Ļaundari Teikas rajonā pārdur riepas 30 automašīnām • IR.lv

Ļaundari Teikas rajonā pārdur riepas 30 automašīnām

23
Riepa. Foto: Ieva Čīka, LETA
Vita Bērziņa

Iedzīvotāji satriekti – tas noticis apgaismotā vietā, nav iedarbojusies signalizācija

Ceturtdienas naktī Rīgā kāds pagaidām nezināms ļaundaris sabojājis 1.septembri Teikas rajonā dzīvojošajiem. Vairāku desmitu auto īpašniekiem, kas dzīvo Stūrīšu, Ieriķu, Raunas, Ūnijas un Kastrānes ielās, diena sākās, atklājot, ka katram auto pārdurtas divas riepas. Policija jau saņēmusi vismaz trīsdesmit iesniegumu no cietušajiem.

Aculieceniece Una Ir.lv stāsta, ka no rīta pusastoņos devusies uz darbu, bet pretī nākusi kaimiņiene pensionāre, satraukti stāstot par ļaundaru veikumu. “Viņa man nāk pretī un uzreiz sāk stāstīt, ka visiem sadurtas riepas. Es, protams, nodomāju, ka tik daudz gan nevarētu būt, bet patiešām gandrīz visām automašīnām bija sadurtas divas riepas,” stāsta Una un turpina: “Domāju, ka man nāksies zvanīt uz darbu, būs jākavējas, bet manai mašīnai nekāda skāde nebija izdarīta. Intereses pēc apbraukāju rajonu un redzēju, ka visām mašīnām, arī pāri Biķernieku ielai, ir pārdurtas riepas. Cik varēju saskaitīt, kādas 30 mašīnas. Skats bija, protams, iespaidīgs.”

Una stāsta, ka policija no rīta vēl nebija ieradusies. “Policijai laikam neviens vēl nebija ziņojis, jo tas bija pašā rīta agrumā. Īpatnēji ir tas, ka viss noticis diezgan apgaismotā rajonā un nevienai mašīnai signalizācija nav sākusi strādāt,” teic Una.

Trešdien sociālajā tīklā Twitter jau cilvēki ziņojuši, ka Juglas apkārtnē garnadži pārdurot riepas un, kamēr autovadītājs labo mašīnu, apzogot autosalonu. Informācijas, vai šie noziegumi varētu būt saistīti un ir vienu un to pašu ļaundaru paveikti, patlaban nav.

Jau rakstīts, ka pirms gada Rīgā, Pārdaugavas Āgenskalna rajonā bija līdzīgs gadījums, kad vairākām mašīnām nezināmi ļaundari pārdūra riepas. Arī tad tika sabojātas vismaz 30 spēkratu riepas, kas to īpašniekiem nodarīja vērā ņemamus zaudējumus. 

Policija pieļauj, ka pagājušajā naktī uzdarbojies tas pats ļaundaris, kurš pērn oktobrī šajā pašā rajonā sadūra riepas aptuveni 100 automašīnām, teica Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis. Viņš arī atzina, ka policijai joprojām nav izdevies aizturēt ļaundari, kurš pērn aprīļa sākumā vienā naktī Āgenskalnā pagalmā sadūris riepas 30 automašīnām.

Nevarot izslēgt, ka riepu duršanas gadījumi ir savstarpēji saistīti. Versijas esot visdažādākās, bet plašāku informāciju, lai neietekmētu izmeklēšanu, sniegt nevarot.

Sadovskis aicināja iedzīvotājus ziņot par jebkādām aizdomām: “Cilvēkiem šķiet, ka nevar palīdzēt, bet tā nav. Ja kāds ieradies mājās divos naktī un redzējis, ka kāds cilvēks stāv šķērsielā vai darbojas ap mašīnām, uzreiz ir vieglāk izmeklēt noziegumu. Visa šī informācija tiek pārbaudīta un saskaņota ar novērošanas kamerām, citu cilvēku liecībām – varbūt, ka tieši šī informācja palīdz atklāt noziedznieku.”

Sadovskis arī paskaidroja, kāpēc šādus noziegumus atklāt ir grūti. “Noziedznieks naktī sadur riepas un mierīgi dodas prom – pretimnācējs nevarēs pat iedomāties, ka šis cilvēks pirms brīža veicis noziegumu. Laika sprīdis šādos gadījumos parasti ir ļoti īss, nakts laikā ir maz liecinieku.”

Policija cietušos autovadītājus aicina zvanīt pa tālruni 67090900 vai 67090930, vai 110, informē Sadovskis.

 

Komentāri (23)

disassociative 01.09.2011. 13.36

Nu, pieļauju, ka policija vienkārši nav pat mēģinājusi to cilvēku meklēt. Kā vienmēr. Ja cilvēks sāk just, ka ir nesodāms, viņš turpina vēlreiz.

+4
-1
Atbildēt

0

janazakovica 01.09.2011. 17.33

kadai taa rajona vietas stavvietai trukst lienti..tapec tiek izsutits narkomanu omons..lai cilveki pec sadurtam riepam saprastu..ka auto jatur maksas stavvietaa..

+2
-1
Atbildēt

0

Ieva 01.09.2011. 17.27

Nav jau neviens nosists, ko tur policijai pūlēties…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu