Kvoruma trūkuma dēļ PS nespriež par reorganizāciju • IR.lv

Kvoruma trūkuma dēļ PS nespriež par reorganizāciju

31
Pilsoniskās savienības līderi Ģirts Valdis Kristovskis un Sandra Kalniete. Foto: Kaspars Krafts, F64

Pilsoniskajai savienībai (PS) ceturtdien kopsapulcē neizdevās sapulcēt biedru kvorumu.

Tādēļ jautājumu par partijas reorganizāciju turpinās skatīt 30.jūlijā.

PS preses sekretāre Dace Balode aģentūrai BNS pastāstīja, ka nepieciešamā 321 biedra vietā uz kopsapulci bija atnācis 51, tādēļ, kā jau bijis paredzams iepriekš, saskaņā ar statūtiem nolemts atkārtotu kopsapulci sasaukt pēc 15 dienām, tātad 30.jūlijā. Tad vairs kvorums nebūs nepieciešams, lai sapulce būtu lemtspējīga.

Pēc nenotikušās kopsapulces noturēta paplašināta valdes sēde, kurā PS valdes priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis informējis biedrus par šā brīža politisko situāciju, diskutēts eksprezidenta Valda Zatlera lēmums nepievienoties Vienotībai, bet dibināt savu partiju, pārrunāti arī tālākie soļi Vienotības pārtapšanā par partiju. Sāktas arī sarunas par vēlēšanu saraksta veidošanas principiem, kurus gan Balode pagaidām nevēlējās sīkāk komentēt.

PS Cēsu nodaļas lēmums likvidēties, protestējot pret partijas vēlmi iekļauties partijā Vienotība gan neesot skatīts, jo lēmuma protokols saņemts tikai neilgi pirms sēdes sākuma, tomēr tas tikšot izvērtēts.

PS ceturtdien uzņemti arī divi jauni biedri – PS pārstāves Sandras Kalnietes tēvs Aivars Kalnietis un PS deputāta Imanta Lieģa palīgs Roberts Goreckis.

Pašlaik PS ir 620 biedru, no kuriem uz kopsapulci varētu ierasties ap 200 aktīvāko, prognozēja Balode.

PS ceturtdien kopsapulcē plānoja lemt par reorganizāciju, apvienojoties ar Jauno laiku un Sabiedrību citai politikai partijā Vienotība, partijas statūtu projekta apstiprināšanu, kā arī apvienības reorganizācijas līguma projekta apstiprināšanu.

PS kongresā 11.jūnijā pieņēma rezolūciju, kurā atbalsta vienas partijas izveidi uz apvienības Vienotība pamata. Vienotības dibināšana paredzēta 6.augustā.

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu