Laikraksts: Ušakovs nācis pie samaņas un sācis runāt • IR.lv

Laikraksts: Ušakovs nācis pie samaņas un sācis runāt

17
Foto: Kaspars Krafts, F64
Gundega Šķēla

Mēra pārstāve norāda, ka mediķi pakāpeniski Ušakovu izvada no medikamentoza miega

Pašlaik Berlīnes klīnikā “Charite” esošais Rīgas mērs Nils Ušakovs (“Saskaņas centrs”) nācis pie samaņas un sācis runāt, atsaucoties uz pirmdienas naktī saņemtu attiecīga satura īsziņu, ko rakstījis ticams avots Rīgas domē, pirmdien vēsta “telegraf.lv”, ziņo BNS.

Rīgas mēra veselības stāvoklis uzlabojas, un mediķi ir sākuši pakāpeniski izvadīt viņu no medikamentoza miega, aģentūrai LETA norādījusi Ušakova preses sekretāre Anna Kononova.

Ušakovam būs jāturpina ārstēšanās kurss Berlīnes klīnikā ne mazāk kā trīs, četras nedēļas, uzskata Vācu speciālisti, ziņo LETA. Tāpat speciālisti norāda, ka ārstēšanai sekos rehabilitācija.

Ārstēšanas process Vācijā ir sarežģīts un dārgs. Viena diena intensīvās terapijas nodaļā izmaksā vairākus tūkstošus eiro. Transportēšana no Rīgas uz Berlīni ar specializēto medicīnas lidmašīnu varētu izmaksāt līdz 20 000 eiro (14 000 latu). Precīzas kopējās izmaksas būs zināmas tikai pēc ārstēšanās beigām, taču tās varētu pārsniegt vairākus simtus tūkstošu eiro.

Ušakova ģimene ir atvērusi ziedojumu kontu, lai vāktu līdzekļus ārstēšanas izmaksu segšanai.

Jau ziņots, ka Ušakovs slimnīcā nogādāts 24. maijā, kad, pārkaršanas sindroma dēļ, bija cietusi viņa iekšējo orgānu sistēma. Rīgas mēram ir cietušas nieres, aknas, kā arī citi iekšējie orgāni un muskuļi. Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas ārsti Ušakovu ieteica pārvest turpmākai ārstēšanai uz Berlīni, kur ārstiem ir lielāka pieredze šādu slimību ārstēšanā.

 

Komentāri (17)

andrisoz 30.05.2011. 11.14

Katra dzīvība no svara. Man šāds lozungs šķiet gana labs ikvienam. Veiksmīgu veseļošanos.

+6
-4
Atbildēt

0

mxblack 30.05.2011. 13.48

Tas tikai priecē, tātad augstākā vara viņu nav pametusi, tikai devusi viņam labu mācību un varbūt arī daudz augstāku gudrību. Lai nu viņš ātrāk atlabst un turpina dzīvot savu dzīvi savā pasaulē.

+3
-2
Atbildēt

1

    raimonds_bossltd > mxblack 30.05.2011. 22.36

    to opis
    Vai domā, ka Ušakovs tagad ierosinās sarīkot Rīgā starptautisku tribunālu WWII apoliģētiem, fašistu izdzimteņiem – neostaļinistiem? Šaubos, ka viņš būs sastapis enģeli.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

Laila 30.05.2011. 12.08

Bogdanova bļ*

+4
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu