshsedetajas amats. Zatleram atlaizhot Saeimu visas shis varbutejas ieceres sabruka, tapec ari tada nepatika pret sho nemiera celaju.
    shadiem ambicioziem politikjiem-shahistiem partiju galvgali nav vajadziga savstarpeji koordineta darbiba vienota merkja sasniegshanai jo tiem merkhis ir katram savs.
    shoreiz lietas ir nopietnas jo SC vienots merkjis numur viens ir piesaistit latvieshu veletaju. nopietna pretspara vinju demagoghijai nav tapec gruti ir izzilet cik bus tadu kas nepavilksies uz SC un ZZS piesolitajam “cilveka cienigajam pensijam”, bet no ta bus atkarigs veleshanu iznakums.
    Vienotibas reklamas izklausas stulbas bet par kampanjas veidotaju izcilo dejotaju Jaunupu te vairs nerunashu, riebjas, varbut kads cits izteiksies.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > buchamona 09.09.2011. 01.22

    rinķī apkārt: _…reklāmas kampaņu vajadzēja rīkot uz 10. Saeimas 7 mēnešu darba analīzes pamata, izceļot visus tos SC un ZZS kopējos balsojumus ar kuriem šie politiskie spēki bremzēja reformas, novedot valsti līdz ārkārtas vēlēšanām…_
    vajadzeja, tam bija materials, un vajadzeja V+ZRP+NA to darit kopa, nevis savstarpeji apkaroties. vajadzetu, ja vien nebutu ta ka dzeris49 saka: _…V izturas pret ZZS un SC tā saudzīgi, un negrib ieturēt uzbrūkošu toni, jo neizslēdz iespēju, ka, ar kādu no tiem vajadzēs strādāt kopā, vienā koalīcijā…_
    Saskanja saskanjas nav daudz vairak ka Vienotiba vienotibas, areji tas maz ir redzams bet tapat katrs veidojums uz savu pusi velk. stiprus tos dara vajie un ambiciozie pretinieki, to nespeja un neveleshanas savstarpeji vienoties un savas darbibas koordinet.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > buchamona 08.09.2011. 20.55

    To vajadzēja darīt, un vēl arī daudz ko citu varēja darīt, gan ZZS, gan SC bija nopelnījuši tik daudz tā melnā PR, ka jebkurš to izmantotu, un ne bez panākumiem, un par V varētu, savukārt, pateikt daudz ko pozitīvu, pretstatā tam.
    Man ir iespaids, ka V izturas pret ZZS un SC tā saudzīgi, un negrib ieturēt uzbrūkošu toni, jo neizslēdz iespēju, ka, ar kādu no tiem vajadzēs strādāt kopā, vienā koalīcijā, un negrib “nodedzināt tiltus”, citu izskaidrojumu es tam neredzu.
    Bet, galvenais, piespiest visus paziņas utt., lai iet un balso, lai nesēž mājās.
    ZZS un SC elektorāts būs mobilizēts un mobilizējies, tie nobalsos visi, kā viens, jo viņi jau gaida uzvaru.
    Tā ir vienīgā cerība, katram jājūt savu atbildību, ja tā nebūs – varam vainot tikai paši sevi, ka pieļausim pagriezienu atpakaļ pagātnē.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Uldis Kaldre > buchamona 08.09.2011. 20.39

    nebūsi uzmanīgi klausījusies. ta vienotības reklāma sekoja sc reklāmai uzreiz ar ziņojumu, ka nav ko klausīties visādiem solītājiem. vispār neslikts atbildes gājiens. bet piekrītu, ka jaunups vāji menedzē kampaņu.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > buchamona 08.09.2011. 20.45

    Viņi nevis neko nedara, lai SC un ZZS vairākums nebūtu, bet gan dara visu, lai tiem saskaniešiem un ZZS tas vairākums būtu.
    Tik tizla tā reklāmas kampaņa V nebija pat pirms iepriekšējām vēlēšanām, jau tad likās, ka tizlāk vairs būt nevar, tak nē, redz, ka var gan būt.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > buchamona 08.09.2011. 20.14

    no rita garamskrienot dzirdeju reklamu Latvijas Radio 1, viriesha balss kautko vestija drumi nopietna intonacija – “Saskanjas centrs… u.t.t, u.t.t…” nevareshu atkartot jo neklausijos, tachu dzirdeju tekstu reklamas beigas – Reklamu apmaksaja Vienotiba.. man par parsteigumu – tatad nevis Saskanjas centrs bet Vienotiba, izradas ka ta bija Vienotibas reklama!!!
    Vienotibas kampanju atkal vada Jaunups. nekad muzha vinsh nav dzirdejis ka uzstashanos nevajadzetu sakt ar sikmanigu sudzeshanos un oponenta aplikshanu jo parasti shada taktika ja to vispar par tadu var saukt nedod velamo rezultatu, drizak tas bus pretejs ieceretajam. visus ko vajag aplikt var runas beigas.
    vispar jau nevajadzetu brinities, jo tikpat ka neka jauna, pagajushas veleshanas Jaunupa shedevrs bija reklama – “ja balsosiet par saskanju bus Urbanovichs, ja balsosiet par vienotibu bus Dombrovskis, tiek veikta aptauja.”
    Vienotiba esot pilniba atteikusies no TV reklamas uzsvaru liekot uz radio un drukatiem medijiem jo tur varot labak izskaidrot savu programmu.
    ta ka radio ar lidziga rakstura vestijumiem vienotibai un saskanjai vinji bus biezhi.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 08.09.2011. 20.49

    Atkārtošos, bet mana visdziļākā pārliecība ir – reklāmas kampaņu vajadzēja rīkot uz 10. Saeimas 7 mēnešu darba analīzes pamata, izceļot visus tos SC un ZZS kopējos balsojumus ar kuriem šie politiskie spēki bremzēja reformas, novedot vasti līdz ārkārtas vēlēšanām. Reklāmas formātā šos sausos faktus ir iespējams izpušķot kā konfektes un to vajadzēja darīt V+ZRP+ NA kopā, ja bija vēlēšanās uzsvērt savus atsķrīgos redzējumus, tad to vēl papildus katra partija varēja pielikt klāt no savas puses. Domāju, ka rezultāts būtu – pārliecinoša šo partiju kopēja uzvara vēlēšanās un valdošā koalīcija pēc vēlēšanām.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

liene.dz 08.09.2011. 20.22

Tā vietā, lai skalotu smadzenes ar “mandātu skaitu”, Delfi.lv izsituši arī GFK savāktos datus par vēlētāju simpātijām procentos: http://www.delfi.lv/news/referendums-2011/zinas/gfk-reitingi-par-sc-gatavi-balsot-20-par-vienotibu-10.d?id=40524687

Skat, kas tur:
“Par “Vienotību” balsot gatavi 10% aptaujāto, par Zatlera Reformu partiju – 8%, bet par Zaļo un Zemnieka savienību – 7%, savukārt Nacionālo apvienību VL-TB/LNNK atbalsta 4% “GfK” aptaujāto.

Pa vienam procentam aptaujāto atbalsta PCTVL un Šlesera Reformu partiju LPP/LC, un 1% vēlētos balsot arī par kādu jaunu partiju.

11% aptaujāto šajā nedēļas nogalē vispār nedotos balsot, 30% nav izlēmuši, kā balsot, bet 7% nevēlējās atklāt izvēli.”

+7
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu