Arī "Reģionu partija" aicina Zatleru savās rindās • IR.lv

Arī “Reģionu partija” aicina Zatleru savās rindās

20
Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Aizejošo prezidentu aicina pievienoties jaunam politiskam spēkam – “Reģionālā alianse”

“Reģionu partija” (RP) aicina Valsts prezidentu Valdi Zatleru pievienoties jaunam politiskam spēkam – “Reģionu aliansei”, kas startēs Saeimas ārkārtas vēlēšanās, ja par tām tiks nobalsots referendumā 23.jūlijā,” teikts vēstulē, kas 21.jūnijā nosūtīta Valsts prezidentam Valdim Zatleram, informē RP.

Partiju veido pašvaldību deputāti un citi aktīvi novadu ļaudis, kuri ir pārliecināti, ka sekmīgu valsts politiku var realizēt pieredzējuši, vietējās problēmas zinoši cilvēki, kas ir sevi apliecinājuši, strādājot savā sētā, uzņēmumā, pagastā, pilsētā, novadā.

“Valdis Zatlers savas prezidentūras laikā ir daudz apmeklējis Latvijas novadus, ticies ar ļaudīm un paudis pārliecību, ka Latvijas nākotni veidos stipri reģioni. Ar rīkojumu ierosināt LR 10.Saeimas atlaišanu, Valdis Zatlers ir atraisījis cilvēkos ticību, ka katra Latvijas iedzīvotāja rīcība, izvēlot deputātus un iesaistoties politiskajos procesos, var glābt valsti no krīzes un iznīcības,” uzaicinājumā Valdim Zatleram raksta RP vadītājs un Babītes novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ence.

RP ir uzņēmusies izveidot reģionālu politisko spēku – “Reģionālo Aliansi”. Reģionālās alianses izveidošanai esot atsaukušies jau 83 Latvijas pašvaldībās ievēlētie deputāti, un to skaits ar katru dienu pieaugot. Ence plāno, ka līdz jūlija vidum, kad tiks organizēta Vislatvijas reģionālā sapulce, atbalstītāju skaits pieaugs vairākas reizes.

“Reģionu partija” jeb bijusī partija “Rīgas apriņķa novadu apvienība” 2010.gada pavasarī aicināja apvienot reģionālos spēkus, tomēr tās centieni neizdevās un reģionu pārstāvji startēja no dažādiem sarakstiem.

Partijas bijušais priekšsēdētājs ir bijušais Ādažu novada domes mērs Normunds Breidaks, kuru no mēra amata atbrīvoja pēc pārmetumiem par pašvaldības novešanu līdz bankrotam. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) Breidaku nolēma atstādināt no mēra amata 23.februārī.

Komentāri (20)

andris 21.06.2011. 15.43

Ādaži vien ir sasmērējušies!

+2
0
Atbildēt

0

kdaljajev 22.06.2011. 15.37

Vajadzētu noklonēt un ielikt katrā partijā,lai visiem būtu labi.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu