Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā


Saeimas ārkārtas vēlēšanas notiks 17.septembrī.
Centrālā vēlēšanu komisija otrdien apstiprināja 23.jūlija tautas nobalsošanas rezultātus par 10.Saeimas atlaišanu un izsludināja ārkārtas vēlēšanas. Referendumā par 10.Saeimas atlaišanu ir piedalījušies 689 988 jeb 45% visu vēlētāju. Par 10.Saeimas atlaišanu nobalsoja 94,3%. Deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana sāksies piektdien, 29.jūlijā, un ilgs līdz 18.augustam.

Absolūtais vairākums jeb 87% ekonomiski aktīvo Latvijas pilsoņu plāno piedalīties Saeimas ārkārtas vēlēšanās rudenī, liecina tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras TNS Latvia sadarbībā ar telekompāniju LNT jūlijā veiktais pētījums.

Sestdien Sapņu fabrikā Rīgā nodibināta bijušā prezidenta Valda Zatlera veidotā Zatlera Reformu partija (ZRP). Partijas valdes priekšsēdētājs būs Valdis Zatlers. Programmā teikts, ka ZRP būs centriska partija, un tās uzsvars ir «uz nākotni, vidēja un ilgtermiņa perspektīvu» un atbilstošu rīcībpolitiku.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu