Aizturēts Poļitkovskas slepkavības iespējamais organizētājs • IR.lv

Aizturēts Poļitkovskas slepkavības iespējamais organizētājs

29
Mītiņš 2009.gadā, kurā tauta prasa izmeklēt žurnālistes Annas Poļitkovskas slepkavību. Foto: AFP/LETA

Aizdomas, ka aizturētais organizējis noziedzīgo grupu un sagādājis ieroci

Krievijā aizturēts kāds augsta ranga policijas virsnieks, kas tiek turēts aizdomās par žurnālistes Annas Poļitkovskas slepkavības organizēšanu, otrdien pavēstīja laikraksts “Novaja Gazeta”, kurā Poļitkovska savulaik strādāja, ziņo LETA.

“Aizturēts bijušais Maskavas policijas pulkvežleitnants Dmitrijs Pavļučenkovs,” aģentūrai “RIA Novosti” sacīja “Novaja Gazeta” galvenais redaktors Dmitrijs Muratovs.

Savukārt viņa vietnieks Sergejs Sokolovs pavēstīja, ka Pavļučenkovs tiek turēts aizdomās par Poļitkovskas slepkavības organizēšanu.

Sokolovs piebilda, ka Pavļučenkovs, domājams, organizējis noziedzīgo grupu, kā arī sagādājis ar klusinātāju aprīkoto ieroci, kas tika izmantots žurnālistes slepkavībā.

2009.gadā notikušajā tiesas prāvā Pavļučenkovs tika nopratināts kā liecinieks. Taču apsūdzētie toreiz tika attaisnoti pierādījumu trūkuma dēļ. Augstākā tiesa attaisnojošo spriedumu atcēla un uzdeva sākt jaunu izmeklēšanu.

Poļitkovska, kas bija pazīstama toreizējā Krievijas prezidenta Vladimira Putina kritiķe, tika nošauta 2006.gada 7.oktobrī savas mājas kāpņu telpā.

 

Komentāri (29)

mary75 24.08.2011. 13.21

Par Pavličenko kā organizētāju informācija bija jau sen, iespējams, arī pierādījumi bijuši pietiekami, īstenībā, arī pasūtītājs ir sen zināms, tas dzīvo čČčenijā, bet, visi ir pārliecināti, ka nekādu pasūtītāju Pavličenko uzrādīt negribēs un nevarēs, jo tik publisku cilvēku slepkavību pasūta caur vairākiem starpniekiem, tas ir pirmkārt, un, otrkārt, pasūtītāju nedrīkstēs atklāt politisku iemeslu dēļ.
Un Pavličenko jau nav pašnāvnieks, lai runātu, ko nevajag, pat, ja zinātu.
Esot arī informācija, ka slepkavību organizēšana ir viņa profils, katrā ziņā, viņš esot organizējis arī kāda ukraiņu biznesmeņa slepkavību, kas gan nav izdevusies, bet, uz to skatījušies caur pirkstiem, jo viņš it kā esot bijis vērtīgs aģents un stučītājs.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu