Mūzikls "Vestsaidas stāsts" Rīgā • IR.lv

Mūzikls “Vestsaidas stāsts” Rīgā

27
Skats no Liepājas teātra izrādes"Vestsaidas stāsts". Publicitātes foto

Liepājas teātra izrādi varēs 19. un 20.augustā noskatīties Dailes teātrī

Nedēļas nogalē Rīgas svētkos piedalīsies arī Liepājas teātris, piedāvājot rīdziniekiem noskatīties savu pagājušās sezonas krāšņāko un grandiozāko iestudējumu  – mūziklu Vestsaidas stāsts, kas tapis teātrim sadarbojoties ar Liepājas Simfonisko orķestri. Režisora Valda Lūriņa iestudēto mūziklu būs iespējams novērtēt 19. un 20. augustā Dailes teātrī.

Pasaulē plaši pazīstamais L. Bernsteina mūzikls Vestsaidas stāsts pirmo reizi iestudēts 1957. gadā un piedzīvojis neskaitāmus iestudējumus visā pasaulē. Mūzikla darbība norisinās Amerikā, kur savu vietu zem saules cenšas izcīnīt divas jauniešu bandas – amerikāņi un puertorikāņi. Nesaskaņas, naids, alkas pēc laimes – un visam pa vidu divu jauniešu – Tonija un Marijas – uzplaukstošā mīlestība.

„Tāpat kā Šekspīra luga Romeo un Džuljeta, kas veido pamatu šim iestudējumam, Vestsaidas stāsts nav zaudējis savu aktuālo problemātiku – pieaugušie pret bērniem, sabiedrība pret visiem – galu galā cilvēciskās bārenības tēmas šai pasaulē. Tas ir stāsts par mīlestību, kā arī par vardarbību un naidu. Par cilvēkiem, kas cenšas atrast sevi. Un šis stāsts parāda, ka vienīgā iespējamība, kā atrast savu vietu pasaulē, ir atrast sevi mīlestībā, tāpēc nav svarīgi, vai darbība notiek Amerikā vai Latvijā,” teātra preses relīzē uzsver režisors Valdis Lūriņš.

Tonija un Marijas lomas izpildīs viesmākslinieki Juris Jope un Jolanta Strikaite (19. un 20.augustā plkst. 19.00) vai Annija Putniņa (20. augustā plkst. 13.00). Pārējās lomās teātra aktieri – Everita Pjata, Agnese Jēkabsone, Viktors Ellers, Kaspars Kārkliņš, Sandis Pēcis, Mārtiņš Kalita, Egons Dombrovskis, Anete Berķe, Rolands Beķeris, Gatis Maliks, Pēteris Lapiņš, Marģers Eglinskis, Inese Jurjāne, Edgars Pujāts, Signe Ruicēna, Ilze Būde, Madara Melne, Ilze Jura, Laura Jeruma, Edgars Ozoliņš, u.c.

Izrāde nominēta 2010./2011. gada Spēlmaņa nakts balvai 2 nominācijās – “Gada kustību mākslinieks” (Alberts Kivlenieks) un “Gada aktieris otrā plāna lomā” (Egons Dombrovskis).

Biļetes cena no Ls 5 līdz Ls 12. Biļetes iespējams iegādāties Dailes teātrī, Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

 

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu