Muižnieces lietas beigšana noilguma dēļ nebūtu reabilitējoša • IR.lv

Muižnieces lietas beigšana noilguma dēļ nebūtu reabilitējoša

9
Foto: Andrejs Strokins, F64

Kūtris: Ja noilguma dēļ lietu izbeigs, ST tiesneses amatā viņa nevarēs atgriezties

Ja Ģenerālprokuratūra uz noilguma pamata izbeigs kriminālprocesu pret Satversmes tiesas (ST) tiesnesi Vinetu Muižnieci, viņa šajā amatā atgriezties nevarēs, ceturtdien žurnālistiem pastāstīja ST priekšsēdētājs Gunārs Kūtris, vēsta aģentūra BNS.

“Ja gadījumā prokuratūra izbeidz šo procesu uz noilguma pamata, tas ir nereabilitējošs lēmums. Šāds lēmums liedz strādāt par tiesnesi,” paskaidroja ST priekšsēdētājs un piebilda, ka šādu lēmumu Muižniece var pārsūdzēt un galīgo lēmumu šādā situācijā pieņem tiesa.

Pašlaik kriminālprocesa ietvaros pret Muižnieci norit izmeklēšana. ST nolēmusi apturēt Muižnieces pilnvaras līdz nākamajam procesuālajam lēmumam šajā lietā. Ja pret Muižnieci tiek izvirzīta apsūdzība, tad ST tiesnešiem būs jāvērtē, vai Muižniecei noņemt imunitāti.

Jau vēstīts, ka Ģenerālprokuratūra nesen sākusi kriminālprocesu par iespējamu Saeimas Juridiskās komisijas sēdes protokola viltojumu laikā, kad komisiju vadīja toreizējā Tautas partijas pārstāve un pašreizējā Satversmes tiesas tiesnese Muižniece.

ST arī akceptējusi tiesneses Muižnieces lūgumu apturēt viņas pilnvaras uz Ģenerālprokuratūras sāktā kriminālprocesa izmeklēšanas laiku.

Komentāri (9)

silvija_vitina 16.06.2011. 15.30

man ir jautājums, kāpēc noilgums par amatpersonas klaji krāpniecisku darbību iestājas pēc 2 gadiem? Nu kāpēc lai noilgums nevarētu iestāties uzreiz? vakar izdarīju – sodien noilgums – rīt jau “ar tīriem papīriem” tiesneša krēslā. Brigmani – sāc strādāt! vēl var paspēt ierosināt…

bet, ja nopietni, jautājums par 2 gadiem tomēr paliek atklāts.

+7
0
Atbildēt

0

Liene 17.06.2011. 11.43

Tā arī gadās dažiem latviešiem, tādiem, kā jums, ka jūs pat latviski lasīt neprotat. Jums taču skaidri pateicis tas pats Kūtris, ka nekļūs vairs Muižniece par tiesnesi, nav viņa nekāda apvainota nevainība:

“Ja gadījumā prokuratūra izbeidz šo procesu uz noilguma pamata, tas ir nereabilitējošs lēmums. Šāds lēmums liedz strādāt par tiesnesi,” paskaidroja ST priekšsēdētājs.”

Vēlreiz jums speciāli atkārtoju Kūtra vārdus: “Šāds lēmums liedz strādāt par tiesnesi.”

Bet jūs it kā analfabets mums te muldat: “Neatkarīgi no izmeklēšanas formālajiem rezultātiem jebkuram, izņemot Kūtri, ir skaidrs, ka cilvēks ar tik šmucīgu reputāciju nevar būt Satversmes tiesas tiesnesis.”

– Kāpēc “izņemot Kūtri”? Kūtrim taču ir tāds pats viedoklis, kā jums. Vnk jūs neprotat lasīt (vai neprotat uztvert tekstus).

VISINTERESANTĀKAIS, KA LASĪTĀJI IELIKA JUMS DIVUS PLUSIŅUS!

Cik esat dīvaina, sapratīga un gudra tauta. Es jūs apbrīnu.

Neliela atkāpe:
integrēties ar jums, ha-ha, labs joks.

+2
0
Atbildēt

1

    piziks > Liene 18.06.2011. 00.24

    Buen-a, shit-ie integrētāji lielākoties na-a-azina, ka Igaunijā jau 1980.-to gadu sākumā bija firma “Desintegraator”.

    0
    0
    Atbildēt

    0

kkristaps 16.06.2011. 20.44

Neatkarīgi no izmeklēšanas formālajiem rezultātiem jebkuram, izņemot Kūtri, ir skaidrs, ka cilvēks ar tik šmucīgu reputāciju nevar būt Satversmes tiesas tiesnesis.

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu