Zatlers: otrā Dombrovska valdība nav attaisnojusi cerības • IR.lv

Zatlers: otrā Dombrovska valdība nav attaisnojusi cerības

37
Valdis Zatlers. Foto: Mārtiņš Zilgalvis, F64

Āboltiņa noraida Zatlera pārmetumus 

Pēc vēlēšanām jāveido daudz spēcīgāka valdība nekā līdz šim, jo otrais Valda Dombrovska (Vienotība) Ministru kabinets jau vairs nav spējis attaisnot uz to liktās cerības. 

Šādu pārliecību LNT raidījumā “900 sekundes” ceturtdien pauda eksprezidents Valdis Zatlers, kurš startēs Saeimas ārkārtas vēlēšanās ar paša izveidoto Zatlera Reformu partiju (ZRP). 

“Jā, sevišķi pirmā Dombrovska valdība bija ļoti spēcīga valdība, praktiski ļoti grūtos apstākļos, tā bija mazākumvaldība līdz vēlēšanām, un tiešām krīzes zemākā punkta pārvarēšana ir viennozīmīgi Dombrovska un Einara Repšes nopelns. Tie divi cilvēki iznesa šo krīzes smagumu. Bet krīzes mums ir jau aiz muguras, mums jāsāk domāt ir par mūsu ekonomikas attīstību, par sildīšanu, kas līdz šim nav notikusi, mums jādomā par politiku, kas ir ilglaicīga vai vismaz tuvākajiem trīs, četriem, septiņiem gadiem,” uzsvēra Zatlers, raksta BNS. 

“Es gribētu teikt, ka šobrīd ir jāveido daudz spēcīgāka valdība nekā līdz šim,” norādīja ZRP līderis, precizējot, ka tas jādara pēc vēlēšanām. “Jau otrā Dombrovska valdība, tās liktās cerības, uz ko lika gan vēlētājs, gan tautsaimniecībā strādājošie, diemžēl nepiepildījās tādā apmērā, kādas šīs cerības bija. Un es atvainojos – referenduma rezultāti nav glaimojoši Dombrovska valdībai,” teica politiķis.

Turpretī “Vienotības” līdere Solvita Āboltiņa noraidīja konkurenta pārmetumus, uzsverot, ka “referenduma rezultāti, pirmām kārtām, ir attieksme pret politiku, kas ir vesta 20 gadus, un tas ir, manuprāt, apliecinājums tautas vēlmei pēc straujākām pārmaiņām”. 

“Savukārt attiecībā uz to, kas ir vai nav izdarīts, ir ekonomiskie rādītāji un statistika, kas pierāda gan eksporta kāpumu, kāds nav bijis ne treknajos gados, ne Ulmaņa laikos. Ir panākts tas, ka vismaz budžets mums šobrīd ir sabalansēts,” teica “Vienotības” pārstāve. 

Viņa arī uzsvēra, ka Dombrovskis patlaban piedāvā stabilu attīstību, “pie tam šī stabilā attīstība tiek piedāvāta nevis kaut kādu eksperimentu veidā, ka tagad šurpu turpu mētāsimies”.

Komentāri (37)

mary75 25.08.2011. 10.14

Ko Zatlers domā ar vārdiem “Dombrovska valdība”?
ZZS un SC koalīciju, kurā V bija mazākumā, un, pateicoties kurai, Lembergs varēja nemitīgi šantažēt V un likt tai spieķus riteņos?
Kurš tur tādos apstākļos varēja paveikt vēl daudz ko vairāk, pie kam, jāpiekrīt šoreiz Ābiltiņai, ar visu to panākts pietiekami daudz, un balsojums par Saeimas atlaišanu vairāk bija vērsts pret Latvijas politiku vispār, nevis konkrēti pret Dombrovska valdību?
Pirms ko teikt, vajadzētu, tomēr, padomāt, vai neizklausīsie tendenciozi un muļķīgi.

+21
-1
Atbildēt

6

    Ligiña Doniña > mary75 25.08.2011. 10.59

    Teic man, kur tā Āboltiņa bija 20 gadus un ne tikai viņa vien? Ja tu esi politikā kurā ,vai “kā par brīnumu” valda āži par dārzniekiem, bandīti un korumpanti un neko nedari, nebļauj pilnā kaklā- zog, tad nes līdzatbildību par nodarīto postu. Arī bezdarbība ir darbība…
    Tieši ši V nostāja, ka nevis mēs ,bet viņi…tracina. Saprotams, ka ZZS ,SC un citi neļauj strādāt utt. Bet, kad V beidzot pamodīsies un pasūtīs savus oponentus d. Šķiet, ka V mugurkauls arī nozagts, par zobiem nerunājot. Politikā un arī tautā ciena stipros un pareizi.
    Vienīgais ,kas liks kustēties ir pašas partijas eksistences pastāvēšana, bet kāpēc tik ilgi gaidīt?

    +5
    -14
    Atbildēt

    0

    disassociative > mary75 25.08.2011. 16.52

    Uz kā rēķina? Cik aizbraukušo un cik zem nabadzības sliekšņa? Uz tā rēķina jau arī viss notiek.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Leflere > mary75 26.08.2011. 09.09

    Vienkārši Zatlers ir radījis partiju, kas ir dabisks oponents Vienotībai, (vismaz pirms vēlēšanām noteikti), jo abi politiskie spēki cīnās par vienu un to pašu elektorātu. Tāpēc šo abu it kā ideoloģiski tuvo spēku attiecības pirms vēlēšanām var kļūt diezgan saspīlētas. To var redzēt arī interneta portālu diskusijās. Cilvēki Zatleru pretnostata ne jau Lembergam, bet Dombrovskim (=līdzšinējai valdībai). Rezultāts tam visam jau tagad skaidrs. SC iegūs visvairāk balsu un, iespējams, mandātu veidot jaunu valdību. Savukārt dabiskās pretinieka pozīcijās esošā V un ZRP kopā noteikti nesavāks 51 mandātu. Domājams, ka SC un ZRP koalīcija šādā gadījumā ir diezgan reāla. Tikmēr letiņi turpinās viens ar otru kasīties un meklēt vainīgos savās ikdienas problēmās…

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Ligiña Doniña > mary75 25.08.2011. 22.30

    @ dzeris. Nav runa par par aiziešanu, bet par savas nostājas paušanu. Ja tevi nodod koalīcias partneri, bet tu rausti plecus un saki, nu dīvaini gan, tad dīvains esi tu pats. V ir saņēmusi lērumu spļāvienus tieši sejā. Runa ir par neizlēmību un komunikāciju ar savu vēlētāju, kurš ir apjucis redzot kā tavējos sit. V nav sapratusi galveno, ka iet karš. Karš par varu un naudu un daži cīnās par pastāvēšanu ar zobiem un nagiem. Tādā situācijā ir jāmāk asi un konstruktīvi reaģēt.Jo pretinieki ir reālā labuma guvēji. Rezultātā zaudē iedzīvotāji. V rindās ir liels daudzums gaišu un drosmīgu prātu, bet toni nosaka….pat grūti pateikt, acīmredzot daži brīnumaini indivīdi.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 25.08.2011. 15.10

    Derēja izlasīt šo te, un beigt kritizēt Dombrovski, ja daudzi vienkārši apbrīno, ko paveikusi Latvija un citas Baltijas valstis http://www.diena.lv/pasaule/papildinata-fitch-grutibas-nonakusajam-eirozonas-valstim-bus-loti-gruti-atkartot-baltijas-veiksmes-s-13899925.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 25.08.2011. 12.08

    Un kas V bija jādara?
    Jāaiziet opozīcijā “lepni paceltu galvu”, un jāatdod pilnīgi visa vara ZZS un SC?
    Un ko tas dotu valstij?

    +14
    -1
    Atbildēt

    0

anita_meistere 25.08.2011. 10.18

vispār, man godīgi sakot ZRP ir samerā simpatiska….bet nu daži iztecieni tomēr ir dīvaini.
“otrā Dombrovska valdība nav attaisnojusi cerības “….gada laikā, no eiropas vajākas ekonomikas, kuru visvairāk skārusi recesiju…uz ko? uz plaukstošu demokrātiju, pārticību un tiesiskumu….gada laikā??? pie nosacījuma, ka 40% nemaksā nodokļus, 20% šo valsti neatzīst pašos pamatos, un 1/2 saemas strādās tikai un vienīgis savu merkantilu interešu vadīti?!?!? halooooo….mīļie cilvēki, lūdzu domājiet kritiski…

p.s. komentārs par faktisko kolaīciju no zzs un sc arī ir vietā!!!
tapēc to, ko lāčuks ir spējis no šis te visa dabūt gatavu, ir tik tiešam apbrīnojami.

+21
-1
Atbildēt

2

    anita_meistere > anita_meistere 25.08.2011. 10.31

    visiem, kas uz to ir spējīgi! aleluja

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > anita_meistere 25.08.2011. 10.23

    “… halooooo….mīļie cilvēki, lūdzu domājiet kritiski…”
    Tu to Valdim Zatleram, domāju?

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

Ilona Auziņa 25.08.2011. 10.28

V. Zatlers ir nonācis pretrunās. Arī viņš izmanto negodīgu retoriku lai sagramstītu vairāk balsu savai partijai šajās vēlēšanās. Vai tad Dombrovskis radīja tos oligarhus, vai Dombrovskis aiz laba prāta bija spiests veidot koalīciju ar ZZS? Izskatās ka ZRP sāk braukt auzās. Tieši Vienotība ne tikai pārvarēja krīzi, bet ar ļoti izsvērtiem lēmumiem un rīcību neļāva ne ZZS, ne arī citām populistu partijām sagraut tik tikko iegūto līdzsvaru ekonomikā, kas ir vēl ļoti trausls un ievainojams. Tieši V panāca ka sāka celties Latvijas reitingi starptautiskajās prognožu aģentūrās un Zatlers tam visam stāvēja līdzās. Bet nu jau viņš ir aizmirsis kādēļ tieši pats atlaida Saeimu. Jā, būt politiķim nav viegli. Jumts var aizbraukt ļoti ātri.

+19
-1
Atbildēt

1

    austrisv > Ilona Auziņa 27.08.2011. 14.35

    Janka, piekrītu rakstītajam, jo , lai Zatlers labāk paskatās uz savām pielaistajām smagajām kļūdām politikas virtuvē, un tā smagākā no kļūdām bija Godmani virzīt par krīzes laika premjeru!!!! Ko Godmanis izdarīja labu valstij savā premjerēšanas laikā??? iegrūda Latvijas valsti vēl dziļākā bedrē ,nopērkot Krā&;Kar banku par vairāk nekā 1 miljardu Ls ar valstij neizdevīgu līgumu, bet izdevīgu abiem Krā &Kar!!!Bez tam atstājot Valsts kasi tukšu un paši aiskrēja uz SVF pēc naudas.
    Vai ši nav tā liktenīgākā Zatlera kļūda , un tāpēcnekad nebalsotu par Zatlera partiju, it sevišķi paskatoties, kas šo ZRP veido un tajā sastāv.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu