Četrās brīvdienās uz Latvijas ceļiem bojāgājušo nav • IR.lv

Četrās brīvdienās uz Latvijas ceļiem bojāgājušo nav

30
Foto: Baiba Buceniece, F64

Glābšanas dienesti aicina iedzīvotājus noskaidrot precīzu atrašanās vietu

Četrās Jāņu brīvdienās uz Latvijas ceļiem nav reģistrēts neviens bojāgājušais, savukārt glābēji saskārušies ar situāciju, kad izsaucēji nav spējuši nosaukt precīzu cietušā atrašanās vietu, vēsta aģentūras LETA un BNS.

Pirmdienas rītā Latvijas radio Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš sacīja, ka 32 cilvēki uz ceļiem cietuši, salīdzinot ar pērn piecās brīvdienās 51 cietušo. Reibumā izraisītas astoņas avārijas, pērn šādu avāriju bija 11. Savukārt kopā garajās brīvdienās uz Latvijas ceļiem reģistrēta 151 avārija, kas uzskatāms par ļoti labu rādītāju. “Dažkārt šāds negadījumu skaits mums ir piektdienas vakarā,” sacīja Zivtiņš.

Pavisam četrās brīvdienās uz Latvijas ceļiem gan aizturēti 396 dzērājšoferi, savukārt 2010.gadā piecās brīvdienās reibumā pieķerti 343 šoferi. Zivtiņš gan uzsvēra, ka šogad bijis vairāk pieķerto dzērājšoferu: “No otras puses atkal 396 vadītāji pieķerti reibumā, salīdzinājumam ar 343 piecās dienās. Tā kā šogad laikam stiprā dzira būs vairāk lietota.”

“Situācija, es domāju, uzlabojas, jāsaka paldies ir pašiem autovadītājiem un tiem, kas sēž blakus un viņus pieskata. Jāsaka, ka ļoti atsaucīgi bija autovadītāji arī ziņojot par atgadījumiem uz ceļa un aizdomīgām automašīnām. No policijas viedokļa, tiešām, paldies,” viņš teica.

Tikmēr Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktors Armands Ploriņš gan LNT raidījumā “900 sekundes”, gan LTV raidījumā “Labrīt, Latvija!” aicināja iedzīvotājus, dodoties viesos vai izbraukumos, noskaidrot precīzu atrašanās vietu, ja rastos nepieciešamība pēc neatliekamās medicīniskās palīdzības. “Lūgums precīzi noteikt vietu, kur atrodas cietušais. Daudz laika paiet, kamēr viņu sameklē,” sacīja Ploriņš.

Jāņu dienā NMPD saņēma 1460 izsaukumu, parasti ikdienā ir ap 1300. Kopumā svētki vērtējami pozitīvi, mediķi esot gatavojušies smagākiem izsaukumiem.

Arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere norādīja uz līdzīgām problēmām aizvadītajās brīvdienās. “Iedzīvotājiem vēl ir jāpamācās, kā zvanīt glābšanas dienestiem,” sacīja Vetere. Neierasti vairāk šajos svētkos, pēc Veteres teiktā, palīdzību nācies sniegt makšķerniekiem. 24.jūnijā Ventas upē apgāzusies laiva, no ūdens izvilkts 60 gadus vecs vīrietis. 25.jūnijā Rušonas ezerā ar vēju apmēram 3,5 kilometrus no krasta iepūsta laiva ar vīrieti un sievieti.

Komentāri (30)

kdaljajev 27.06.2011. 18.16

Vajag vēl pacelt degvielas cenas un neremontēt ceļus,tad statistika kļūs vēl labāka.Varētu pārņemt Vācijas pieredzi ka aizliegt iebraukt Berlīnē mašīnām kurām nav katalizatora.Mēs varētu iet soli tālāk un aizliegt vispār pārvietoties pa visu valsti.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu