Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

2

Nedēļas notikumi Latvijā

Jaunievēlētais Valsts prezidents Andris Bērziņš 8.jūlijā pēc svinīgā solījuma nodošanas Saeimas sēdē sāka pildīt valsts vadītāja pienākumus. Viņš ir septītais demokrātiski ievēlētais Valsts prezidents Latvijas vēsturē un ceturtais kopš neatkarības atjaunošanas. Saeima ZZS frakcijas deputātu Bērziņu augstākajā valsts amatā līdzšinējā prezidenta Valda Zatlera vietā ievēlēja 2.jūnijā. Par savām prioritātēm prezidents Bērziņš uzskata ekonomiku un izglītību.

Bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers nolēmis dibināt Reformu partiju. Preses konferencē 9.jūlijā Zatlers paziņoja, ka Reformu partija nesadarbosies ar Tautas partiju, Zaļo un Zemnieku savienību un Latvijas Pirmo partiju. Partijas darbības principi būs vienkārši, skaidri un vienādi spēles noteikumi visiem bez izņēmuma, maza un praktiska valsts pārvalde, neatkarīga, ātra un taisna tiesu vara un citi. Zatlers vēl neatklāja, kas būs citi partijas dibinātāji. Partijas dibināšanas kongress notiks 23.jūlijā.

Tautas partijas 15.kongresa delegāti 9.jūlijā nolēma likvidēt partiju. Par partijas likvidēšanu pirms tam bija izlēmusi partijas valde, un šādu lēmumu pieņemt kongresa delegātus mudināja TP priekšsēdētājs Andris Šķēle. Par partijas likvidatori kongress vienbalsīgi iecēla partijas ģenerālsekretāri Ramonu Pitenu. Likvidācijas process varētu aizņemt pusgadu. KNAB 2008.gadā uzdeva partijai pārskaitīt valsts budžetā pretlikumīgi saņemtos un iztērētos finanšu līdzekļus 1,03 miljonu latu apmērā. Tiesa galējo lēmumu varētu pieņemt augustā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu