Aptauja: ja Saeimu vēlētu tagad, SC saņemtu 38 vietas • IR.lv

Aptauja: ja Saeimu vēlētu tagad, SC saņemtu 38 vietas

69
Saeimas sēžu zāle. Foto: Lauris Vīksne, F64

Populārākais premjerministra amata kandidāts joprojām ir Dombrovskis 

Kompānija “GfK”, analizējot jaunākos partiju reitingus un ņemot vērā iedzīvotāju skaitu, kuri ir gatavi piedalīties vēlēšanās, aprēķinājusi, ka 11.Saeimā visvairāk – 38 – vietas iegūtu “Saskaņas centrs”, informē “GfK” direktore Iluta Skrūzkalne.

Otrajā vietā būtu “Vienotība” ar 20 vietām, sekotu ZZS ar 19, bet ZRP būtu 15 vietas. Savukārt Nacionālā apvienība VL-TB/LNNK iegūtu astoņas vietas.

Populārākais no iespējamiem premjera amata kandidātiem aptaujā ir pašreizējais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) – 24%, viņam seko Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) ar 22% un Ventspils mērs Aivars Lembergs (ZZS) ar 18% atbalstu.

Jāni Urbanoviču (SC) un Aināru Šleseru (LPP/LC) izvēlējās vien 3% respondentu, savukārt Gaidi Bērziņu (VL-TB/LNNK) un Edmundu Sprūdžu (ZRP) izvēlējās 2% aptaujāto.

Kompānijas GfK aptauja notika no 29. augusta līdz 1. septembrim. Tajā telefonintervijās tika aptaujāti 803 balsstiesīgi Latvijas iedzīvotāji, izmantojot nejauši stratificētu jeb daudzpakāpju vispārnacionālu izlasi (aptverti visi reģioni un apdzīvotās vietas tipi, aptaujas gaitā kontrolējot demogrāfisko sadalījumu pēc statistikas pārvaldes datiem).

 

Komentāri (69)

lebronj2356 02.09.2011. 19.08

Atvainojiet, bet aptauja izskatās vienkārši pēc buļļa sūda….vai maz naturalizētie pilsoņi sastāda teju 40% no kopskaita ?

Nav ko krist panikā, ejiet vēlēt un aiciniet arī radus un draugus, neskopojieties ar mīnusiem un plusiem un viss būs kārtībā – nekāda urbja trešā republika neuzausīs, ja vien paši latvieši nebūs idioti !

+22
-1
Atbildēt

2

    astra_ozo > lebronj2356 03.09.2011. 00.26

    Neriskēsim un balsosim par TB.
    Visiem naivaijiem un lētticīgajiem der atcerēties Aboltiņas un Jaunupa vārdus par vēlmi veidot kopīgu valdību ar SC,

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    Sanšains > lebronj2356 02.09.2011. 22.02

    Ja vien paši latvieši nebūs idioti
    ===========================
    Bet kā lai piekļūst ZZS elektorāta prātiem? Neiespējami.:)

    Un tad vēl “Zīgerista elektorāts”, kura lielākā daļa šoreiz acīmredzot balsos par ZRP.

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

buchamona 02.09.2011. 20.42

38 – vietas iegūtu “Saskaņas centrs”…. sekotu ZZS ar 19…++++ man nekas nav pretī pret šādām pirmsvēlēšanu aptaujām, tas iedarbina iztēli un pašsaglabāšanās instinktus gan ” saulvežiem”, gan viņu vēlētājiem :)) Sliktāk būtu, ja Vienotības, ZRP un NA elektorāts priekšlaicīgi apslinktu savā pašpārliecinātībā, neaizieietu līdz iecirknim ar visām sekām.

+12
0
Atbildēt

0

anita_meistere 02.09.2011. 17.44

803 stacionāro telefonu īpašnieķi.
taj jau principā ir skaidrs, ka krievu un latviešu komunistiem kopā 60 balsis. zino to, kā krievu centrs izturas pre opozīciju RD, var skaidri paredzēt, ka nakamgad rus kļus par otru oficiālo valodu…tālāk sekos 300 000 nepilsoņu, kas līdz sirds dziļumiem ienīst Latviju, naturalizācija – un nākamājās vēēšans SC varētu dabūt 50 vietas. nožēlojami. Pat Lieši un Estiņi skatās kas te notiek, un netic savām acīm. Latvija tiesā un parnestā nzīmē parvēršās par Krievu impērijas sastāvdaļu.
NATO ,ES…pilnīģi nospļauties..skandināvi dabūja savu bufersonu, vācieši gāzi…franči vienmēr bijuši krievu sabiedrotie.

ps. es uzreiz brīdinu, ka ne vienu vardu tajā krevu valoda neteikšu, un ja uz mana nam uzlepēs ielas nosaukumu kreviski, tap paša mirkļi tiks noņemts.
lai tik pamēģina man līst klāt! ; (

+12
-1
Atbildēt

12

    Liene > anita_meistere 02.09.2011. 21.01

    “freifunkLV es uzreiz brīdinu, ka ne vienu vardu tajā krevu valoda neteikšu, un ja uz mana nam uzlepēs ielas nosaukumu kreviski, tap paša mirkļi tiks noņemts.”

    — Jūs aicināt uz huligānismu, kas nav pareizi un arī pretlikumīgi.

    Ja jūs tik tiešām īstenosiet savas pretlikumīgās ieceres, tad jūs tiksiet arestēts, jo likumam jāpaklausās. Ja Latvijā tāpat kā pārējā Eiropā plāksnītes tiktu rakstītas to cilvēku valodā, kas te dzīvo, tad jums ar to vai nu būtu jāsamierinās, vai arī būs jādodas uz cietumu. Varēsiet, protams, arī iztikt ar naudas sodu, ja nepretosies likuma sargiem, kad viņi atnāks pēc jums, lai atvestu jūs uz brīvības ierobežošanas vietu par plāsnītes noraušanu. Ja jūs veiksiet huligānismu, jūs norausieties, un tas tikai pareizi.

    0
    -13
    Atbildēt

    0

    Liene > anita_meistere 02.09.2011. 22.18

    “freifunkLV es ienākšu pie tevis mājas..un pateikšu, ka es te dzīvoju..un ieput man:D forša Tev loģika.”

    — Tā nav manēja, bet tā ir jūsu loģika. Jūs, kā savas mežonīgās kopas pārstāvis (acīmredot tās bezjedzīgās VL/TB/LNNK/LMNOPRST piekritējs), apelējat pie spēka tiesībām, pie kaut kādām “dabiskām” “latvieša” tiesībām, kas it nemaz neeksistē. Tiesības, tas ir tas, pie kā cilvēki nonāk, savstarpēji vienojoties, nevis kā jums, naciķiem, pieņemts, apmānīt un uzspiest.

    “lielajam krievmīlim pēkšņi tik svarīgs kļuva likuma burts:D:D:D”

    — Par ko smejaties? Par sevi smejaties.

    “Tu ja te tik daudz esi piekomentējis, ka par to vien varētu jau pa DP pavazāt..panti būs daudz “jautrāki”.”

    — Nu, redziet, es jau jums teicu, ka esat nacists, un jūs to vēlreiz apstiprināt ar savu paziņojumu, kas neapelē pie likuma, bet pie jūsu kaprīzēm. Uz DP tik pat labi var izsaukt jums, jo jūsu komentāros saskatāma pret krieviem naida kurināšana. Piemēram, jūs ne no kā pēkšņi uzrakstījāt par krievu plāksnītes noraušanu. Tas ir aicinājums uz nepaklausību likumam. Jo tā plāksnīte var rasties uz jūsu mājām pilnīgi likumīgi. Mēs taču Eiropā dzīvojam, nevis jūsu Kārļa Ulmaņa nosauktajā alā.

    “Eiropa? tur imigranti par 1/2 no tā ko atļaujās vietēji, tiek deportēti uz etnisko dzimteni.”

    – Ne, tā Eiropā nav, bet, protams, MŪSDIENU Eiropā, bet jūs, cik es saprotu, runājat par Hitlera Eiropu, ka nacionalistiskam latvietim pienākas.

    “… nemaz jau nerunājot par pamanācijas simbolu, vēstures un būtības zaimošanu..kas te notiek (tiek pieļauts) nonstopā.”

    — Kas tas ir par zvēru, “pamatnacijas simbols”? Vai svastika jeb pērkonkrusts?

    +1
    -8
    Atbildēt

    0

    Liene > anita_meistere 02.09.2011. 23.05

    “freifunkLV :D “dabiskām” “latvieša” tiesībām, kas it nemaz neeksistē”…nu tā atkal jūsu krievmīļa loģika.”

    — Runa nav par loģiku, bet par likumiem un par tiesiskumu. Tie varētu likties ne vienmēr loģiski, bet tas nemaz nenozīmē, ka jūs drīkstat tos neievērot.

    “…nācijas pārstāvja, kura pastāv vien pēdējos 50 gadus…un tagad pati nesaprot, kas ir.”

    — Nesaprotat tieši jūs pats. Esiet zaudējis realitātes sajūtu. Tā vismaz izklausās.

    “.. tāpēc jums te runāt par kaut kādam tiesībām būtu lieks.”

    — Apelēt pie savām kaprīzēm diskusijā par tiesībām nav pamatoti. Jūsu kaprīzes nav arguments.

    ” eiropa nedeportē? jālasa svaigākas ārzemju ziņas (došu majienu, ziņas no Fr)…nevis jatrollē iekš ir.lv. vēl jo vairāk, eiropā pat nepieļauj, ka šadi te izturas pret valsti.”

    — Jūs, kā jau emocionālais latvietis, lasāt nevis to, kas rakstīts, bet izlasāt to, ko jums gribētu, lai tajā tekstā būtu. Atgādināšu jums, ka no daudziem jo daudziem tūkstošiem romas tautības cilvēkiem Francijā tika izsūtīti ap 500, un PAR SISTEMĀTISKU NEKUR NESTRĀDĀŠANU, SOCIĀLO PABALSTU IZKRĀPŠANU NO SOCIĀLĀ DIENESTA UN IZTURĒŠANAS ATĻAUJU NEESAMĪBU. Tātad par daudzu jo daudzu likumu pārkāpšanu. Kaut juridiskais strīds vēl nav pabeigts, jo Eiropas Komisija ierosināja pārbaudi, vai tās deportācijas ir bijušas likumīgas.

    “…kāda DP daļa gar manu naidu (kā tu saki) pret krieviem – krievijas pilsoņiem un iedzīvotājiem? nekādas.”

    – Kā tad tā. Kurš tad te rakstīja:

    “[viņi] līdz sirds dziļumiem ienīst Latviju”

    ” es uzreiz brīdinu, ka ne vienu vardu tajā krevu valoda neteikšu, un ja uz mana nam uzlepēs ielas nosaukumu kreviski, tap paša mirkļi tiks noņemts.
    lai tik pamēģina man līst klāt”

    — Tajos teikumos var saskatīt naidīgumu pret krieviem un neiecietību.

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    lindamarisfam > anita_meistere 03.09.2011. 23.48

    @buen-a

    :D

    Jūs vietām ir tīri interesanti lasīt. Ja vēl Jūsu tekstos vietām nevīdētu letofobija (man personīgi tik pat netīkama kā rusofobija) un Jūs nevienādotu terminus “nacionālisms” un “nacisms”, būtu pavisam jauki.

    Bet visādi citādi Jūsu klātbūtne šajā vidē ir pat ļoti vēlama diskusijas kvalitātei un patīkama (no mana samaitātā skatupunkta).

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Andris > anita_meistere 02.09.2011. 18.44

    Freifunk: Tepat lapas labajā pusē ir pagājušā gada GfK aptaujas. Tur PSKP + kriminalitātei (t. i. SC + ZZS+ PLL) tika prognozētas 60…65 vietas. Šogad 60, bet PLL nepārvar barjeru un tāpēc paliek tikai 57 vietas. Tātad, salīdzinājumā ar pagājušo gadu tendence ir pozitīva!

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    Vaira Tempele > anita_meistere 03.09.2011. 13.02

    Bulshits! Nu nav matemaatiski nekaada pamatojuma SC deputaatu skaita palielinaajumam! Vinju elektoraats nav mainiijies pa sho gadu, turklaat no vinjiem atkritiis tie radikaalji, kas balsos par PCTVL un tie dazhi latvieshi, kas balsos par ZRP.
    GfK var meegjinaat piemaaniit dazhus ar savu nezinaatnisko aptauju, bet lielaako dalja vinekaarshi smejas par tiem neprofesionaalajiem, peerkamajiem ampljiem, kas straadaa tajaa kantorii.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    anita_meistere > anita_meistere 02.09.2011. 23.00

    Ombros. nevajag. tad viņš tikai to viena varēs darīt, kā sēdēt pie kompja un trollēt :D būs buen-a 2 :D:D

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    anita_meistere > anita_meistere 02.09.2011. 22.50

    buen-a
    … “dabiskām” “latvieša” tiesībām, kas it nemaz neeksistē”…nu tā atkal jūsu krievmīļa loģika. nācijas pārstāvja, kura pastāv vien pēdējos 50 gadus…un tagad pati nesaprot, kas ir. tāpēc jums te runāt par kaut kādam tiesībām būtu lieks. jums jtiek galā ar savu identitāti.’..vismaz kreviski rakstat, ta sanāk kaut kād pretdabisks mikslis. nē neesm VL piekrītējs, un nekad tāds neesmu bijis. neesmu nacionālists (jusu samaitātās uztveres ziņā)…vienkārši mīlu savu Tēvzemi. jums un jums līdzīgiem soviet produktiem allaž ir grūti izprast šos terminus, jo nekādā viedā tos nespējat piemēro sev. saprotu. tāpēc jums ir tikai 2 cilvēku kategorijas..savēji un nacisti…kas nav savēji. tas ir samēr nožēlojami…bet atkal saprotami. redzot šis te problēmas apjomus jūsu gadījumā..pieņemu, ka 90-to gadu sākuma zaudējāt ļoti daudz. tas spiež pa visam vīlēm..vai arī ģenētisks mantojums + nenobrieduša pusaudža smadzenes.
    eiropa nedeportē? jālasa svaigākas ārzemju ziņas (došu majienu, ziņas no Fr)…nevis jatrollē iekš ir.lv. vēl jo vairāk, eiropā pat nepieļauj, ka šadi te izturas pret valsti. galēja rīcība protams..
    kāda DP daļa gar manu naidu (kā tu saki) pret krieviem – krievijas pilsoņiem un iedzīvotājiem? nekādas. man ir naids pret visiem, kam ir naids pret mūsu tautu un valsti. absolūti normāla rīcība un reakcija.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    anita_meistere > anita_meistere 02.09.2011. 19.45

    nē, veči..šī te lieta ir pārāk nopietna, lai paļautos uz nejaušību/varbūtību.
    ja tas, ka kaut kādu krievu..nē es teikšu Latvijas un Latviešu nīdēju, nonākšana pie varas, tiek uztverta kā pietiekami iespējamu…man izraisa šoku.

    rēķins ir ārkārtīgi vienkāršs…rezultāti diez vai pec būtības manīsies pret pernajiem. starpība tik tāda, ka ZRP paņemt daļu balsu no V un no citām Latviešu partijām.
    ko darīs šlesera varzas bezmugurkaulainais elektorāts..gan ja ka balsos par SC…tapat arī ex TP. vienīģi, kas varētu paraut SC uz leju, ir pctvl…tāpēc novēlu viņiem 4.99%

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > anita_meistere 02.09.2011. 18.00

    Pantu par valsts valodu Satversmē var nomainīt tikai 700 tūkstoši balstiesīgo pilsoņu referendumā.

    Par pārējo es arī nenervozētu. Nebūs SC tādi skaitļi. Kāds nav veicis normāli aptauju.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

    dzintarz > anita_meistere 02.09.2011. 20.21

    Man darbā ir kolēģis – latvietis itkā (tiesa slinks, padumjš pofigists un reizēm mazliet par daudz dzer), LU vēsturnieks ar augstāko izglītību..
    Pagājušās vēlēšanās esot nobalsojis par SC.
    Un tādus mēs katrs pazīstam pietiekoši lielā skaitā.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

    anita_meistere > anita_meistere 02.09.2011. 21.50

    es ienākšu pie tevis mājas..un pateikšu, ka es te dzīvoju..un ieput man:D forša Tev loģika. lielajam krievmīlim pēkšņi tik svarīgs kļuva likuma burts:D:D:D Tu ja te tik daudz esi piekomentējis, ka par to vien varētu jau pa DP pavazāt..panti būs daudz “jautrāki”.

    Eiropa? tur imigranti par 1/2 no tā ko atļaujās vietēji, tiek deportēti uz etnisko dzimteni. nemaz jau nerunājot par pamanācijas simbolu, vēstures un būtības zaimošanu..kas te notiek (tiek pieļauts) nonstopā.

    +14
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu