Bērziņš: nevar pārmest Saeimai balsojumu par Šleseru • IR.lv

Bērziņš: nevar pārmest Saeimai balsojumu par Šleseru

35
Andris Bērziņš, Foto: Edijs Palens, LETA
Indra Sprance

Prezidenta amata kandidāts neatbalsta morālu balsošanu šajos jautājumos

Vairāku Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) deputātu izvirzītais Valsts prezidenta amata kandidāts – deputāts Andris Bērziņš joprojām nesniedz skaidru atbildi, kā būtu balsojis jautājumā par Saeimas atļauju veikt kratīšanu deputāta Aināra Šlesera (PLL) dzīvesvietā, tomēr, viņaprāt, šis balsojums nevarēja būt “morālas dabas” un “ja nav saprotams kratīšanu motīvs, tad Saeimai nevar pārmest balsojuma rezultātu.”

Šādu veidokli Bērziņš pauda prezidenta amata kandidātu debatēs LNT raidījumā svētdien vakarā, gan norādot, ka viņam joprojām nav informācijas par šo jautājumu.

Bērziņš norādīja, ka situācijā, kad informācija par kratīšanām cirkulēja jau vairākas dienas pirms kratīšanas notika, neesot saprotams, kādi motīvi bija prasīt kratīšanu pie Šlesera, īpaši laikā, kad viņam mājās pārvests jaundzimušais bērniņš.

Pēc Bērziņa domām, nav pieļaujams “morālas dabas balsojums” par to, vai atbalstīt KNAB lūgumu vai nē. Pēc viņa domām, tas dotu negatīvu signālu sabiedrībai. “Kurš tad investēs [Latvijā]?” pauda Bērziņš.

Jau vēstīts, ka Saeima ceturtdien ārkārtas sēdē noraidīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja un Ģenerālprokuratūras lūgumu atļaut kratīšanu deputāta Šlesera dzīvesvietā. 

Kratīšanas lūgumu atbalstīja tikai 35 deputāti – 29 klātesošie “Vienotības” deputāti, kā arī 6 klātesošie apvienības “Visu Latvijai!” – “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK deputāti. Pret bija 7 deputāti no PLL un ZZS – Imants Jānis Bekešs, Andris Bērziņš (Rīga), Māris Kučinskis, Edgars Zalāns, Iveta Grigule, Vitauts Staņa, bet atturējās 37 deputāti – visa “Saskaņas centra” frakcija, vēl citi ZZS un PLL deputāti. Balsojumā nepiedalījās četri parlamentārieši, kas bija reģistrējušies sēdei – Dana Reizniece Ozola (ZZS), Laimis Šāvējs (ZZS), Ainārs Šlesers (PLL) un Didzis Zemmers (ZZS).

 

Komentāri (35)

mary75 29.05.2011. 20.40

“Kurš tad investēs [Latvijā]?” pauda Bērziņš.”
——————————————————
Tas ir kronis visam.
Izrādās, investori Latvijā nenāk ne tāpēc, ka valstī milzīga korupcija, bet gan tāpēc, ka ar korupciju cīnās.
Vai nu vecuma marasms, vai nu cilvēks patiešām tā domā, un tādi mums sēž bankās un kur tur vēl viņš atradies valsts darbos, kamēr “nopelnījis” sev pensiju, lielāku, nekā ASV prezidentam.
Vienkārši jābrīnās, kā šī valsts vispār vēl eksistē.
Un kas attiecas uz tādiem jēdzieniem kā “morāle”, šis te kungs tādus nepazīst, “godīgums” priekš viņa taču arī kaut kas abstrakts, kas ikdienā nav jālieto.

+52
0
Atbildēt

0

daks_klave 29.05.2011. 21.47

“īpaši laikā, kad viņam mājās pārvests jaundzimušais bērniņš” un “balsojums nevarēja būt “morālas dabas””…

Nezinu, smieties vai raudāt par šī prezidenta amata kandidāta loģikas pērlēm…

P.S. “Kurš tad investēs Latvijā” lieliski parāda prezidenta amata kandidāta izpratnes trūkumu par ārvalstu investoru problēmām Latvijā. Vācijas vēstniecība pirms dažiem mēnešiem vēstulēs premjerministram norādīja, ka Vācijas investoru problēmas Latvijā saistās tieši ar “negodīgumu – gan valstī, gan tās tiesu un izmeklēšanas sistēmā, gan konkursos, gan biznesa partneru rīcībā” – nevis valsts teroru (kratīšanām) pret nevainīgiem uzņēmējiem, kā to mēģina pasniegt Bērziņa kungs. [http://www.ir.lv/2011/5/18/pakoslas-un-izsplaus]
Kārtējais ZZS “saimnieks valstī”. Labāk būtu mācījies strādāt ar Ekseli (pun intended) un mēģinājis izprast problēmas, kuras komentē.

IMHO,
Art

+27
0
Atbildēt

0

Una Grinberga 29.05.2011. 20.25

Tā jau ir, ka amorālas dabas jautājumi ir jārisina amorāli!

+18
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu