ZZS steidz iesniegt priekšlikumus deputātu imunitātes mazināšanai • IR.lv

ZZS steidz iesniegt priekšlikumus deputātu imunitātes mazināšanai

73
Kaspars Krafts, F64
Indra Sprance

Bez Saeimas lēmuma varētu sodīt par administratīviem pārkāpumiem

Lai arī Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) kopā ar “Saskaņas centru” (SC) un apvienību “Par labu Latviju!” bija tie politiskie spēki, kas liedza Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) veikt kratīšanu deputāta Aināra Šlesera (PLL) dzīvesvietā, ZZS tagad sagatavojusi grozījumus likumos, kas turpmāk ļautu tiesībsargājošajām iestādēm bez Saeimas lēmuma piemērot sodus deputātiem par administratīviem pārkāpumiem.

Par to Ir.lv informēja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Brigmanis jau nākamajās dienās pēc pašreizējā prezidenta Valda Zatlera lēmuma rosināt atlaist 10.Saeimu žurnālistiem pavēstīja, ka ZZS neesot bijusi pret Šlesera izdošanu, lai arī virkne deputātu balsoja pret, bet pārējie atturējās, kas nozīmē, ka arī neatbalstīja. “Tā vienkārši sanāca,” iepriekš žurnālistiem sacīja Brigmanis, norādot uz divām pretrunīgajām prokuratūras vēstulēm un uzsverot, ka ZZS neesot nekāda pamata pasargāt Šleseru, “mēs viennozīmīgi balsotu par Šlesera izdošanu.”

Brigmanis pirmdien sacīja, ka ZZS atbalstījis arī grozījumus, kas paredz kriminālatbildību par partiju finansēšanas pārkāpumiem, kā arī apveinība parakstās par grozījumiem, kas ļautu tiesībsargiem veikt kratīšanas deputātu dzīvesvietās bez Saeimas lēmuma. Šādus grozījumus Satversmē jau sagatavojuši apvienības “Vienotība” deputāti.

Jau vēstīts, ka referendums par 10.Saeimas atlaišanu notiks 23.jūlijā.

 

Komentāri (73)

silvija_vitina 06.06.2011. 12.29

“tā vienkārši sanāca…”, ZZS kā vienmēr “ņi pri čom”, bet steidzīgi, līdz zemei sakņupušām mugurām gatavi labot citu kļūdas (jo pašiem to nav). Padauzas.

+24
0
Atbildēt

0

Una Grinberga 06.06.2011. 12.24

Biedri August, kur tad Jūs tā steidzaties? Baidaties, ka Zatlers ar savu partiju pārvilinās vecās lauku tantes?
Tur jau jābūt pilnīgākajam debiliķiem, lai nesaprastu, par ko bija balsojums!

+21
0
Atbildēt

0

disassociative 06.06.2011. 12.25

ZZS vēl ne to vien iesniegs, bet tos likumprojektus, kurus tiešām paātrināti vajadzētu dabūt cauri – ofšorus, nulles deklarācijas, vilcinās, cik vien varēs.

+17
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu