Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

6
Kolumbijas trešajā lielākajā pilsētā Medeljinā noticis iezemiešu cilšu protesta gājiens Par dzīvi un cieņu. Šajā Dienvidamerikas valstī nosacītā nošķirtībā joprojām dzīvo aptuveni 120 cilšu kopienas, no kurām 37 ir uz iznīcības robežas — viņu tradicionālo dzives veidu un pat izdzīvošanu apdraud gan bruņotas narkotiku kontrabandistu bandas, gan nepārdomāti infrastruktūras megaprojekti.

Nedēļas notikumi pasaulē


Zviedrijai ir «goda parāds» pret Baltijas valstīm, jo tā likās nemanām padomju okupāciju, pirmdien atzina Zviedrijas premjerministrs Frēdriks Reinfelts.
Stokholmā notikušajā ceremonijā par godu Baltijas valstu neatkarības atjaunošanai, kurā piedalījās arī Igaunijas, Latvijas un Lietuvas valdību vadītāji, Reinfelts piesauca savas valsts vēstures «tumšos brīžus» – okupācijas atzīšanu un baltiešu karavīru izdošanu PSRS 1945.gadā un aicināja stiprināt pēc neatkarības atjaunošanas izveidotās attiecības.

Irākā pirmdien notika uzbrukumi 18 pilsētās, kuros nogalināti 74 cilvēki, tai skaitā 40 cilvēki divos sprādzienos valsts vidienes pilsētā Kutā, un šī diena ir kļuvusi par asiņaināko dienu upuru skaita ziņā kopš 2010.gada maija, paziņoja amatpersonas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu