Jauna izrāde - pastaiga pa Rīgu • IR.lv

Jauna izrāde – pastaiga pa Rīgu

37

Dirty Deal Teatro aicina uz izrādi- ekskursiju pilsetvidē Aklais randiņs ar pilsētu

Izrāde-performance Aklais randiņš ar pilsētu ir divu jauno teātra mākslinieku (Valters Sīlis, Carl Alm) kopdarbs, kas izveidota kā ekskursija rīdziniekiem, lai iedzīvotāji varētu palūkoties uz savu pilsētu tūrista acīm, atrodot tajā dārgakmeņus. 

 Visiem ir pazīstama sajūta, kāda rodas, ja ir iespēja būt tūristam svešā zemē. Var atļauties runāt savā valodā par apkārtesošajiem visu ko domā, var darīt uz ielas visu, ko vēlies, jo nav jādomā, ka tik kāds nepadomā sliktu. Tā ir brīvība, kuru savā pilsētā nekad nebūs iespējams sasniegt, jo māju pilsētā mums ir noteiktas iemītas taciņas no dzīvesvietas uz darbu, no darba uz veikalu, no veikala atpakal uz mājām.

Šī izrāde – pastaiga dod iespēju izmēģināt tūrista lomu pašam savā pilsētā, kur gida lomu ir uzņēmies Carls Alms, kurš neko daudz nezin par šo pilsētu, tādēļ tas, ko viņš par Rīgu stāstīs būs kaut kas pavisam jauns. Aktieris kopā ar Valteru Sīli radīs to brīvības sajūtu, kāda rodas, ja ierodies citā pilsētā.

Šī pastaiga ir iespēja uzzināt, kādi mēs esam, no šeit atbraukušu tūristu skatupunkta un, ko mēs paši par sevi domājam. Kā ir būt tūristam svešā pilsētā un kādas izveidojas mūsu attiecības ar mūsu dzimto valsti, kad esam tālu prom.

2010. gada laikmetīgās skatuves mākslas festivālā Dirty Drama 2 tika radīti aizmetņi šai performancei, mākslinieki kopā satikās, veidoja koncepciju, tā divas reizes tika izrādīta skatītājiem.

Performance iekļauta Somijas (Vaasa) Night of Arts 2011 programmā, kur jaunie mākslinieki iestudēs līdzīgu ekskursiju pa pilsētu, veidojot tās iedzīvotājiem jaunu skatījumu par savu pilsētu. 

 Izrādi performanci paredzēts izrādīt tikai divas reizes 30., 31. jūlijā plkst.19.00, satikšanās vieta pie Dirty Deal Teatro (Spīķeri, Maskavas iela 12 korpuss 2). Izrāde angļu valodā. Vietu skaits ierobežots.

 

Komentāri (37)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu