Par kukuļošanu aiztur Ieslodzījuma vietu pārvaldes darbinieku • IR.lv

Par kukuļošanu aiztur Ieslodzījuma vietu pārvaldes darbinieku

24
Jānis Saliņš, F64

KNAB amatpersonu aizturējis par 160 latu kukuļdošanu Jelgavas cietuma darbiniekam

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturējis Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) drošības daļas vecāko inspektoru par 160 latu kukuļdošanu Jelgavas cietuma amatpersonai, vēsta aģentūra BNS.

KNAB informējis, ka IeVP drošības daļas vecākais inspektors piedāvājis 200 latu kukuli Jelgavas cietuma amatpersonai par labvēlīga lēmuma pieņemšanu kāda apcietinātā interesēs.

Izmeklēšanā konstatēts, ka IeVP amatpersona nodeva 160 latu Jelgavas cietuma amatpersonai, lai tā cietuma administratīvās komisijas sēdē atbalstītu lēmumu par kāda notiesātā pirmstermiņa atbrīvošanu no cietuma.

KNAB izmeklētājs inspektoru atzinis par aizdomās turēto pēc Krimināllikuma par kukuļdošanu, ko izdarījusi valsts amatpersona. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu no trim līdz astoņiem gadiem.

Aizdomās turētajam piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi – policijas uzraudzība, aizliegums izbraukt no valsts un tuvoties noteiktām personām, kā arī aizliegums pildīt amata pienākumus Ieslodzījuma vietu pārvaldē un tās struktūrvienībās.

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu