Paukošanas skolotājs viesos • IR.lv

Paukošanas skolotājs viesos

27

Svētdien, 12.jūnijā, Rīgā viesosies Sanktpēterburgas Valsts universitātes paukošanas pasniedzējs un paukošanas skatu scenogrāfs Krievijas teātros Sergejs Mišeņevs, ziņo aģentūra LETA.

Sergejs Mišeņevs Rīgā ieradīsies, lai stāstītu par paukošanas un duelēšanās vēsturi, kā arī demonstrētu dažādus paukošanās paņēmienus un ekipējumu.

Paukošanas tradīcija radusies 16.gadsimtā Vācijas teritorijā, kur paukošanas dueļi bija ļoti iecienīti, un ar to palīdzību dažādu studentu korporāciju pārstāvji noskaidroja attiecības.

19.gadsimtā Rīgā un Sanktpēterburgā studentu organizācijas pārņēma vācu tradīciju un arī sāka paukot. Latvijā izveidojās arī savs paukošanas stils, tā dēvētā Baltijas menzūra, kas atšķīrās no oriģinālā.

Mūsdienu vācu akadēmiskās paukošanas statūtos teikts, ka paukošanas mērķis ir vīrišķības un pārliecības par sevi ieaudzināšana un “viduslaiku tradīciju atgriešana nav pierādījums tās reakcionārām tendencēm, bet tikai nodeva senčiem”.

Seminārā Mišeņevs un Latvijas studentu korporāciju pārstāvji Oless Hristenko un Raimonds Kairovs iepazīstinās ar paukošanas ekipējumu, paukošanas mākslas attīstību Latvijā un Krievijā, kā arī informēs par praksi paukošanu iekļaut kvalifikācijas celšanas semināros darba vietās.

Seminārs un paraugdemonstrējumi notiks svētdien, 12.jūnijā, plkst.12 studentu korporācijas “Lettonia” namā, Rūpniecības ielā 4a.

Mišenjevs ir Sanktpēterburgas Valsts universitātes paukošanas pasniedzējs, paukošanas skatu scenogrāfs Valsts akadēmiskajā Marjinskas teātrī un Tovstonogova vārdā nosauktajā Lielajā drāmas teātrī. Mišenjevs izcīnījis uzvaras arī vairākos paukošanas čempionātos.

 

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu