Viedoklis par attieksmi • IR.lv

Viedoklis par attieksmi

7
Aivars Ozoliņš

LIZDA cīnās par skolotāju tiesībām inficēt skolēnus un viņu vecākus

Pandēmijas laiks ne vienam vien liek mainīt priekšstatu par dažu privāti vai sabiedriski pazīstamu cilvēku, kad jauks darbabiedrs vai mīļš mākslinieks piepeši sāk runāt par čipošanas sazvērestību, cilvēku šķirošanu vai neļaušanos nepārbaudītiem šķidrumiem. Toties Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība nupat netaupa pūles, lai diskreditētu uzreiz visu izglītības darbinieku nozari un skolotāja profesiju.

Reaģēdama uz valdības 7. jūlija konceptuālo vienošanos par vairāku jomu, to skaitā izglītības darbinieku «obligātu vakcinēšanu», LIZDA 9. jūlijā paziņoja, ka 12. jūlijā aptaujās izglītības darbiniekus, lai uzzinātu «viedokli par attieksmi pret vakcinēšanu». Un 19. jūlijā publicēja šā «steidzamības kārtā», kā pati teic, veiktā «pētījuma» atbaidošos rezultātus, kuri parāda skolotājus kā domāt nespējīgus tumsoņas.

LIZDA vadonei Ingai Vanagai tas acīmredzot nerūp. Svarīgākais ir, ka vairāk nekā puse aptaujāto atbildējuši, ka ir «pret obligātu vakcinēšanu».

Sabiedrības reakcija uz šo aptauju ir, saprotams, izbrīns un sašutums — ko šādi skolotāji var iemācīt bērniem, ja paši neprot ne atrast, ne saprast, ne izvērtēt visiem pieejamu informāciju, šajā gadījumā par Covid-19 un vakcīnām? Steigā publicētā atskaite par aptauju (pie rezultātu apkopošanas «LIZDA turpina darbu») atstāj tiešām drūmu iespaidu par izglītības darbinieku kvalifikāciju un elementāru spriestspēju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu