Jaunveidojamai nacionālajai partijai būs divi līdzpriekšsēdētāji • IR.lv

Jaunveidojamai nacionālajai partijai būs divi līdzpriekšsēdētāji

28
"Visu Latvijai!" līderi Imants Parādnieks (no kreisās) un Raivis Dzintars sarunā ar TB/LNNK līderi Robertu Zīli. Foto: Raitis Plauks, F64

Jaunveidojamai nacionālajai partijai, kurā apvienosies partijas “Visu Latvijai!” un “Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”, būs divi valdes līdzpriekšsēdētāji.

Kā ziņo LETA, šādas izmaiņas paredz jaunveidojamās partijas statūtu projekts.

“Visu Latvijai!” (VL) svētdien 8.kongresā nolēma apvienoties vienā partijā ar līdzšinējo sadarbības partneri partiju “Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” (TB/LNNK). Lēmumu par apvienošanos sestdien pieņēma arī TB/LNNK. 

“Visu Latvijai!” valdes loceklis Jānis Iesalnieks skaidroja, ka par apvienotās partijas diviem līdzpriekšsēdētājiem izraudzīts Raivis Dzintars (VL) un Roberts Zīle (TB/LNNK). 

“Šāda apvienošanās ir diezgan unikāla. Arī “Vienotība” iet šo pašu ceļu, bet viņiem šī apvienošanās kaut kā buksē,” sacīja Iesalnieks. Līdzpriekšsēdētājus aizklātās vēlēšanās ievēl partijas kongress uz termiņu līdz nākamajam kongresam. Abi līdzpriekšsēdētāji ir līdztiesīgi un savstarpēji vienojas par atbildības sfēru sadali. Katrs līdzpriekšsēdētājs no valdes locekļiem izvēlas sev vietniekus. 

Partijas valde sastāv no abiem līdzpriekšsēdētājiem, sešiem Saeimas frakcijas deleģētiem deputātiem kā arī sešiem locekļiem, kurus ievēl kongresā. Paredzēts, ka pēc reorganizācijas apvienotā partija saglabās līdzšinējo partiju apvienības nosaukumu: Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”. 

Par nacionālās partijas biedru varēs kļūt Latvijas pilsonis, kurš ir ar labu reputāciju, prot latviešu valodu, sasniedzis 18 gadu vecumu, atzīst partijas programmu un apņemas ievērot partijas statūtus un ētikas kodeksu. 

Par partijas biedru nevar kļūt tās personas, kas jebkādā formā aktīvi kalpojušas padomju okupācijas režīmam un ar šo darbību nodarījušas kaitējumu latviešu tautas interesēm, cīnījušās pret Latvijas suverenitātes atjaunošanu, kā arī personas, kuras bijušas vai vēl joprojām ir latviešiem naidīgu organizāciju biedri, teikts partijas statūtu projektā.

Komentāri (28)

gundega_heiberga 11.07.2011. 20.47

Par kaitējumu latviešu tautas interesēm vienmēr esmu uzskatījis to, ka baķkas novazā piemineklī kaltos Kārļa Skalbes vārdus TĒVZEMEI un BRĪVĪBAI, tāpēc statūtos derētu arī kāds teikums par gaumi.

+7
-5
Atbildēt

0

janazakovica 12.07.2011. 09.54

tresais lidzprieksedatajs bus visu Latvijai fans un atbalstitajs partijas sekretares dels k.dimiters.

+2
-2
Atbildēt

0

lebronj2356 11.07.2011. 19.41

Es gan nezinu vai paputējušai TB/LNNK vajadzēja dot tādu varu partijā, kas būtībā balstīsies uz VL!, ja nu vienīgi Zīle vai kāds cits zinošāks tautsaimniecības lietās varētu balstīt NA šajā lauciņā, žēl, ka G.Krasts vairs nav TB/LNNK rindās, viņš būtu laba NA lokomotīve !

+3
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu