20 kg klēpī • IR.lv

20 kg klēpī

3
Foto — Lauris Vīksne, F64

Londonas Karaliskās mūzikas akadēmijas studente, dzimusi rīdziniece, akordeoniste Ksenija Sidorova (23) nedēļas nogalē spēlēs Cēsu Mākslas festivāla atklāšanā

Augustā viņa ar solokoncertu debitēs vienā no prestižākajiem pasaules mūzikas notikumiem – Lucernas festivālā. Davosas festivālā viņai paredzēta uzstāšanās kopā ar vienu no Eiropas spožākajiem jaunajiem ģitāristiem Milošu Karadagliču.

«Sidorovas instruments ieelpoja un izelpoja kā dzīva būtne,» raksta avīze Financial Times. «Viņa lika šim lielajam un smagnējajam instrumentam izskatīties tik vieglam un graciozam kā dejotājai. Un valdzinošam,» piebalso The Telegraph. «Apbrīnojami nobriedusi māksliniece,» norāda klasiskajai mūzikai veltītais The Classical Source. Šīs ir tikai dažas no cildinošajām frāzēm, kas britu medijos veltītas Ksenijai. «Atzinība, protams, dod enerģiju, lai strādātu tālāk,» atzīst jaunā mūziķe. Taču viņai tā nešķita pēkšņa. «Katrs mūziķis strādā visu dzīvi, lai kaut kur tiktu. Akordeonistiem jāstrādā vēl mazliet vairāk.»

Ksenijas starptautiskā karjera ir pašā plaukumā. 2009.gada februārī viņa uzvarēja konkursā par iespēju muzicēt slavenajā Londonas Vigmora zālē, kur debitēja tā paša gada maijā. Pirmā akordeoniste, kas saņēmusi prestižo Worshipful Company of Musicians Prince’s Prize. Viņas uzstāšanās tika iekļauta programmā Park Lane Group Young Artists New Year Series, pēc kuras The Times viņu nodēvēja par «vienu no koncerta patiesajiem atradumiem». Ksenijas apbalvojumu un slaveno skatuves partneru saraksts ir garš.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu